Minden, amit az online számlázásról tudnod kell, friss hírek, információk

Ismerd meg a billingót

Készülj rá időben a karácsonyi hajtásra – így automatizáld vállalkozásod számlázását

2018-08-30 - Hírek
Készülj rá időben a karácsonyi hajtásra – így automatizáld vállalkozásod számlázását

Hétvégén beköszönt a szeptember, és amilyen észrevétlenül elröppent a nyár, legalább olyan gyorsan érkezik majd meg a karácsony is. Ne hagyd, hogy maga alá temessen a papírmunka és minden idődet feleméssze az állandó túlóra. Inkább automatizáld még most vállalkozásod számlázását, és spórolj meg rengeteg időt a nagy őszi hajtáson és a karácsonyi időszakban egyaránt. Ehhez mutatunk most Neked 7+1 trükköt.

1. Automatizáld a számlák kitöltését

A számlázás egyik legunalmasabb és legidőigényesebb része értelemszerűen az állandó körmölés. Ahol feszült koncentrációval kell minden egyes sort megírnod, majd jöhet újra és újra ugyanez minden egyes példány esetében. Ha pedig egy pillanatra lankad a figyelem, és hibázol egyet, akkor írhatod újra.

Egy program segítségével azonban ezt a macerát el is felejtheted, hiszen termék- és partneradatbázisokat hozhatsz létre. Innen néhány kattintással kiválaszthatod, hogy melyik ügyfélnek és milyen termékről állítasz ki számlát, a rendszer átveszi az összes adatot és automatikusan ki is tölti helyetted a mezőket, a számla pedig másodpercek alatt el is készült. Arról nem is beszélve, hogy így a hibázás lehetőségét is minimalizálod, ami a stresszes karácsonyi időszakban különösen nagy előny.

Billingo tipp: tudtad, hogy a Billingót összekötöttük az Opten rendszerével, amelyben közel 600 000 Magyarországon bejegyzett társas vállalkozás adatait találod meg? Neked elég csupán pár karaktert leütnöd, a Billingo pedig kidobja a keresett céget, amelynek adatait automatikusan át is veszi egy kattintás után.

2. Állíts be automatikusan ismétlődő számlákat a rendszeres vásárlóknak

Neked is vannak olyan ügyfeleid, akik rendszeresen vásárolnak tőled? Akkor biztosan Te is megtapasztaltad már, hogy mennyi időt képes felemészteni, mikor hétről hétre, hónapról hónapra minden egyes alkalommal ugyanazokat a számlákat kell megírnod.

A Billingóval ezen sem kell többé aggondód a számlaismétlődés funkciónak köszönhetően. Néhány kattintással ugyanis beállíthatod, hogy az egyes példányokat milyen rendszerességgel, és mennyi ideig állítsa ki és akár küldje el helyetted a rendszer. Így ősszel és karácsony alatt hozzá sem kell nyúlnod ezekhez a számlákhoz.

3. Küldd ki automatikusan számláidat

Még több időt spórolhatsz meg, ha nemcsak a számla kiállítását, hanem a küldését is elektronikus formában intézed. Ugye Te sem szeretnél a karácsonyi őrület kellős közepén a postán álldogálni a kígyózó sorokban?

Akkor válts elektronikus számlákra, amelyeket bármikor továbbíthatsz ügyfeleid felé e-mailben. Vagy akár azt is beállíthatod, hogy a rendszer automatikusan kiküldje helyetted, amint elkészült a példány.

4. Tárold dobozok és fáradalmak nélkül a számlákat

A számlák megírása mellett a tárolásuk is komoly figyelmet, rengeteg energiát és persze sok-sok helyet igényel. Ha nem akarsz papírokkal teli dobozok közt szlalomozni, miközben a karácsonyi lázban égő vásárlókat szolgálod ki, akkor a van számodra egy nagyon jó hírünk.

A Billingo ugyanis korlátlan ideig, a jogszabályoknak megfelelő formában tárolja helyetted összes számládat. Ezeket ráadásul bármikor kényelmesen és gyorsan visszakeresheted dátum és az ügyfél nevének alapján is.

5. Forradalmasítsd a könyvelés előkészítését

Rengeteg idődet elveszi a könyvelés előkészítése? A karácsonyi készülődésben csak még jobban stresszel, ha folyamatosan hívogat a könyvelőd? Akkor automatizálj! Lépj be a Billingo fiókodba, és generálj néhány kattintással generálj egy táblázatot, amit átküldhetsz könyvelődnek. Aki saját programjával megnyitva a táblázatot az összes szükséges számlaadatot egy helyen láthatja.

