Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / Újdonságok a számlázásban 2017…
NAV - 2016.11.22. - 1 p. olvasás

Újdonságok a számlázásban 2017. január 1-től

2016. november 22-én elfogadta az Országgyűlés az őszi adócsomagot, amelynek egyes elemei 2017. január 1-től a számlázást is érintik.

Újdonságok a számlázásban 2017. január 1-től

Kötelező adószám a számlákon

Kötelezően szerepeltetni kell 2017. január 17-től a vevő adószámát a belföldi adóalany számára kiállított számlákon, ha a számlán szereplő áthárított adó a 100 000 Ft-ot eléri vagy meghaladja. Ez a határ jelenleg még 1 millió forint.

Jön a kötelező online számlázás?

Régóta a NAV legújabb, áfacsalásokkal szembeni csodafegyvereként emlegetik az online számlázás bevezetését, és a kormány az adótörvények indoklásában is szerepeltette azon célját, hogy a számlázó programokkal kiállított számlák adatait online, valós időben követhesse nyomon.

Az előírásról az ellenőrzések célzottságát és hatékonyságának növekedését várják. Hamarosan tehát előírás lesz a hazai számlázó programok és persze az adóalanyok számára is számára az adatszolgáltatási kötelezettségnek való megfelelés. Azok, akik már a Billingóval számláznak, megnyugodhatnak, mert a program ezeknek az előírásoknak is meg fog felelni. A fejleményekről természetesen folyamatosan beszámolunk a blogban és a Facebook oldalon is.

A kormány újabb és újabb, számlázást is érintő rendelkezései tehát újfent bebizonyították, hogy érdemes számlázó programot használni. A Billingóval pedig ezt a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban teheted meg.

Még nincs Billingo fiókod? Regisztrálj egyet itt ingyen »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár fejlesztés vállalkozás online számlázás Törvény NAV hasznos tippek új funkció e-számla online számlaadat szolgáltatás webáruház nav-bekötés könyvelés adózás KATA adatszolgáltatás kéziszámla marketing bejelentési kötelezettség számlasablon biztonság felhő digitális archiválás kata 2020 e-kereskedelem számlatömb katás vállalkozás adatszolgáltatási kötelezettség tévhitek kata adózás ügyfélszolgálat kata adatszolgáltatás pénztárgép startup billingo áfa számlázó program váltás online számlázó nav online számla regisztráció fenntarthatóság e-számlázás támogatás Bonácz Zsolt katás vállalkozás adatszolgáltatása kata bejelentés online számla regisztráció online számla és billingo összekötés nav online számla fintech számla felelősségvállalás Webshippy webáruház logisztika díjak elismerés GDPR katás számlázás egyéni vállalkozás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése banki összekötés összekötés Díjbekérő Proforma Számla kiállítása külföldre Külföldi számla kötelező tartalmi elemei Billingo előfizetés Ingyenes Billingo Online pénztárgép interjú e-számlák NAV bekötés ingyen hónapok Billingo ajánlói rendszer Billingo kupon Kedvezmény a számlán bevételi bizonylat online fizetés forbes flow opten minősítés szakértő fullfillment integráció erste PowerBill by Billingo cégjog Farkas Dezső Marketing Gyémánt Díj marketing diamond awards Az Év Honlapja előlegszámla előlegszámla készítése blog adó Instagram