Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Gyorsan fizető ügyfelek és min…
Tippek - 2019.04.18. - 2 p. olvasás

Gyorsan fizető ügyfelek és minimális kintlévőségek? Te is tehetsz érte!

Gyakran csúsznak ki ügyfeleid a fizetési határidőkből, pedig bőven tudná mire fordítani céged a tartozásokból befolyó összegeket? Jó lenne végre minimalizálni a kintlévőségeket, hogy könnyebben tervezhess előre? A küldetés korántsem lehetetlen, ráadásul Te is igen sokat tehetsz azért, hogy gyorsabb fizetésre ösztönözd vásárlóidat. Mutatjuk is, mire érdemes odafigyelni.

Díjbekérő sablon használata

Használj díjbekérőket és kerüld el a nemfizető vásárlókat

Veled is előfordult már, hogy nemcsak időben, hanem egyáltalán nem fizetett a megrendelő? Ebben az esetben a díjbekérők jelenthetik a tökéletes megoldást. Hiszen ezek lényege, hogy amíg nem egyenlítetet ki a vevő, addig nem adod át a terméket vagy értékesíted a szolgáltatást, így nem keletkezik kintlévőséged sem.

Ez értelemszerűen gyorsabb fizetésre is sarkalhat, ráadásul elkerülheted a kellemetlen ÁFA-tartozásokat is. Korábbi cikkünkben részletesebben is foglalkoztunk a díjbekérőkkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal. Azt is megmutatjuk, hogyan állíthatod ki másodpercek alatt őket »

Állítsd ki gyorsan és küldd el azonnal a számlát

Tapasztalataink szerint sokan hajlamosak halogatni az olyan unalmas adminisztrációs kötelezettségeket, mint például a számlák kiállítása. Pedig minél gyorsabban küldöd el a számlát, annál gyorsabban fizetnek majd az ügyfeleid és annál kevesebb kintlévőséggel kell számolnod.

Ha vásárlóid látják rajtad, hogy gyorsan, precízen és hatékonyan dolgozol az első lépéstől kezdve az utolsóig. Beleértve az olyan unalmas adminisztratív kötelezettségeket is, mint a számlázás, akkor jó eséllyel ők is gyorsabban kifizetik a számlákat.

Ebben hatékony segítséget jelent egy profi számlázó program. Amellyel a termék- és partneradatbázisból átvett adatoknak köszönhetően néhány kattintással, másodpercek alatt kiállíthatod a számlákat. Majd azokat e-mail-ben azonnal ki is küldhetsz vásárlóidnak e-számlaként vagy hagyományos bizonylatként nyomtatásra.

Billingo tipp: természetesen mindez igaz a díjbekérőkre is, amelyeket szintén elküldhetsz elektronikus formában a Billingón keresztül »

Használj kedves fizetési értesítőket

Persze az sem árt, ha néha emlékezteted az ügyfeleket a fizetési határidő közeledtére. A Billingónál előre megírt (de szerkeszthető) fizetési értesítő és felszólító sablonok közül válogathatsz. Ezeket a rendszer automatikusan kiküldi helyetted az előre beállított időpontban, például 14 nappal a számla kiállítása után.

Tapasztalataink szerint sokan nem szívesen küldenek ki fizetési értesítőket. Pedig külföldi tapasztalatok alapján az olyan kedves szavak használata, mint például a „kérlek” vagy a „köszönöm” akár 5%-kal képes felgyorsítani a fizetési folyamatot.

Törekedj az átláthatóságra és kövesd nyomon számláid státuszát

És ha már a fizetési értesítéseknél tartunk! Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy az sem éppen hátrány, ha átlátható rendszerben követheted nyomon, hogy mely számlákat fizették ki és melyeket nem. A Billingónál státusz alapján is leszűrheted számláidat. Így másodpercek alatt könnyedén kiválogathatod a még teljesítésre váró példányokat, amely szintén segít minimalizálni a kintlévőségeidet.

Kezdj Billingózni és fedezd fel a villámgyors és szuper kényelmes számlázás élményét egy hónapig ingyen, kötelezettségek nélkül!

Regisztrálj a Billingóra most »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top