6. Automatizáld a fizetési értesítőket és felszólításokat

Előbb utóbb minden vállalkozó belefut néhány ügyfélbe, akik nem fizetik ki időben a számlákat. Ha szeretnéd minimalizálni a számukat, akkor érdemes a határidő lejárta előtt fizetési emlékeztetőt küldeni. Ha ezután sem tesznek eleget kötelezettségüknek, akkor jöhetnek a fizetési felszólítások.

A Billingóban mindkét esetre találsz előre megírt sablonokat, amelyekbe akár bele is nyúlhatsz és ízlésed szerint fazonra szabhatod őket. És persze könnyedén hozzá is rendelheted őket minden számládhoz, hogy a rendszer a még fizetetlen példányok esetében egy előre beállított időpontban automatikusan elküldje helyetted az értesítőt vagy a felszólítást.

7. Kösd össze számlázódat webáruházaddal

Ha webáruházat üzemeltetsz, természetesen akkor is igénybe veheted az összes fent említett funkciót a számlázás automatizálásához. És ez még csak a töredéke azoknak az lehetőségeknek, amivel felpörgetheted online shopodat. Nemrégiben ugyanis összegyűjtöttünk 15 olyan előnyt, amellyel forradalmasíthatod webáruházad számlázást.

+1 Bízd rá a NAV-bekötést számlázó programodra és dőlj hátra

Veled is gyakran előfordul, hogy a nagy karácsonyi hajtásban elfelejtesz néhány feladatot és kimennek a fejedből a határidők? Ez az online számlaadat-szolgáltatás esetében igen csak kellemetlen és költséges hiba lenne, hiszen már egyetlen elmulasztott bejelentés esetében érkezik a több százezres bírság. A Billingóval azonban nem kell ettől tartanod, hiszen a rendszer automatikusan elküldi helyetted az érintett számlát adatait az adóhivatalnak.

Ne hagyd, hogy a számlák maguk alá temessenek, készülj rá időben a karácsonyra. Próbáld ki most egy hónapig teljesen ingyen a Billingót »

Örömteli számlázást kíván,
Számlázó program - Billingo online számlázó - Billy üdvözlettel,
Billy

Billingózz Te is!

Regisztrálj egy ingyenes fiókot és tesztelt a számlázót 30 napig ingyen!

Regisztrálok Billingózz Te is!

Hozzászólások ()

Bonácz Zsolt adótanácsadó a Billingo új online számlázás szakértője

Bonácz Zsolt adótanácsadó a Billingo új online számlázás szakértője

Hírek, 2019-10-14

Bonácz Zsolt adótanácsadó és adószakértő is csatlakozott a Billingo szakértői csapatához. Az elismert szakembe…

WOW, Billingo a Forbes Flow színpadán

WOW, Billingo a Forbes Flow színpadán

Hírek, 2019-10-08

Pistyur Vera és Fehér Gyula, az Oktogon Ventures befektetőcég alapítói előtt pitchelt Sárospataki Albert, a Bi…

Profi szakértőkkel erősít a Billingo

Profi szakértőkkel erősít a Billingo

Hírek, 2019-10-08

Óriási változások várhatók a Billingo háza táján, aminek leginkább az online számlázó ügyfelei és a KKV szekto…

Elismerés: "A" minősítést kapott a Billingo az Opten cégminősítőtől

Elismerés: "A" minősítést kapott a Billingo az Opten cégminősítőtől

Hírek, 2019-10-08

“A” minősítést kapott a Billingót üzemeltető Octonull Kft. az OPTEN speciális cégminősítési módszertana alapjá…

Több mint 560 000 Ft értékű Billingo előfizetés Az Év Webshopja nyerteseinek

Több mint 560 000 Ft értékű Billingo előfizetés Az Év Webshopja nyerteseinek

Hírek, 2019-09-30

2019-ben is megrendezték Az Év Webshopja online versenyt, amelynek támogatói között idén a Billingo online szá…

ÚJDONSÁG: elérhető a Billingo-Quick összekapcsolás

ÚJDONSÁG: elérhető a Billingo-Quick összekapcsolás

Hírek, 2019-09-24

Újabb hasznos és fontos lehetőséget kaptak a Billingo felhasználói, a számlázó program fiókjai ugyanis egy úja…