Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / Újdonságok a számlázásban 2017…
NAV - 2016.11.22. - 1 p. olvasás

Újdonságok a számlázásban 2017. január 1-től

2016. november 22-én elfogadta az Országgyűlés az őszi adócsomagot, amelynek egyes elemei 2017. január 1-től a számlázást is érintik.

Újdonságok a számlázásban 2017. január 1-től

Kötelező adószám a számlákon

Kötelezően szerepeltetni kell 2017. január 17-től a vevő adószámát a belföldi adóalany számára kiállított számlákon, ha a számlán szereplő áthárított adó a 100 000 Ft-ot eléri vagy meghaladja. Ez a határ jelenleg még 1 millió forint.

Jön a kötelező online számlázás?

Régóta a NAV legújabb, áfacsalásokkal szembeni csodafegyvereként emlegetik az online számlázás bevezetését, és a kormány az adótörvények indoklásában is szerepeltette azon célját, hogy a számlázó programokkal kiállított számlák adatait online, valós időben követhesse nyomon.

Az előírásról az ellenőrzések célzottságát és hatékonyságának növekedését várják. Hamarosan tehát előírás lesz a hazai számlázó programok és persze az adóalanyok számára is számára az adatszolgáltatási kötelezettségnek való megfelelés. Azok, akik már a Billingóval számláznak, megnyugodhatnak, mert a program ezeknek az előírásoknak is meg fog felelni. A fejleményekről természetesen folyamatosan beszámolunk a blogban és a Facebook oldalon is.

A kormány újabb és újabb, számlázást is érintő rendelkezései tehát újfent bebizonyították, hogy érdemes számlázó programot használni. A Billingóval pedig ezt a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban teheted meg.

Még nincs Billingo fiókod? Regisztrálj egyet itt ingyen »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés