Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Billingo a színfalak mögött I.…
Velünk történt - 2023.02.10. - 2 p. olvasás

Billingo a színfalak mögött I. - a redundanciáról

Egy online számlázó működtetése nem kis feladat, milliónyi szálat kell kézben tartani ahhoz, hogy 0-24-ben rendelkezésre álljon a szolgáltatás. Mutatjuk, miért fektetünk nagy hangsúlyt a redundáns megoldásokra, és hogyan sikerült az elmúlt évben 99,995%-ban hozni a formánkat.

Redundancia

100%-os rendelkezésre állás egyik szolgáltatónál sincs, ugyanis rengeteg tényező befolyásolja a működést és bármikor, bárhol beüthet a krach. Az, hogy a Billingo rendszerében tavaly összesen 0,005%-ban volt érzékelhető lassulás vagy leállás, az egymást helyettesítő rendszerek preferálása miatt (is) volt lehetséges. De mit is jelent ez a gyakorlatban?

A Billingo szerverei Frankfurtban találhatóak, három különböző, fizikailag legalább 4 kilométer távolságban egymástól. Ezzel akár természeti katasztrófák esetén is védve vagyunk. A három szervertermet három különböző szolgáltató üzemelteti, ráadásul a legnagyobb szerverterem üzemeltetőkre, mint amilyen többek közt az Equinix, bíztuk a munka nehezét.

Ha épp a Billingo szolgáltatásai vagy blogcikkei közt mazsolázol, esetleg sorban számlázol az ügyfeleidnek a rendszerünkön keresztül, a műveleteket a három szerverteremben folyamatosan és párhuzamosan hajtjuk végre. Tehát ha valami probléma merül fel, termek közti átállásra nincs szükség a rendszer automatizmusa miatt.

Ezeket az adatközpontokat úgy tervezték, hogy a szolgáltatási szintek fenntartása mellett előre jelezzék és tolerálják a meghibásodásokat. Bármilyen üzemzavar vagy leállás esetén az automatizált folyamatok a forgalmat máshová terelik az érintett területről, így a lehető legkisebb az esélye, hogy probléma esetén leálljon a rendszerünk.

Az alapalkalmazásokat N+1 szabvány szerint telepítik, hogy az adatközpont meghibásodása esetén elegendő kapacitás álljon rendelkezésre ahhoz, hogy a forgalom a megmaradó telephelyekre teherelosztással átvihető legyen. Ez nagyban hozzájárul a 99,995% rendelkezésre állásunkhoz.

Szempont volt a választás során, hogy az általunk használt szerverközpontok ötször kevesebb energiát használnak fel, mint az EU-s átlag. A szervertermek összességében 80%-kal kisebb ökolábnyomot hagynak a Földön, az energia pedig 95%-ban megújuló forrásból származik.

A redundancia (párhuzamos, egymást helyettesítő megoldás) kiemelten fontos, ha az üzletmenetben nem szeretnél leállást, lassulást és nem csak hardverek esetén. A számlázásod is lehet redundáns - semmi akadálya annak, hogy párhuzamosan vezess fiókot két online számlázóban. Arra kell figyelned, hogy két külön számlatömböt kezelj, hogy a NAV felé leadott számláid előtagja és sorszáma is eltérjen majd. Így nem lesz probléma, ha egyszer az egyik, másszor a másik számlázóból küldöd a számláid, amikor hirtelen szükséged lesz erre a lehetőségre.

Próbáld ki, milyen Billingósnak lenni!
Online számlázó fiókot regisztrálok

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár