Így tesztelheted a Billingót, megújult a Billingo Sandbox

Billingo hírek 2020.09.15. - 3 p. olvasás

Új érdeklődőként és tapasztalt Billingósként is nagyon hasznos, ha a számlázó program funkcióit, újdonságait ki lehet próbálni. A megújult Billingo Sandbox-ot éppen ezért hoztuk létre, így ezt bármikor, kényelmesen megteheted. Olvass tovább, máris mutatjuk, hogyan tesztelheted a Billingót.

Így teszteld a Billingót

Mi az a Sandbox ?

A Sandbox a Billingo tesztfelülete, ahol lehetőséged van tesztelni az új funkciókat vagy akár az API működését is. A Sandbox módot a Billingo fiókod/Sandbox mód fülén tudod ki- vagy bekapcsolni. Ha a Sandbox funkció be van kapcsolva, az elkészített számlák és adatok egy ideiglenes adatbázisba kerülnek, ezek nem éles bizonylatok. Az adatbázist időnként töröljük, ezért ezek az adatok elveszhetnek. Ha a Sandbox mód ki van kapcsolva, akkor pedig éles számlákat készítesz. 

Az összekötések is tesztelhetők a Sandbox fiókban

Az újragondolt Sandbox üzemmód egyik nagy újdonsága lesz, hogy azokat a külső összeköttetéseket, amik képesek Sandbox/teszt fiókot kezelni (NAV, Barion, SimplePay) ezentúl a Sandbox profilban létrehozott teszt számlákkal lehet majd tesztelni.

A megújult API is kipróbálható a Sandbox üzemmódban

Az új Sandbox üzemmódban a megújult Billingo API is használható és tesztelhető lesz. Fontos azonban, hogy Sandbox profilban csak a külső összeköttetések teszt fiókjait lehet használni.

Így teszteld a Billingo online számlázót


1. lépés: Regisztrálj egy új Billingo fiókot ingyen

A Billingo online számlázó funkcióinak teszteléséhez Billingo fiók szükséges. Ha még nincs Billingo fiókod, regisztrálj egyet ingyen!

Ingyenes regisztráció »

A Billingo regisztráció ingyenes és semmilyen további kötelezettséggel nem jár. A fiókod automatikusan Starter csomagba kerül. Csomagot a későbbiekben bármikor válthatsz, és a fiókot is törölheted. 

Ha regisztráció nélkül szeretnéd megnézni a Billingo működését, használd a DEMÓt

2. lépés: Hozd létre a Sandbox profilodat

  1. A Sandbox a Billingo tesztfelülete, az ebben a profilban létrehozott számlák nem érvényesek, csak a számlázó program tesztelésére szolgálnak. 
  2. A Sandbox profil létrehozásához a Billingo fiókod jobb felső sarkában a neved mellett kattints a lefelé mutató nyílra, majd válaszd az “Új profil létrehozása” menüpontot. 
  3. Adj nevet a profilnak, és válassz hozzá egy e-mail címet is. Erre az e-mail címre érkeznek majd a profillal kapcsolatos e-mailek, értesítők. 
  4. A Sandbox üzemmód sorban jelöld be az IGEN opciót. Ezzel a profilt csak és kizárólag teszt üzemmódban tudod használni, és a későbbiekben sem lesz lehetőség ezen változtatni.
    Billingo Sandbox
  5. Végül kattints a “Létrehozás” gombra, ezzel a Sandboxod el is készült. 

A Billingo Multiprofilon belül így mostantól 2 profil között tudsz bármikor kényelmesen váltani. A most létrehozott Sandboxot tesztelésre, a vállalkozásod profilját pedig online számlázásra használhatod. Az utóbbiban készített számlák érvényesek lesznek és a hatályos jogszabályok (pl. NAV bejelentés, NAV adatszolgáltatás) vonatkoznak rájuk. 

A két profil között a jobb felső sarokban, a nyílra kattintva bármikor tudsz váltani. 

3. lépés: Indulhat a tesztelés

A új Sandbox profil nem örökli a főprofilod beállításait, akkor sem, ha ott korábban már állítottál be cégadatokat, töltöttél fel partnereket vagy termékeket, szolgáltatásokat. Ez egy teljesen új és tiszta fiók, minden beállítást külön el kell végezned.

Billingo Sandbox

Most már mindent tudsz a Billingo Sandbox működéséről, jöhet a teszt!

Irány a Billingo, hozd létre a Sandbox profilodat!

Én is akarok egy Sandboxot »

Maradt még kérdésed a Billingo Sandbox működésével kapcsolatban? Írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a +36-1/500-9491-es telefonszámon (H-P: 10-15).

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

Back to Top