Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / Újdonságok a számlázásban 2017…
NAV - 2016.11.22. - 1 p. olvasás

Újdonságok a számlázásban 2017. január 1-től

2016. november 22-én elfogadta az Országgyűlés az őszi adócsomagot, amelynek egyes elemei 2017. január 1-től a számlázást is érintik.

Újdonságok a számlázásban 2017. január 1-től

Kötelező adószám a számlákon

Kötelezően szerepeltetni kell 2017. január 17-től a vevő adószámát a belföldi adóalany számára kiállított számlákon, ha a számlán szereplő áthárított adó a 100 000 Ft-ot eléri vagy meghaladja. Ez a határ jelenleg még 1 millió forint.

Jön a kötelező online számlázás?

Régóta a NAV legújabb, áfacsalásokkal szembeni csodafegyvereként emlegetik az online számlázás bevezetését, és a kormány az adótörvények indoklásában is szerepeltette azon célját, hogy a számlázó programokkal kiállított számlák adatait online, valós időben követhesse nyomon.

Az előírásról az ellenőrzések célzottságát és hatékonyságának növekedését várják. Hamarosan tehát előírás lesz a hazai számlázó programok és persze az adóalanyok számára is számára az adatszolgáltatási kötelezettségnek való megfelelés. Azok, akik már a Billingóval számláznak, megnyugodhatnak, mert a program ezeknek az előírásoknak is meg fog felelni. A fejleményekről természetesen folyamatosan beszámolunk a blogban és a Facebook oldalon is.

A kormány újabb és újabb, számlázást is érintő rendelkezései tehát újfent bebizonyították, hogy érdemes számlázó programot használni. A Billingóval pedig ezt a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban teheted meg.

Még nincs Billingo fiókod? Regisztrálj egyet itt ingyen »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top