10+1 bevált tipp, hogy gyorsabban kifizessék a számlákat ügyfeleid - 2. rész

Vállalkozásfejlesztés 2018.09.13. - 2 p. olvasás

Jó lenne, ha ügyfeleid mindig időben kifizetnék a számlákat és nem az utolsó pillanatra hagynák azt? A kifizetetlen példányoknak már a gondolatától is kiráz a hideg? Múlt héten már mutattunk Neked jó néhány hasznos tippet a gyorsan fizető vásárlókhoz, ezúttal pedig 5 újabb bevált tanáccsal készültünk.

7. Légy rugalmas, építs bizalmat

A szigorú határidők és rendszeresség mellett persze jól jön egy kis rugalmasság is. Ha például olyan vásárló kér haladékot, aki egyébként nem szokott csúszni a fizetéssel, akkor ésszerű keretek között néha megéri engedményeket tenni. Ezzel ugyanis bizalmat építesz, ami hosszú távon igencsak kifizetődő lehet, ha a számlák gyors teljesítéséről van szó.

8. Automatizáld a fizetési értesítők és felszólítások küldését

A vállalkozóid többsége azért nem fizet időben, mert gyakran megfeledkezik a számlákról? Akkor célszerű a teljesítési határidő lejárta előtt fizetési értesítőket, emlékeztetőket kiküldeni, utólag pedig nem marad más megoldás, mint a felszólítások.

Billingo tipp: az előző cikkben említett e-számlák és ismétlődő számlák mellett a fizetési értesítők és felszólítások küldését is automatizálhatod a Billingóval. Csupán néhány kattintással beállíthatod, az ügyfelek pedig időben fizetnek majd »

9. Használj kedves szavakat a fizetési emlékeztetőben

Tapasztalataink szerint sok vállalkozó eleinte ódzkodik a fizetési felszólításoktól, pedig ezek nem feltétlenül kell, hogy negatív töltetűek legyenek. Sőt, külföldi tapasztalatok alapján az olyan kedves szavak használata, mint például a „kérlek” vagy a „köszönöm” akár 5%-kal képes felgyorsítani a fizetési folyamatot.

Billingo tipp: tudtad, hogy a Billingóval nemcsak automatizálhatod a fizetési értesítők küldését, hanem előre megírt sablonok közül válogathatsz? Ezeket akár Te magad is módosíthatod, átfogalmazhatod, a későbbiekben pedig bármikor előveheted. Íme a legfontosabb tudnivalók »

10. Használj látványos sablonokat

Ha szeretnél kilógni a tömegből, és nyitott vagy a forradalmi megoldásokra, akkor a látványos számlasablonokat imádni fogod. Ezekkel az egyedi, elegáns dizájnokkal ugyanis nemcsak lenyűgözheted partnereidet, hanem könnyedén meg is ragadhatsz az emlékezetükben. Így pedig igazi csoda lenne, ha elfelejtenének kifizetni egy ennyire látványos és emlékezetes számlát.

+1 Jutalmazd a gyorsan fizető ügyfeleket

Bár itthon még nincs akkora hagyománya, a nagyobb külföldi cégek már előszeretettel alkalmazzák a módszert. Méghozzá sikerrel, szóval egy próbát akár meg is érhet a módszer, persze csak óvatosan.

Csak azokat az ügyfeleket éri meg jutalmazni, akik 1 vagy maximum 2 nap alatt befizetik a számlákat. A kedvezmény mértékét sem szabad túl magasra tenni, ez általában 1 és 5% között szokott mozogni. Ebből is látszik, hogy ezt azoknak a cégeknek éri meg alkalmazni, amelyek hatalmas forgalmat bonyolítanak le, méghozzá nagy értékben.

Tudj meg még több módszert, amellyel gyorsabban fizetnek majd a vásárlóid. Olvasd el cikkünk első részét is »

Nemcsak időben fizető ügyfelekre, hanem szuperkényelmes és villámgyors számlázásra vágysz? Akkor próbáld ki a Billingót akár teljesen ingyen »

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top