Minden, amit az online számlázásról tudnod kell, friss hírek, információk

Ismerd meg a billingót

9 tipp, hogyan pörgesd fel vállalkozásodat nyáron

2018-06-15 - Hírek
9 tipp, hogyan pörgesd fel vállalkozásodat nyáron

A júniussal a Te vállalkozásod életében is beköszöntött az uborkaszezon? A legtöbb cég eladásai ilyenkor jócskán visszaesnek, hiszen a vásárlók többsége inkább nyaralásra, lakásfelújításra és kikapcsolódásra fordít nagyobb összeget. Éppen ezért összegyűjtöttünk neked 9 egyszerű, de bevált tippet, amivel felpörgetheted vállalkozásodat a nyáron és akár még a bevételeket is növelheted. Te melyiket próbálod ki idén?

1. Ismerd meg jobban a fogyasztóidat

Az ugyebár egyértelmű, hogy azok a legsikeresebb vállalkozások, amelyek igen pontosan ismerik a fogyasztók igényeit. A kisebb cégek többségének azonban a komolyabb piackutatásokra azonban év közben valahogy sosem marad idő, hiszen mindig közbeszól a karácsonyi őrület vagy éppen a tavaszi fáradtság. Itt a tökéletes alkalom!

2. Pörgesd fel közzöségi média oldalaidat

A piackutatások nemcsak a vállalkozások idejét, hanem pénzét is felemésztik. Szerencsére ma már a közösségi médiából is rengeteg hasznos infó kinyerhető, úgyhogy már csak ezért is megéri létrehozni vagy éppen felpörgetni vállalkozásod Facebook és Insta oldalát. Meg persze azért, mert igen olcsón, rengeteg potenciális vásárlóhoz eljuthatsz egy-egy ügyes kampánnyal.

3. Építs arculatot és szerezz új vásárlókat

És, ha már úgyis elmerülsz a közösségi médiában, akkor a kampányok mellett szánj egy kis időt a márkaépítésre is. Az uborkaszezonban bőven lesz időd összedobni néhány hangulatos posztot, amin keresztül bevonhatod a nagyközönséget céged mindennapjaiba, nagyobb ismertségre tehetsz szert vagy akár okosan elrejthetsz néhány termékelőnyt is.

4. Alkoss kreatív kampányokat és lógj ki a nyári akciók sorából

Már most jegyezd fel, hogy nem feltétlenül éri meg mindenre erőszakosan ráerőltetni a nyári hangulatot, mert fordított hatást érhetsz el. Amíg egy fodrász könnyedén eladja a rövidebb frizurát és a ruhaüzletek is nagyot szakítanak a szezonális kollekcióval, addig nem biztos, hogy egy vasalót a legnagyobb hőségben érdemes egy fokozattal feljebb kapcsolni. Hidd el, ilyenkor, aki csak teheti, úgyis meglovagolja a “mi termékünkkel kimaxolhatod az idei nyarat” kampányokat, így egy hagyományos nyári hirdetés elég könnyen elveszhet a szezonális reklámzajban.

5. Árazd le és söpörd ki nehezen fogyó termékeidet

Ez persze nem azt jelenti, hogy egész nyárra felejtsd el a leárazásokat és egyéb promóciókat. A készletkisöprő akciók például a legváltozatosabb termékek esetében is komoly forgalomnövekedést generálhatnak. Ráadásul ennél jobb alkalmat aligha találsz az életciklusuk végén járó, évek óta a raktárodban porosodó (és ezzel költséget generáló) termékek értékesítésére.

6. Vezesd be új termékeidet ajándékkal

A leárazások mellett nagy sikert arathatsz néhány jól eltalált és valóban hasznos ajándékkal is. A nyaralások, fesztiválok és felújítások miatt ugyebár a fogyasztók kétszer is meggondolják, hogy mire költsenek, ezért egy ingyen jött meglepetés ilyenkor különösen jól esik az ember lelkének.

Dupla haszon, ha ezt a lehetőséget egy éppen piaci bevezetés előtt álló vadonatúj termékek esetében használod fel, amelyet így jóval szélesebb rétegek próbálhatnak ki (és persze kedvelhetnek meg).

7. Készítsd fel vásárlóidat az őszre

Ha már minden készletet kisöpörtél, minden új terméket bemutattál a vásárlóidnak és az összes árudat leáraztad legalább egyszer, akkor ideje felkészíteni vállalkozásodat és a fogyasztókat az őszre.

Ezeknek a promócióknak természetesen nem június első napjaiban célszerű nekiesni. Azonban amint túl vagyunk a nyár felén, szép lassan el lehet szórni az első információ morzsákat, és felhívni az ügyfelek figyelmét arra, hogy idén nem éri meg az utolsó pillanatokra hagyni az őszi hangolódást. Pláne mikor nálad mindent beszerezhetnek majd.

8. Gondolj a jövőre, automatizáld az időrabló feladatokat

Ugye az uborkaszezonban neked is átfutott már a fejeden, hogy egy-egy lazább napot azért el bírnál viselni az év eleji vagy végi hajtás kellős közepén is? Itt a remek alkalom, hogy ezeket megteremtsd magadnak!

A nyáron felszabaduló plusz órákban nézd át, mely területek veszik el a legtöbb időt évközben, és gondold át, ezeket a folyamatokat mivel tehetnéd még hatékonyabbá. Nem is feltétlenül kell extra dolgokra gondolni és azonnal megreformálni egy teljes gyártósort, hiszen már az adminisztrációs feladatok automatizálásával rengeteg plusz tehertől szabadulhatsz meg. Ebben óriási segítséget nyújthat például egy feladatkezelő vagy egy számlázó program bevezetése.

9. Hagyj időt a pihenésre és feltöltődésre

Ha már teljesen felpörgetted a vállalkozásodat a nyárra, akkor azért hagyj egy kis időt a pihenésre is. A bornout, vagyis kiégés ugyanis hamarabb utolér, mint gondolnád. Arról nem is beszélve, hogy túlhajszolva nem is tudod azt a teljesítményt hozni, mint kipihenten.

Ne halogasd tovább, automatizáld vállalkozásod számlázását a szuperkényelmes és villámgyors Billingóval. Regisztálj most »

Örömteli számlázást kíván,
Számlázó program - Billingo online számlázó - Billy üdvözlettel,
Billy

Billingózz Te is!

Regisztrálj egy ingyenes fiókot és tesztelt a számlázót 30 napig ingyen!

Regisztrálok Billingózz Te is!

Hozzászólások ()

Brutál hatékony webáruházra vágysz? Itt a Billingo integráció a Webshippy-hez!

Brutál hatékony webáruházra vágysz? Itt a Billingo integráció a Webshippy-hez!

Hírek, 2019-08-14

Egyre több a vásárlód? Elárasztanak a megrendelések? Folyton az asztalodhoz láncolnak a számlák és a sürgető l…

Gyerekjáték a KATA-s bevételi nyilvántartás vezetése, ha jól csinálod

Gyerekjáték a KATA-s bevételi nyilvántartás vezetése, ha jól csinálod

Hírek, 2019-08-07

Csak ismerni kell hozzá a legfontosabb szabályokat és a legjobb módszereket. Ezeket pedig ki is gyűjtöttük egy…

Tényleg biztonságosak az online számlázók vagy korai még a felhőtlen bizalom?

Tényleg biztonságosak az online számlázók vagy korai még a felhőtlen bizalom?

Hírek, 2019-08-01

Hogy a felhő alapú megoldások még a legkisebb vállalkozások előtt is kaput nyitnak a soha nem látott rugalmass…

Őrült tempóban nő az egyéni vállalkozók száma - itt a nagy lehetőség Neked is?

Őrült tempóban nő az egyéni vállalkozók száma - itt a nagy lehetőség Neked is?

Hírek, 2019-07-25

Folyamatosan növekvő vállalkozási kedv, újonnan meghódított foglalkozási körök és a mindezek mögött álló egyre…

Nagyot javult a fizetési morál a magyar cégeknél, de érdemes benézni a számok mögé

Nagyot javult a fizetési morál a magyar cégeknél, de érdemes benézni a számok mögé

Hírek, 2019-07-18

Ha az ember sokat dolgozik számokkal, idővel már kevésbé kapja fel a fejét egy statisztika láttán. Azt most se…

Új kor hajnala közeleg! Tényleg sci-fi-be illő változásokat hoz majd a nyílt bankolás?

Új kor hajnala közeleg! Tényleg sci-fi-be illő változásokat hoz majd a nyílt bankolás?

Hírek, 2019-07-11

A nyílt bankolás forradalmi változásokat és komoly pénzügyi előnyöket hozhat az ügyfeleknek. Sokan azonban izg…