Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Használati útmutató a Billingo…
Velünk történt - 2020.11.16. - 5 p. olvasás

Használati útmutató a Billingo Kiadásokhoz

A bevételek mellett a kiadások naprakész nyomon követése is a vállalkozási mindennapok fontos része. A Billingo online számlázódban mostantól ezt is automatikusan követheted és kezelheted. Gyere, segítünk a beállításban is! Képes útmutató a Billingo Kiadások funkció beállításához.

Használati útmutató a Billingo Kiadásokhoz

Minden kiadásod és bevételed egy helyen

A Billingo online számlázóban a bevételeid mellett a kiadásaidat is naprakészen követheted. A számlalista tetején egy látványos grafikon mutatja zölddel a kiállított számláidat, pirossal pedig a kiadásaidat. Gyönyörű, igaz? 

Billingo Kiadások

Átlátható listában az összes kiadásod

A Kiadások menüpontban egyetlen, átlátható listában követheted nyomon az összes kiadásodat és tetszőleges kategóriákba is rendezheted őket. A számladaadatok manuálisan vagy automatikusan is a Billingo rendszeredbe kerülhetnek. 

Manuális vagy automatikus kiadáskezelés

Manuális adatrögzítés a Billingóban

A számlák manuális rögzítéséhez a Kiadások oldalon Kattints az Új kiadás gombra, majd az űrlapon töltsd ki a számla adatait. 

Billingo Kiadások

Minél több adatot rögzítesz, annál pontosabb lesz az adminisztrációd. Az adatok rögzítése mellett természetesen a számlaképet is csatolhatod a kiadás mellé. Ha minden információ megvan, mentsd el az adatokat. Máris könyvelésre kész a számla. 

Billingo Kiadások

Itt a Billingo NAV-szinkron és az automatikusan érkező számlaadatok

A NAV online adatszolgáltatási kötelezettség 2020. július 1-i módosítása óta az adóhatóság lehetőséget biztosít arra, hogy a NAV Online Számla rendszerben lévő számlaadataidat visszaszinkronizáljuk a Billingóba. Így a szállítói számláid adatai a Kiadások között automatikusan megjelennek.

Ez ám a XXI. századi online számlázás!

Az automatikus NAV-Szinkron funkciót a KATA, Master és Innovátor csomagokban extra felár nélkül használhatod. Starterben vagy? Válts feljebb »

A funkciót az Online Számla beállításaidnál tudod engedélyezni. 

Ehhez a Billingo fiókodban kattints a Beállítások/NAV Online Számla összekötés menüpontra, majd jelöld be a Bejövő (szállító) számlaadatok a NAV Online Számla rendszeréből lehetőséget.  

Már működik is. Hamarosan automatikusan megjelennek a Kiadások között a NAV Online Számla rendszerbe bekerült számláid. A Számlalista oldal grafikonján pedig a már említett, piros oszlop jelöli a kiadásaidat.

Fontos!
A Billingo NAV-Szinkronnal csak a számlaadatok kerülnek a Kiadások közé, a számlaképeket manuálisan tudod az adatok mellé csatolni. E-számla esetén ez nagyon egyszerű, de az sem gond, ha papír alapú számlát kaptál. Egyszerűen fotózd le a számlát a mobiloddal, és csatold mobilról a kiadás mellé.

 Billingo Kiadások 

Beállítási lehetőségek a Billingo Kiadásokban

A Billingo Kiadásokban megjelenő adatokat a mindennapi munkádban is eredményesen használhatod:

 • kategóriákba rendezheted a kiadásaidat,
 • sokoldalúan szűrhetsz a kiadások adatai között,
 • beállíthatod a számla kifizetési állapotát, 
 • csatolmányokat rögzíthetsz a kiadás mellé, 
 • letölthető listákat készíthetsz a kiadásokból, 
 • bármikor szerkesztheted és törölheted az adatokat.

Rendezd kategóriák szerint a kiadásaidat

A kiadások manuális rögzítése során a bizonylatot kategóriákba is rendezheted. Ez azért jó, mert így pontosabban szűrtheted le pl. az adott időszak fenntartási-, eszköz-, fejlesztési-, reklám, szolgáltatáshoz vagy éppen árukészlethez kapcsolódó kiadásait. A különböző kategóriákat a kiadások listaoldalán színekkel és ikonokkal jól megkülönböztethető jelölés mutatja.

Billingo Kiadások

 Automatikus szinkronizálás esetén a Billingo automatikusan a szerinte megfelelő kategóriába sorolja az adott költséget. Ezt, ha szeretnéd, a Műveleti ikon/Szerkesztés gombjába kattintva bármikor áthelyezheted egy másik kategóriába. 

Billingo Kiadások

 Szűrési lehetőségek a Billingo Kiadásokban

A rögzített kiadásaid között bármikor kényelmesen és gyorsan kereshetsz. Ehhez használd a szűrőt vagy a szabadszavas keresőt, így a partner nevére, a számla sorszámára vagy mindkettőre is szűkítheted a listádat. 

A Szűrők gomb használatával komplexebb szűréseket és végezhetsz. Sőt, akár egyszerre több szempontot is megadhatsz.

 • Teljesítési időszak - tól-ig
 • Fizetési státusz - fizetett, nem fizetett, mind
 • Kiadás kategória - több is megjelölhető
 • Pénznem - több is megjelölhető
 • Csatolmány - van csatolmány, nincs csatolmány, mind 
 • Fizetési mód - több is megjelölhető

 Billingo Kiadások

Fizetési állapot rögzítése a Kiadásokban

Mostantól azt sem kell fejben tartanod, hogy kifizettél-e egy számlát, a Billingód erre is figyel helyetted. 

A rögzített kiadások mellett, a Fizetve oszlopban jelölheted az adott számla fizetettségi státuszát, a fizetés dátumát és a módját is. A beállítást követően a rendszer fizetett státusszal jelöli az adott kiadást. 

Billingo Kiadások

Csatold a számlaképet is a kiadás mellé

A feltöltött vagy automatikusan megjelenő számlaadatok mellé természetesen a számlaképet is csatolhatod. Erre azért van szükség, mert a könyvelő nem a számlaadatok, hanem a számla alapján könyvel. Ha tehát a számlaképet is feltöltöd a számlád mellé, akkor a számla tökéletesen készen áll a könyvelésre.

Billingo tipp:
A számlakép mellett természetesen bármilyen más bizonylatot, pl. szerződést, teljesítési igazolást stb. is csatolhatsz a számla mellé. Így a Kiadások menüpontot a beszállítókhoz tartozó dokumentumok tárolására is használhatod.

A korábban feltöltött fájlokat a későbbiekben bármikor vagy törölheted.

Billingo Kiadások

Készíts listákat a kiadásaidból

A Kiadásokba rögzített számlákból bármikor hasznos listákat készíthetsz és tölthetsz le. Az adatok pontosításához, ha szükséges, használd a szűrőt vagy egyszerűen kattints a Szűrt adatok letöltése gombra. A listádat XLSX formátumban készíti el neked a Billingód.  

Billingo Kiadások

A Csatolmányok letöltése gombra kattintva ugyanígy a csatolmányaidat is letöltheted. A szűréshez természetesen ez esetben is szűkítheted az adatok körét. 

Billingo Kiadások 

A Billingo Kiadások átláthatóbbá teszi a bevételeid és kiadásaid kezelését, élvezd Te is a naprakész adatok adta előnyöket!

Próbáld ki a Kiadások funkciót és használd minden nap a kiadásaid nyomon követéséhez!
Kipróbálom

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés