Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / A taxisok sem ússzák meg ☝️ az…
NAV - 2016.10.13. - 2 p. olvasás

A taxisok sem ússzák meg ☝️ az online pénztárgép használatát

Bár sokáig úgy tűnt, nem sok esély van arra, hogy az eredeti terveknek megfelelően, valóban 2017. január 1-től megvalósuljon az online pénztárgépek kiterjesztése, úgy tűnik lassanként az összes akadály elhárul. Van helyettük más probléma!

Taxi online pénztárgép

Kötelező online pénztárgép használat

Az érintett 20 000 vállalkozásnak tehát mindössze 3 hónapja maradt, hogy a NAV-tól üzembehelyezési kódot kérjen. Emellett beszerezze az „átszemélyesítésre alkalmas”, modernizált pénztárgépeket. Eddig ez utóbbi tűnt a legnagyobb akadálynak, de a gazdasági tárca 2016. október 12-i tájékoztatása szerint két új pénztárgéptípus kapott engedélyt. Ezek közül az egyik hordozható pénztárgép, így a nem helyhez kötött tevékenységet végzők számára is alkalmas. Az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépek „átszemélyesíthetők”, vagyis egy viszonylag egyszerű szoftverfrissítést követően más vállalkozó is használhatja majd azokat. Így az új típusú pénztárgép eladható vagy bérbe adható.

2017. január 1-től tehát a...

 • gépjárműjavítást- és karbantartást végző cégeknek
 • a gépjármű kiskereskedőknek
 • a motorkerékpár alkatrész kereskedőknek és javítóknak
 • a plasztikai sebészeteknek
 • a diszkó- és táncterem működtetőknek
 • a mosodáknak
 • a masszázsszalonoknak
 • a fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak
 • a fitnesz- és testépítő kluboknak
 • a taxisoknak
 • a pénzváltóknak

is online pénztárgépet kell majd használniuk.

Arról továbbra sincs hír, hogy milyen feltételekkel kell majd átállni az adóhivatallal tartandó folyamatos kapcsolatra. Nincs információ az új pénztárgépek áráról és arról sem, hogy számíthatnak-e vissza nem térítendő támogatásra.

Ez azért is fontos, mert a korábbi online pénztárgép bevezetéskor ismert költségekkel számolva az online pénztárgép bevezetése akár több mint 100 000 Ft-ba is kerülhet. Ehhez kapcsolódnak még a havi fenntartási költségek és az éves felülvizsgálat díja is. Válogatni nem nagyon lehet majd, hiszen jelenleg kétféle pénztárgéptípusról beszélnek. A vissza nem térítendő támogatás nélkül az online pénztárgépek bevezetése nagyon sok, érintett vállalkozásnak okoz majd megterhelő anyagi nehézséget.

Az online pénztárgép kiváltásának elkerülésére jelenleg egyetlen törvényes eszköz létezik.

Online pénztárgép helyett megoldás a számlaadás

A Billingo online számlázó programmal

 • bármikor, bárhol, bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről lehet számlázni,
 • nem helyhez kötött szolgáltatást végzők számára is ideális választás,
 • a számlát azonnal, e-mailben is el lehet küldeni,
 • nincs szükség nyomtatóra,
 • pillanatok alatt beszerezhető és akár azonnal használható,
 • havonta csupán 780 Ft-ba kerül.

Egyetlen hátránya, hogy a számlázáshoz szükség van a vevő adataira, de a legtöbb esetben ezek egyébként is rendelkezésre állnak.

Nincs még Billingo fiókod? Regisztrálj egyet MOST akár teljesen ingyen »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár