Használd a mobilodat bankkártya terminálként - Billingo SoftPOS

Billingo hírek 2021.09.20. - 4 p. olvasás

A Billingo SoftPOS egy mobil, bankkártyás fizetési lehetőség, amivel vevőid a bankkártyájukat az Androidos telefonodhoz érintve tudnak fizetni bárhol, bármikor.

Biztosan hallottál már róla, hogy 2021. január 1-től az online pénztárgépet üzemeltető kereskedőknek és szolgáltatóknak kötelező az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása vásárlóik részére. A Billingónak most már erre is van megoldása. A Global Payments Europe-pal (GPE) közös, vadonatúj fejlesztéssel nyújthatod a bankkártyás vásárlás kényelmét vásárlóidnak.

Mi az a SoftPOS?

A Billingo SoftPOS alkalmazás segítségével vevőid terminál nélkül, a Billingo MobilAPP-odon keresztül fizethetnek Mastercard vagy VISA bankkártyájukkal vagy okostelefonon, okosórán elérhető virtuális bankkártyával bárhol, bármikor. 

A SoftPOS alkalmazás használatához egy minimum Android 8.0 operációs rendszerrel működő, NFC-képes mobiltelefon vagy tablet és internetkapcsolat szükséges. A mobil bankkártyás fizetési technológiát az iOS jelenleg nem támogatja. Nem kell külön POS terminál, nem lesznek zavaró vezetékek és nem kell aggódnod a magas tranzakciós költségek miatt sem.

A Billingo SoftPOS-t értékben és a tranzakciók mennyiségét illetően is korlátlanul használhatod.  

15 000 Ft vásárlási összeg alatt a vásárlás PIN-kód megadása nélkül történik. Ill. okostelefonon vagy okosórán lévő virtuális bankkártyával (pl. Apple Pay vagy Google Pay) történő fizetés esetén a fizetési limit korlátlan. 

 15 000 Ft feletti vásárlás esetén az erős ügyfél-hitelesítés alkalmazása miatt PIN-kód megadása szükséges. Ekkor a telefonodon automatikusan megjelenik a PIN-kód megadására szolgáló képernyő, ahol a vásárló meg tudja adni a PIN-kódot.

A SoftPOS jó választás:

  • kereskedőknek, 
  • szolgáltatóknak, 
  • telephellyel nem rendelkező vállalkozóknak, 
  • taxisoknak,
  • piacozóknak,
  • utazó ügynököknek, 
  • tanácsadóknak,
  • azoknak, akik nem szeretnének POS terminált bevezetni,
  • akik utalás helyett kényelmesebb online fizetési megoldást keresnek,
  • és mindazoknak, akik számára fontos, hogy ügyfeleik bármikor, bárhol, kényelmesen tudjanak bankkártyával vagy az okostelefonon, okosórán elérhető virtuális bankkártyával is fizetni. 

Neked is lehet SoftPOS terminálod

A Billingo SoftPOS minden Billingo csomag esetén korlátlanul használható mindössze 890 Ft/hó díjért, illetve az alábbi táblázatban feltüntetett, havi SoftPOS forgalom alapján meghatározott, tranzakció alapú kereskedői díjak szerint. 

A fenti sávok szerint alkalmazandó kereskedői díjak havonta újraértékelésre kerülnek az elmúlt hónapban bonyolított SoftPOS forgalmad alapján.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a SoftPOS szolgáltatás segítségével végrehajtott fizetési tranzakciókat a fentieken kívül a hazai kibocsátású Mastercard és Visa bankkártyák esetén 0,09% és 0,1515% közötti arányos, illetve 3 Ft és 17,07 Ft közötti fix, tranzakció alapú rendszerhasználati díjak terhelhetik. Egyéb hazai kártyatípusok, illetve külföldi kibocsátású kártyák esetén ezek a díjak eltérőek lehetnek.

SoftPOS-t a Billingo Androidos MobilAPP-on keresztül tudsz igényelni. Töltsd le az alkalmazást INNEN a telefonodra, majd töltsd ki és küldd el az igényléshez szükséges űrlapot. Partnerünk, a GPE munkatársa felveszi veled a kapcsolatot az azonosítás érdekében. A beüzemeléshez a GPE SoftPOS alkalmazásra is szükséged lesz. Ezt INNEN töltheted le.

Hogyan működik a Billingo SoftPOS mobilterminál?

A Billingo SoftPOS-szal éppen olyan gyors és egyszerű a fizetés, akár egy POS terminállal. 

1. Nyisd meg a Billingo MobilAPP-ban a SoftPOS terminálodat.

2. Add meg a vásárlás végösszegét, majd nyomd meg a Vásárlás gombot. 

3. A vevőd a bankkártyáját a telefonod hátuljához érintve tud fizetni. Okostelefonon vagy okosórán elérhető virtuális bankkártyával történő fizetés esetén a két eszközt kell összeérinteni. 

4. A sikeres fizetést jelző üzenet megjelenik a telefonodon. 

5. A fizetésről szóló nyugtát azonnal elküldheted neki e-mailben vagy mobil blokknyomtatóval összekapcsolódva kinyomtathatod. 


6. A tranzakció azonnal megjelenik a SoftPOS felületeden. Kattints a megfelelőre, és máris kiválaszthatod, hogy a Billingód E-számlát vagy Számlát készítsen a vásárlás alapján. 

7. Számla készítése esetén add meg a vásárlás adatait és a Billingo máris elkészíti. Természetesen, ha szeretnéd, ezt e-mailben továbbíthatod a vevőnek vagy ki is nyomtathatod.


Ha a SoftPOS mobilterminál zárása (napzárás funkció futtatása) 18 óráig megtörténik, akkor az adott napi forgalom már másnap elszámolásra kerül az általad megadott bankszámlán. A napi forgalom bankszámlán történő elszámolásáról a Global Payments Europe gondoskodik.

Ilyen egyszerű! 

A Billingo ismét többet tud, mint gondolnád. 

Vezesd be te is a kényelmes és gyors SoftPOS mobil bankkártya-elfogadási megoldást!
Töltsd le az alkalmazást!

A Global Paymentsről

A Global Payments a világ egyik legnagyobb, nem banki tulajdonú fizetési szolgáltatója. Az amerikai anyacég tagja az S&P 500-nak (azaz, az NYSE és a NASDAQ által jegyzett, érték alapján legnagyobb amerikai vállalatok egyike). 

Több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a fizetési megoldások területén. Világszerte több millió kereskedőnek, több száz intézménynek, pénzügyi szervezetnek, valamint kormányzati ügyfeleknek nyújtja szolgáltatásait. 

A Global Payments világszerte 30 országban van jelen, innovatív softPOS szolgáltatása pedig most már számodra a Billingódban is elérhető!

Ehman Beatrix, a Global Payments Europe country managere és Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top