Billingo bejelentkezés ➡️ így lesz tökéletesen biztonságos felhasználói fiókod

Billingo hírek 2015.03.16. - 3 p. olvasás

Egyre fejlettebb kibervédelemre van szükség már ahhoz, hogy ne legyen feltörhető 1-1 webes felületünk. Az adataink védelme fontos, legyen szó social media felületről vagy az online számlázónkról, mindegyik oldalon lehetnek fenn szenzitív anyagok. Bárki feltöltött fotójával vissza tudnak élni a hekkerek, és az se jó, ha a pénzügyeink adatai kiszivárognának. Hogyan őrizhetjük meg a biztonságunk például a Billingo fiókunkban? Mutatjuk, mi mivel védünk téged!

Biztonságos kétfaktoros bejelentkezés

A számlázó programok biztonságos használata kulcsfontosságú, már csak a benne tárolt adatok jellege miatt is. Erre a Billingo fejlesztésekor is különös hangsúlyt fektettünk. Alapvető lehetőségként kínáljuk a kéttényezős bejelentkezést (Multi-factor authentication), amely rendkívül könnyen beállítható. Miért van erre szükség, miért lesz ettől biztonságosabb a Billingo fiókod és mit is jelent ez tulajdonképpen? Összegyűjtöttük.

Mit jelent a kétfaktoros bejelentkezés?

A kezdetekkor a Billingo fiókodba a regisztráció során megadott e-mail címmel és jelszóval tudtál belépni. Előfordulhatott azonban, hogy a fiókodat egy másik számítógépről vagy böngészőből szeretted volna használni. Ma már egy plusz szűrőt is alkalmazhatsz akkor, ha annak biztonságosságáról nem vagy 100%-osan meggyőződve: a kétfaktoros bejelentkezés miatt ilyen esetekben is nyugodtan számlázhatsz.

A módszer lényege, hogy a bejelentkezéskor a program a felhasználó azonosításához nem egy, hanem két adatot kér. A második tényező több dolog is lehet pl. bankkártya, PIN kód, telefon, USB kulcs, ujjlenyomat vagy akár a szemed írisze is. Mi a telefon mellett döntöttünk, és természetesen ajánlunk hozzá megbízható és biztonságos alkalmazást is.


A felhasználónév és jelszó megadása után ez az ablak jelenik meg.

Hogyan működik?

Mi történik, ha felhasználóként egy ismeretlen helyről vagy egy másik böngészőből jelentkezel be a Billingo fiókodba? Két tényezős bejelentkezés esetén a felhasználó név és jelszó megadása után a telefonodra egy fix hosszúságú, 6 számjegyből álló jelszót kapsz.  Ennek kiküldése egy speciális alkalmazás segítségével történik. A jelszó 30 másodpercig érvényes, megadása után a rendszer beléptet. Új jelszót pedig csak eszköz- vagy böngészőváltáskor kell ismételten kérned. Minden felhasználó egyedi jelszót kap, attól függetlenül, hogy egy időben próbálnak bejelentkezni.

Ezek használatát egyébként két nemzetközi szabvány szabályozza. Az időalapú, egyszer használható jelszavak (TOTP, RFC6238 ) és a HMAC alapú egyszer használható jelszavak ( HOTP, RFC4226 ).

Milyen alkalmazást válassz?

A Billingónál a nemzetközi standard implementálása mellett döntöttünk, így bármely alkalmazás használható, ami támogatja a TOTP algoritmust.

Mi azért ajánljuk a Google Authenticator alkalmazást, mert a használata egyszerű, ingyenes, és támogatja a személyes adatok QR-kódból való beolvasását is. (Androidra és iOS-re)

Nagyon fontos!

Egyik alkalmazás, így a Google Authenticator sem küld vagy tárol adatokat a mobiltelefonon kívül, az egyszeri jelszó internet kapcsolat nélkül is generálható.

Egyéb alkalmazások:

Ha nincs nálam a telefon?

Akkor sincs gond, ha nincs mindig nálad a telefonod. Az egyszer használatos jelszavakat ki is nyomtathatod. Ezek érvényessége nem időben, hanem darabban jár le, tehát miután felhasználtál egyet a jelszavak közül, utána a következőt kell használnod. Érdemes emiatt a lapon kihúzni a felhasznált jelszavakat.

Ezeket a nyomtatott lapokat tartsd mindig biztonságos helyen. Ha pedig véletlenül elveszne a lap vagy ellopnák, azonnal keresd fel az ügyfélszolgálatunkat, hogy érvényteleníthessük a jelszavaidat!

Hogyan tudom beállítani?

A kétlépcsős bejelentkezést a felhasználói fiókodban belépve, a Beállítások fül alatt tudod beállítani. Innen le tudod tölteni az alkalmazásokat is és a papíralapú jelszó listát is ki tudod nyomtatni.


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

Back to Top