Használati útmutató a Billingo Kiadásokhoz

Billingo hírek 2020.11.16. - 5 p. olvasás

A bevételek mellett a kiadások naprakész nyomon követése is a vállalkozási mindennapok fontos része. A Billingo online számlázódban mostantól ezt is automatikusan követheted és kezelheted. Gyere, segítünk a beállításban is! Képes útmutató a Billingo Kiadások funkció beállításához.

Minden kiadásod és bevételed egy helyen

A Billingo online számlázóban a bevételeid mellett a kiadásaidat is naprakészen követheted. A számlalista tetején egy látványos grafikon mutatja zölddel a kiállított számláidat, pirossal pedig a kiadásaidat. Gyönyörű, igaz? 

Billingo Kiadások

Átlátható listában az összes kiadásod

A Kiadások menüpontban egyetlen, átlátható listában követheted nyomon az összes kiadásodat és tetszőleges kategóriákba is rendezheted őket. A számladaadatok manuálisan vagy automatikusan is a Billingo rendszeredbe kerülhetnek. 

Manuális vagy automatikus kiadáskezelés

Manuális adatrögzítés a Billingóban

A számlák manuális rögzítéséhez a Kiadások oldalon Kattints az Új kiadás gombra, majd az űrlapon töltsd ki a számla adatait. 

Billingo Kiadások

Minél több adatot rögzítesz, annál pontosabb lesz az adminisztrációd. Az adatok rögzítése mellett természetesen a számlaképet is csatolhatod a kiadás mellé. Ha minden információ megvan, mentsd el az adatokat. Máris könyvelésre kész a számla. 

Billingo Kiadások

Itt a Billingo NAV-szinkron és az automatikusan érkező számlaadatok

A NAV online adatszolgáltatási kötelezettség 2020. július 1-i módosítása óta az adóhatóság lehetőséget biztosít arra, hogy a NAV Online Számla rendszerben lévő számlaadataidat visszaszinkronizáljuk a Billingóba. Így a szállítói számláid adatai a Kiadások között automatikusan megjelennek.

Ez ám a XXI. századi online számlázás!

Az automatikus NAV-Szinkron funkciót a KATA, Master és Innovátor csomagokban extra felár nélkül használhatod. Starterben vagy? Válts feljebb »

A funkciót az Online Számla beállításaidnál tudod engedélyezni. 

Ehhez a Billingo fiókodban kattints a Beállítások/NAV Online Számla összekötés menüpontra, majd jelöld be a Bejövő (szállító) számlaadatok a NAV Online Számla rendszeréből lehetőséget.  

Már működik is. Hamarosan automatikusan megjelennek a Kiadások között a NAV Online Számla rendszerbe bekerült számláid. A Számlalista oldal grafikonján pedig a már említett, piros oszlop jelöli a kiadásaidat.

Fontos!
A Billingo NAV-Szinkronnal csak a számlaadatok kerülnek a Kiadások közé, a számlaképeket manuálisan tudod az adatok mellé csatolni. E-számla esetén ez nagyon egyszerű, de az sem gond, ha papír alapú számlát kaptál. Egyszerűen fotózd le a számlát a mobiloddal, és csatold mobilról a kiadás mellé.

 Billingo Kiadások 

Beállítási lehetőségek a Billingo Kiadásokban

A Billingo Kiadásokban megjelenő adatokat a mindennapi munkádban is eredményesen használhatod:

  • kategóriákba rendezheted a kiadásaidat,
  • sokoldalúan szűrhetsz a kiadások adatai között,
  • beállíthatod a számla kifizetési állapotát, 
  • csatolmányokat rögzíthetsz a kiadás mellé, 
  • letölthető listákat készíthetsz a kiadásokból, 
  • bármikor szerkesztheted és törölheted az adatokat.

Rendezd kategóriák szerint a kiadásaidat

A kiadások manuális rögzítése során a bizonylatot kategóriákba is rendezheted. Ez azért jó, mert így pontosabban szűrtheted le pl. az adott időszak fenntartási-, eszköz-, fejlesztési-, reklám, szolgáltatáshoz vagy éppen árukészlethez kapcsolódó kiadásait. A különböző kategóriákat a kiadások listaoldalán színekkel és ikonokkal jól megkülönböztethető jelölés mutatja.

Billingo Kiadások

 Automatikus szinkronizálás esetén a Billingo automatikusan a szerinte megfelelő kategóriába sorolja az adott költséget. Ezt, ha szeretnéd, a Műveleti ikon/Szerkesztés gombjába kattintva bármikor áthelyezheted egy másik kategóriába. 

Billingo Kiadások

 Szűrési lehetőségek a Billingo Kiadásokban

A rögzített kiadásaid között bármikor kényelmesen és gyorsan kereshetsz. Ehhez használd a szűrőt vagy a szabadszavas keresőt, így a partner nevére, a számla sorszámára vagy mindkettőre is szűkítheted a listádat. 

A Szűrők gomb használatával komplexebb szűréseket és végezhetsz. Sőt, akár egyszerre több szempontot is megadhatsz.

  • Teljesítési időszak - tól-ig
  • Fizetési státusz - fizetett, nem fizetett, mind
  • Kiadás kategória - több is megjelölhető
  • Pénznem - több is megjelölhető
  • Csatolmány - van csatolmány, nincs csatolmány, mind 
  • Fizetési mód - több is megjelölhető

 Billingo Kiadások

Fizetési állapot rögzítése a Kiadásokban

Mostantól azt sem kell fejben tartanod, hogy kifizettél-e egy számlát, a Billingód erre is figyel helyetted. 

A rögzített kiadások mellett, a Fizetve oszlopban jelölheted az adott számla fizetettségi státuszát, a fizetés dátumát és a módját is. A beállítást követően a rendszer fizetett státusszal jelöli az adott kiadást. 

Billingo Kiadások

Csatold a számlaképet is a kiadás mellé

A feltöltött vagy automatikusan megjelenő számlaadatok mellé természetesen a számlaképet is csatolhatod. Erre azért van szükség, mert a könyvelő nem a számlaadatok, hanem a számla alapján könyvel. Ha tehát a számlaképet is feltöltöd a számlád mellé, akkor a számla tökéletesen készen áll a könyvelésre.

Billingo tipp:
A számlakép mellett természetesen bármilyen más bizonylatot, pl. szerződést, teljesítési igazolást stb. is csatolhatsz a számla mellé. Így a Kiadások menüpontot a beszállítókhoz tartozó dokumentumok tárolására is használhatod.

A korábban feltöltött fájlokat a későbbiekben bármikor vagy törölheted.

Billingo Kiadások

Készíts listákat a kiadásaidból

A Kiadásokba rögzített számlákból bármikor hasznos listákat készíthetsz és tölthetsz le. Az adatok pontosításához, ha szükséges, használd a szűrőt vagy egyszerűen kattints a Szűrt adatok letöltése gombra. A listádat XLSX formátumban készíti el neked a Billingód.  

Billingo Kiadások

A Csatolmányok letöltése gombra kattintva ugyanígy a csatolmányaidat is letöltheted. A szűréshez természetesen ez esetben is szűkítheted az adatok körét. 

Billingo Kiadások 

A Billingo Kiadások átláthatóbbá teszi a bevételeid és kiadásaid kezelését, élvezd Te is a naprakész adatok adta előnyöket!

Próbáld ki a Kiadások funkciót és használd minden nap a kiadásaid nyomon követéséhez!
Kipróbálom

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top