Villámakció CSAK MA: 2 hó ingyen

Villámakció CSAK MA: 2 hó ingyen

Fizess elő bármelyik Billingo szolgáltatásra, és ha még ma ki is fizeted, 2 ingyenes hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet! Kuponkód: PLUSZ2HO

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 3+1 vállalkozásmentő tipp váls…
Tippek - 2023.01.24. - 2 p. olvasás

3+1 vállalkozásmentő tipp válság idejére

Vállalkozóként nehéznek tűnhet a mostani időszak, egy kis tudatossággal, néhány új gyakorlattal és kellő óvatossággal azonban sikeresen észreveheted és elkerülheted a legnagyobb buktatókat.

3+1 vállalkozásmentő tipp válság idejére

1. Ellenőrizd az új megbízókat már a megrendelés előtt 

A Billingo Céginfóban már a lead beérkezésekor vagy a kapcsolatfelvételkor előszűrheted, hogy érdemes-e egyáltalán vele foglalkozni. Használd stabil mankóként az értékesítési folyamatadiban:

 • Nézd meg, hogy történt-e az utóbbi 2 évben negatív esemény és ha igen, kérdezz rá az okára. Fontos üzleti kockázatot jelent a NAV tartozás vagy a felszámolás is. 
 • Ellenőrizd, hogy az árbevétele arányos-e a megbízás nagyságrendjével.
 • Vizsgáld meg, hogyan változott az árbevétel alakulása az elmúlt évben, merre és hogyan változik a trendje. 

2. Állíts be Partnerfigyelést MINDEN partneredre

Nem dőlhetsz hátra akkor sem, ha már ellenőrizted a partneredet, hiszen válság idején gyorsan fordulhat a széljárás. Egyértelműen látszik, hogy a rezsi- és energiaárak drasztikus emelkedésével nem minden vállalkozás birkózik meg, és egy nagyobb számlatartozás akár a cég végét is jelenti. 

Árulkodó lehet, ha

 • adótartozás keletkezik
 • folyamatosan csökken a dolgozói létszám
 • változik a cégvezetés stb. 

AZONNAL lépned kell, ha csődeljárás vagy felszámolás indul bármelyik partnered ellen!

Állítsd be a partnerfigyelést a Billingóban minden partneredre, érdeklődőre, szerződéskötés előtt álló ügyfélre és akár a konkurenciára. Így a Billingo azonnal értesít, ha fontos változás vagy negatív esemény történik. A Céginfóban pedig bármikor és azonnal ellenőrizheted az összes céges és pénzügyi adatot is.

3. Állítsd biztos alapokra a szerződési feltételeket 

A nagyobb árbevétel, a túl magas követelés, a tőke nagysága vagy a negatív információk jó alapot adnak a biztonságos szerződési feltételek megállapításához. 

 • Ha megbízhatónak ítéled a partnert, bátrabban vállalhatsz halasztott fizetést. 
 • Negatív információk esetén ragaszkodj az előre fizetéshez. 

+1. Kezeld azonnal a késedelmesen fizetőket

A Céginfóban azonnal látod, ha lejárt a kiállított számláid fizetési határideje, ezeket 2023-ban kezeld feszesebben.

 • Ellenőrizd a Céginfóban, hogy történt-e negatív esemény. 
 • Nézd meg, hogy mennyi a vállalkozás követelése és ez okozhatja-e a fizetési nehézséget. 
 • Mennyi a vállalkozás árbevétele, és mekkora esély van, hogy ki tudja fizetni a tartozását. 

Pillanatok alatt eldöntheted, mennyire rizikós az együttműködés és mi legyen a következő lépés: elég lesz-e egy barátságos fizetési emlékeztető, kaphat még 30 nap haladékot, esetleg jobb azonnal átadni behajtásra a Billingo Követeléskezelőnek? 

Billingo tipp: Ha a Billingo Céginfót és Partnerfigyelőt is  kipróbálnád, akkor inkább válaszd a Billingo One megacsomagot, így ugyanazért az árért még több szolgáltatást is kapsz. 

Részletek »

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér