Minden, amit az online számlázásról tudnod kell, friss hírek, információk

Ismerd meg a billingót

Tudtad? Bármikor Billingóra válthatsz

2019-07-09 - Hírek
Tudtad? Bármikor Billingóra válthatsz

A régi megunt számlázódnak és a kézi számlatömböknek is bármikor felmutathatod a cserét jelző táblát, ha úgy érzed, hogy hasznosabb, hatékonyabb csapattagra van szüksége vállalkozásodnak. Íme a legfontosabb tudnivalók és tévhitek a váltásról. Nyugi, gyorsak leszünk és tömörek, viszont ezekről tényleg nem árt tudnod, ha számlázót váltanál.

Bármikor lecserélheted régi számlázódat vagy a kézi számlatömböket

Gyakran találkozunk azzal a tévhittel, hogy számlázó programot csak a számviteli beszámoló leadása, vagyis május 31. után lehet cserélni. Azért valljuk be őszintén, ez nem lenne túl életszerű elképzelés. Gondoljunk csak pl. egy olyan új vállalkozásra, amely március közepén indul el, számláznia pedig kötelező.

A valóságban (és a jogszabály szerint) azonban nincs is semmiféle megkötés dátumra vagy határidőre vonatkozóan, vagyis bármikor üzembe helyezhetsz egy új számlázót. Sőt, nem is kötelező lecserélni a kézi számlatömböket és korábbi számlázódat sem, azokat az új szoftver mellett akár párhuzamosan is használhatod.

Fontos tudnivalók számlázó program-csere utáni napokra

  • Az új számlázó programot be kell jelenteni a NAV-hoz: ha korábban is szoftverrel számláztál, akkor ezen valószínűleg nem lepődsz meg és tudod, mi a teendő. Viszont, ha eddig kézi számlatömbből gyártottad a bizonylatokat, akkor nem árt tudnod, hogy 30 napod van bejelenteni új számlázódat, különben megbírságolhat a NAV. Ettől azonban nem kell tartanod, mert egyfelől nem nagy ördöngösség, másfelől pedig itt adunk egy részletes tájékoztatót és útmutatót a művelethez »

  • Ki is kell jelenteni régi számlázódat: persze csak abban az esetben, ha nem párhuzamosan használod a két szoftvert. Ezt egyébként tapasztalataink szerint sokszor még a rutinosabb vállalkozók sem tudják. Pedig attól az időponttól kezdve, amikor a számlakibocsátási kötelezettségednek nem az adott programmal teszel eleget, 30 napod van a kijelentésre is. Ebben az esetben mondjuk még nehezebb kicsúszni a határidőből. Elvégre azt csak Te magad tudod, mikor döntötted el véglegesen, hogy soha többé nem használod régi számlázódat.

  • A NAV-bekötést újra be kell állítanod a váltás után: amennyiben olyan számlázóra váltasz, amely tartalmazza a NAV-bekötés funkciót, akkor új Technikai felhasználót és XML kulcsot is intézned kell. Ha korábban már regisztráltál, ezt akkor is meg kell tenned, hiszen az még régi számlázódra vonatkozik. A Billingónál pl. így kötheted össze fiókodat az Online Számla rendszerével »

  • Nem egyezhetnek a számlák sorszámai váltás esetén sem: ez nyilván logikus, de egy adag balszerencsével és egy kis figyelmetlenséggel mégis belefuthat az ember. A számlák folytonosságát a törvény szerint biztosítanod kell, viszont ez csak egy adott programon belül érvényes. Ha új szoftverre váltasz, akkor az első kiállított számla értelemszerűen 1-es sorszámmal készül majd el. Vagyis elég megadnod egy olyan előtagot, amit korábban még nem használtál, így kizárt, hogy a korábbi számlázód által kiállított bizonylatok sorszámaival összecsússzanak az új sorszámok.

Nem kell mindent a nulláról kezdened számlázó váltás után sem

Szívesen cserélnél számlázót, de nem akarsz minden egyes termék- és partneradatot újra kézzel felvinni? Erre nem is feltétlenül lesz szükség! A Billingóba például minden macera nélkül átköltöztetheted az imént említett adatokat. Pár kattintásra, egy táblázatra és erre az útmutatóra lesz szükséged hozzá »

Kezdj Billingózni és fedezd fel a szuper kényelmes és villámgyors e-számlázás élményét egy hónapig ingyen, kötelezettségek nélkül!

Regisztrálj a Billingóra most »

Örömteli számlázást kíván,
Számlázó program - Billingo online számlázó - Billy üdvözlettel,
Billy

Billingózz Te is!

Regisztrálj egy ingyenes fiókot és tesztelt a számlázót 30 napig ingyen!

Regisztrálok Billingózz Te is!

Hozzászólások ()

Közeledik az Online Számla 2.0 verzió bevezetése

Közeledik az Online Számla 2.0 verzió bevezetése

Hírek, 2019-09-18

Már év elején tudni lehetett, hogy az online számla adatszolgáltatás következő állomása az Online számla 2.0 v…

Így állítsd be a Barion elfogadást a Billingo fiókodban

Így állítsd be a Barion elfogadást a Billingo fiókodban

Hírek, 2019-09-12

A Billingóval a legfőbb célunk, hogy minél egyszerűbbé, élvezetesebbé tegyük a számlázást a magyar vállalkozás…

Késve fizetnek a vevőid? Billingózz!

Késve fizetnek a vevőid? Billingózz!

Hírek, 2019-08-28

Mindig van néhány vevőd, aki nem tartja a fizetési határidőket? Utálod, hogy ezzel kell foglalkoznod? Kínosak …

Így építs átlátható pénzügyi rendszert a cégedben

Így építs átlátható pénzügyi rendszert a cégedben

Hírek, 2019-08-21

Ugye Veled is sokszor előfordult már, hogy hatalmas elánnal belevetetted volna magadat a munkába, de a papírmu…

Brutál hatékony webáruházra vágysz? Itt a Billingo integráció a Webshippy-hez!

Brutál hatékony webáruházra vágysz? Itt a Billingo integráció a Webshippy-hez!

Hírek, 2019-08-14

Egyre több a vásárlód? Elárasztanak a megrendelések? Folyton az asztalodhoz láncolnak a számlák és a sürgető l…

Gyerekjáték a KATA-s bevételi nyilvántartás vezetése, ha jól csinálod

Gyerekjáték a KATA-s bevételi nyilvántartás vezetése, ha jól csinálod

Hírek, 2019-08-07

Csak ismerni kell hozzá a legfontosabb szabályokat és a legjobb módszereket. Ezeket pedig ki is gyűjtöttük egy…