Díjbekérők másodpercek alatt ➡️ minden, amit a proforma kiállításáról tudnod kell

Billingo hírek 2019.03.28. - 3 p. olvasás

A díjbekérőkkel felgyorsíthatod a fizetési folyamatot, minimalizálhatod céged kintlévőségeit és elkerülheted a kellemetlen ÁFA-tartozásokat. A legjobb az egészben pedig az, hogy a Billingóval néhány kattintással, másodpercek alatt kiállíthatod őket. Hoztunk is egy kis segítséget egy villámgyors, képes útmutató formájában és persze a legfontosabb tudnivalókat is kiválogattuk Neked.

Díjbekérő proforma

Mi is pontosan a díjbekérő (proforma)?

Amennyiben Te már rutinos vagy a proforma világában, akkor ugorj egyből a felsorolás végére, vagyis a képes útmutatóra. Ha viszont még soha nem hallottál a díjbekérőkről, akkor érdemes villámgyorsan átfutni, hogy pontosan miről is van szó, hiszen ezekkel a bizonylatokkal:

  • gyorsabb fizetésre ösztönözheted vásárlóidat,
  • minimalizálhatod céged kintlévőségeit és az anyagi kockázatot,
  • elkerülheted az ÁFA-tartozásokat.

Dióhéjban összefoglalva, hogy miként is néz ki ez a valóságban:

  • a megrendelés beérkezése után kiállítasz egy díjbekérőt,
  • ekkor még nem keletkezik ÁFA-fizetési kötelezettséged,
  • sem pedig kintlévőséged, hiszen csak akkor kapja meg a vásárló a terméket/szolgáltatást miután kifizette a díjbekérőt,
  • az összeg beérkezése után kiállítod a számlát
  • és persze átadod a terméket vagy teljesíted a szolgáltatást.

ÚTMUTATÓ - Így állíthatsz ki díjbekérőt másodpercek alatt néhány kattintással

1. lépés – belépés a Billingo fiókodba

Miután beléptél, rögtön a „Számlák” menüpontban találod magadat, itt kattints a jobb felső sarokban az „ÚJ SZÁMLA” feliratú zöld gombra.

díjbekérő proforma

2. lépés – a szükséges mezők kitöltése

A következő ablakban töltsd ki a mezőket úgy, mintha számlát állítanál ki. Ezt a folyamatot felgyorsíthatod, ha átveszed a szükséges adatokat a partner- és a termékadatbázisból.

díjbekérő proforma

3. lépés – a díjbekérő mentése és a küldés módjának kiválasztása

Ha a kitöltésnél megadod az e-mail címet és az oldal alján "a Billingón keresztül küldöm" opciót választod, akkor a mentés után azonnal kiküldi a rendszer a díjbekérőt. Ha a díjbekérőt inkább postán küldenéd el, akkor a korábbiakhoz hasonlóan egyszerűen nyomtasd ki.

díjbekérő proforma

Ha készen vagy, kattints az oldal alján található „MENTÉS” feliratú zöld gombra, majd a felugró ablakban válaszd a „DÍJBEKÉRŐ” opciót.

díjbekérő proforma

5. lépés – számla létrehozása díjbekérőből

Miután a vásárló fizetett, természetesen egy végszámlát is ki kell állítanod, viszont ezt megteheted a díjbekérőből. Méghozzá három különböző módon is, ahogy Neked kényelmesebb.

  • Az első megoldás, hogy a számla lista művelet oszlopában a három pontot ábrázoló ikonra, majd a "SZÁMLA KÉSZÍTÉSE" sávra kattintasz. Ezt követően felugró ablakban meg kell erősítened, hogy valóban szeretnéd-e elkészíteni a számlát. Az OK gombra kattintva azonnal elkészül a számla. Ebben az esetben a teljesítés dátuma az a nap lesz mikor a végszámlát készíted. A fizetési határidőt pedig annak megfelelően számolja a rendszer amit a díjbekérőn beállítottál.

díjbekérő proforma

  • Ha módosítani szeretnél az adatokon, akkor a művelet oszlopban található lehetőségek közül a "MÁSOLÁS" feliratú sávot kell választanod. Ezzel létrehozol egy piszkozatszámlát, ami a jelenlegi díjbekérővel mindenben megegyezik, az adatok ellenőrzése esetleges módosítása után mentheted számlaként.

díjbekérő proforma

  • Harmadik opció, hogy a díjbekérő státusz ikonjára kattintva megjelölöd fizetettként. Az ablak alján található checkboxot kipipálása és a művelet lezárása után a rendszer kiállítja helyetted a számlát.

díjbekérő proforma

Egyéb fontos tudnivalók díjbekérő (proforma) témában

  • Milyen esetekben a leghasznosabb a proforma?
  • Számlának minősül a díjbekérő?
  • Milyen tartalmai elemeknek kell szerepelnie a proformán?
  • Kell sorszámozni és keltezni a díjbekérőt?

Ezeket és sok egyéb égető kérdést is megválaszol korábbi cikkünk, amelyben összegyűjtöttünk minden fontos elméleti tudnivalót a díjbekérőkkel kapcsolatban »

Fedezd fel a szuper kényelmes és villámgyors e-számlázás élményét, Billingózz egy hónapig ingyen, bármiféle kötelezettség nélkül »

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

Back to Top