7 érv, amiért a NAV-bekötés után megéri lecserélni a kézi számlákat

Adózás, NAV 2018.07.12. - 3 p. olvasás

Ugye Te is hallottad már, hogy egy programmal sokkal könnyebben letudhatnád vállalkozásod számlázását? Ez a NAV-bekötés indulása óta hatványozottan igaz, de Te továbbra sem szántad el magad a váltásra? Pedig 7 nagyon nyomós oka is van annak, hogy az online számlaadat-szolgáltatás miatt miért lenne már bőven ideje lecserélni a kézi számlatömböket és ezeket most meg is mutatjuk Neked.

7 érv, amiért a NAV-bekötés után megéri lecserélni a kézi számlákat

1. A NAV-bekötés után még több adminisztrációval járnak a kézi számlák

Egy számlázó programmal eddig is sokkal gyorsabb volt kiállítani egy számlát, a NAV-bekötés óta azonban még több adminisztrációval és időveszteséggel jár majd, ha kézzel írod a számlákat.

Ezek adatait ugyanis manuálisan kell majd feltöltened egy igen csak terjedelmes űrlapra az Online Számla rendszerében, miközben egy számlázó automatikusan elvégzi helyetted az adatszolgáltatást.

2. A kézi számlák adatszolgáltatásáról könnyebben elfeledkezel

Amíg a programoknak azonnal be kell küldeni az adatokat, addig a kézzel írt számlák tartalmának feltöltésére több napos határidő vonatkozik. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy ez kifejezetten nagy előnyt jelentene, hiszen ennyi idő alatt akár könnyedén el is felejtheted, hogy teljesítetted-e az adatszolgáltatást, ha ezt nem teszed meg azonnal.

Persze az elején még biztosan nagyon odafigyelsz a határidőkre, de vajon a figyelmed akkor sem lankad majd, mikor a NAV-bekötés már egy teljesen hétköznapi feladatnak számít? Merthogy elég egyszer mulasztani és már érkezik is a több százezres bírság.

3. Már egyetlen hibásan feltöltött kézi számla után súlyos büntetésre számíthatsz

Arról nem is beszélve, hogy az adóhivatal nem csak a mulasztások, hanem a hibásan vagy hiányosan feltöltött számlaadatok után is kiszabja a súlyos büntetéseket. És azért valljuk be, erre a kézi számlák adatainak másolgatása közben sajnos igen jó esély van, míg a számlázó programok automatikusan, változtatás nélkül továbbküldik az érintett számlákat.

4. A programmal kiállított és beküldött számlákat bármikor könnyedén ellenőrizheted

Szeretnél mindig képben lenni, hogy mely számlák esetében teljesítetted az adatszolgáltatást? Jó lenne, ha ezt bármikor kényelmesen leellenőrizhetnéd utólag is? Akkor ideje lecserélned a kézi számlatömböket.

Bár a NAV küld egy visszaigazolást a sikeres adatszolgáltatásról, ezeket egyfelől nem is kötelező, másfelől pedig elég macerás megőrizni. Akadnak azonban olyan programok, amelyek eleve tárolják helyetted a számlákat a törvényi előírásoknak megfelelően, és külön ikonnal megjelölik azokat a példányokat, amelyek bekerültek az adóhivatalhoz.

A Billingo ráadásul felhő alapon működik, így szó szerint bárhol, bármikor és bármilyen eszközről eléred telepítés nélkül, így akár a taxiban ülve vagy éppen a reggeli kávé közben is visszanézheted számláidat.

5. A számlázó programodban több számlatömböt kezelhetsz egyszerre kényelmesen

A számlázó programok imént felsorolt előnyei pedig hatványozottan érvényesek, ha esetleg több számlatömböt is használsz. Különösen igaz ez a Billingo esetében, ahol a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően már a számlatömbök között is kényelmesen váltogathatsz, azokhoz ráadásul egyedi dizájnt és logót állíthatsz be.

6. A Billingónál ingyen megkapod a NAV-bekötés funkciót

A legjobb az egészben az, hogy mindezekért az előnyökért nem is kell csillagászati összegeket kifizetned. A Billingónál például már havi pár száz forintért előfizethetsz a Premium csomagra, amely tartalmazza a NAV-bekötés funkciót. És persze kapsz még egy halom olyan előnyt is, ami után nem érted majd, hogy korábban miért nem cserélted le a kézi számlatömböket.

7. A számlázó programok használatába bármikor könnyedén beletanulhatsz

Tapasztalataink szerint sokan azért nem váltottak még át a kézi számlákról egy sokkal kényelmesebb és hatékonyabb programra, mert tartanak a betanulással járó nehézségektől és fáradalmaktól.

Pedig a Billingóval ettől például egyáltalán nem kell félned, hiszen a rendszer fejlesztése során mindig figyelembe vesszük a vállalkozók véleményeit és javaslatait, hogy egy minél inkább felhasználóbarát és könnyen kezelhető számlázóval dolgozhass.

A gyors betanulást segíti ezen kívül egy igen részletes felhasználói kézikönyv, valamint rengeteg blogcikk. És persze a Sandbox, vagyis tesztüzemmód, ahol anélkül próbálhatod ki az egyes funkciókat, hogy éles számlákat hoznál létre.

Próbáld ki a Billingót egy hónapig teljesen ingyen és automatizáld a NAV-bekötést. Regisztráj egy fiókot most »

Hasonló cikkek a kategóriában

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

A 2024-es adóév legfontosabb változásai

Adózás, NAV 2024.01.29. - 17 p. olvasás

Elindult az év, de fogalmad sincs, hogy milyen adóügyi változásokkal kell számolnod? Ebben a cikkben Fülöp Olga, a Számpatikus összefoglalta a legfontosabbakat,...

vállalkozó táppénz

Ha a vállalkozó táppénzre megy

Adózás, NAV 2023.11.09. - 7 p. olvasás

A vállalkozók között sokszor felmerül kérdésként, hogy mikor, milyen esetben jár számukra egy-egy pénzbeli ellátás. Ebben a cikkben most a táppénzzel kapcsolato...

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Főállásúból mellékállású vállalkozás? Itt a vonatkozó szabályok

Adózás, NAV 2023.08.31. - 10 p. olvasás

Sokszor felmerül kérdésként a Billingo Facebook csoportban is, hogy főállás mellett hogyan, milyen formában vállalkozhatunk. Illetve az is, hogy ennek milyen ad...

hipa

Hogyan számítjuk ki az iparűzési adót?

Adózás, NAV 2023.07.28. - 7 p. olvasás

Mivel az iparűzési adó egy helyi adó, ezért annak pontos szabályait mindig a helyi adó törvény (1990. évi C. tv.), valamint a székhelyünk és telephelyünk szerin...

kismama vállalkozó

Egyéni vállalkozás működtetése kismamaként

Adózás, NAV 2023.06.21. - 9 p. olvasás

Az közismert tény, hogy a heti 36 órát elérő munkaviszony mellett vállalkozók nem kötelezettek minimum járulékfizetésre. Viszont ha valaki gyermeket vállal, és ...

környezetvédelmi termékdíj

Ha érintett vagy, május 31-ig ne feledd nyilvántartásba vetetni magad!

Adózás, NAV 2023.05.24. - 7 p. olvasás

A hamarosan bevezetendő kiterjesztett gyártói felelősség egyrészről kissé nehezíti az érintett vállalkozók életét, másrészről azonban óriási, a körforgásos gazd...

Back to Top