Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Billingo a Connect Konferenciá…
Velünk történt - 2023.04.25. - 3 p. olvasás

Billingo a Connect Konferencián: a vállalkozói életciklus szintjei

Fontosnak tartottuk, hogy a Connect Konferencián a Billingo is jelen legyen, hiszen a belső kommunikáció és a vállalati kultúra a szívügyünk. Folyamatosan fejlődő cégként rengeteget tanultunk az előadásokból, újítottunk digitális névjegykártyát, és szerencsére mi is hozzászóltunk ahhoz, milyen lépésekkel lehetnek sikerei a kkv-knak a szervezetfejlesztésben.

connect konferencia

A vállalati kommunikáció és céges kultúra volt tehát a fő csapásirány, amely mentén a konferencia az Eiffel Műhelyházban zajlott. A Connect ereje abban rejlik, hogy valódi kapcsolódást kínál és teremt különböző területet képviselő kkv-knak, és e misszió mögé hitelesen áll be a főszervező Blue Colibri. A kerekasztal-beszélgetés ugyanennek fontosságára hívta fel a figyelmet, amikor a szervezetfejlesztést helyeztük a fókuszba.

Besztró Szabolcs, a Billingo operatív és stratégiai igazgatója a konferencia idén debütáló KKV Zóna színpadán vett részt a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Mándó Milán, a Minner.hu alapító-tulajdonosa vezetett. Egy asztalnál ültünk Biros Leventével, az online Márkabolt alapítójával, és minden oldalról kézzelfogható, hasznos tippek gurultak a résztvevők elé.

Milán az első kérdéskörben rámutatott, hogy a kisvállalkozások 2-3 embere a kezdetek kezdetén sokszor minden feladatot ellát, és gyakorlatilag 10 fős cég munkája is belefér a mindennapjaikba. Felmerül, hogy vajon mekkora cégméret az, amikor már foglalkozni kell a szervezetfejlesztéssel.

Szabolcs szerint a vállalkozói tudatosság az első perctől fontos, a vállalkozás indításának első pillanatától érdemes abban gondolkodni, hogy a cég egyszer nagyobb lesz, az építkezést pedig ez alapján jó elkezdeni. Teljesen rendben van, ha a 3-5 fő az elején a szívét-lelkét beleteszi a cégbe, de az is elengedhetetlen, hogy értsék, miért is csinálják ezt.

“Ne csak feladatokat dobáljunk feléjük, hanem értessük meg velük vezetőként, mi a víziónk. Ami ma még csak egy feladat, az később egy szervezeti egységgé tudja kinőni magát” - mutatott rá.

Karriercélt is adni kell, amelyben Szabolcs két irányt lát:

  • Ahogy nő a cég, a kollégák egyre fontosabb szerepeket kapnak, és ez önmagában is motiváló lehet.
  • Ha a cég viszont nem errefelé halad, kis létszámmal kell megoldani a folyamatokat, és akkor inkább a feladatba vetett érdeklődést kell kiélezni. Jó rámutatni, hogy a feladat elvégzése során a dolgozó mennyit fejlődhet.

Biros Levente szerint is már a legelején, a “mindenes korszakban” kell a szervezetfejlesztést menedzselni, és az előrelépésért sajnos a szabadidőt és a hétvégéket is fel kell áldozni. A legegyszerűbb, ha a vállalkozó vagy cégvezető rajzol egy ábrát, amelyből látha, merre tart a cég, kinek milyen pozíciója lesz, és mi motiválja majd a jövőben.

Szabolcs még hozzátette, hogy a siker érdekében nem a cég következő lépéséhez kell embereket felvenni, hanem a teljes vállalati vízióhoz igazodók alkalmazását kell szorgalmazni.

Előkerült az ellenállás témaköre is, a vezetők boncolgatták, hogyan lehet túllépni a "jó az úgy, ahogy van, ahogy eddig volt" jelenségen, a változás ugyanis néha falakba ütközhet.

Levente szerint úgy lehet szervezett céget csinálni egy szervezetlenből, hogy az őszinte, kendőzetlen kommunikációra voksol a vállalkozó, és még akkor is megosztja a történéseket a dolgozókkal, ha válságba kerül a cég.

“Ahhoz, hogy jobb legyen a cég, rendbe kell tenni a problémákat, egy hatékony szervezetet kell építeni. Ehhez az kell, hogy egy-egy területre felelős munkatársakat tudjunk találni. Aki teljesen ágál a változás ellen, attól meg kell válnunk” - foglalta össze.

Szabolcs szerint a kommunikáció mellett a tervezhetőség még a kulcs, amit nem lehet megspórolni. A vállalkozó nem fél a változástól, de a dolgozók igen, a változásokból eredő előnyeik megtervezése biztonságot adhat nekik. Ehhez kapcsolódva az írásba szedett, letisztázott kommunikáció elégedett dolgozókat eredményez. Azt pedig tudjuk, hogy minél elégedettebbek a kollégák, annál stabilabb lesz a vállalkozás.

Az innováció, az ötletelés fontossága is előkerült Milán fiókjából, a Billingo álláspontja pedig, hogy az innováció kulturális kérdés: a cégvezetés és a vállalkozó legyen nyitott, tényleg álljon nyitva az a bizonyos ajtó a kollégák előtt, a vezető valóban legyen kíváncsi. A másik oldalról fontos, hogy a dolgozóban legyen meg a drive, akarjanak újat mondani.

“Ez akkor lesz meg, ha érzik és értik, hogy ezt te vezetőként értékeled. Ha a szervezetnek megadod ezt a lehetőséget, az innováció szinte magától be tud épülni” - zárta sorait Szabolcs.


Fotó: Connect Konferencia

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér