Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / ÚJDONSÁG: Még okosabb a Számla…
Tippek - 2021.02.04. - 3 p. olvasás

ÚJDONSÁG: Még okosabb a Számlaismétlődés funkció

Egyre többen használjátok a Billingo Sztárfunkcióját, a Számlaismétlődést, így időszerű volt, hogy ismét egy kicsit megújuljon, még okosabbá váljon funkcionalitásban. Gyere, nézzük át együtt, hogyan tudod a leghatékonyabban automatizálni a rendszeresen ismétlődő számláid kiállítását és kiküldését.

ÚJDONSÁG: Még okosabb a Számlaismétlődés funkció

A Számlaismétlődés funkció a rendszeresen ismétlődő bizonylatok kiállítását gyorsítja, egyszerűsíti és/vagy automatizálja. Az új, még okosabb Számlaismétlődés funkció még szélesebb körben használható, így az eddigieknél jóval több esetben segíthet a számlázásban. 

Kibővült funkcionalitás

Kezdetben a Számlaismétlődés funkciót a rendszeresen, ugyanannak a vevőnek, ugyanazokról a tételekről kiállított számlák és piszkozatszámlák automatizálásához lehetett használni.  

Újdonságként került be most a funkcióba a díjbekérő kiállításának és kiküldésének automatizálása.

A Számlaismétlődéssel kiállítható bizonylatok:

  • piszkozat: a Billingo kiállítja a piszkozatszámlát, az Számlalistában szabadon szerkeszthető, a vevőnek nem kerül kiküldésre
  • díjbekérő: a Billingo automatikusan kiállítja és e-mailben NEM küldi ki a vevőnek a bizonylatot
  • díjbekérő kiállítás és küldés e-mailben: a Billingo automatikusan kiállítja és e-mailben kiküldi a vevőnek a bizonylatot
  • számla: a Billingo kiállítva a számlát, e-mailben azonban NEM küldi ki a vevőnek,
  • számla létrehozás és kiküldés e-mailben: a Billingo kiállítja és e-mailben ki is küldi a számlát a vevőnek. 

Tudtad, hogy ha a vevőd a díjbekérődet az értesítő e-mailből azonnal, bankkártyával kifizeti, akkor a Billingód automatikusan kiállítja és ki is küldi neki a végszámlát, a számlalistában pedig automatikusan fizetett státuszra állítja? Szuper, igaz?! 

Billingo Tipp:

Érdemes akkor is használnod a Számlaismétlődés funkciót, ha rendszeresen ugyanannak a vevőnek és/vagy ugyanazokról a tételekről állítasz ki számlát. Ebben az esetben válaszd a Piszkozat típust. Így a Billingo létrehozza a piszkozatszámlát, azonban azon bármilyen adatod szabadon szerkeszthetsz. 

Megújult Számlaismétlődés beállítása az új Számlalista oldalon

A Billingo egyre bővülő funkciói miatt hamarosan új helyre költözik a Számlaismétlődés funkció beállítási lehetőség. Ha már a megújult Számlalista felületet látod, akkor a Számlalistában, a számla melletti műveleti gombra kattintva, az Ismétlődés készítése gombon éred el.  

1. Kattints a Számlalistában a számlához tartozó műveleti gombra.

2. A megjelenő menüből válaszd az Ismétlődés készítése lehetőséget.

3. A megjelenő oldalon állítsd be a számlaismétlődés paramétereit. 

Újdonságként

  • díjbekérő kiállítását és/vagy kiküldését is automatizálhatod,
  • megújultak a számla megjegyzésében használható változók,
  • előnézetben pedig azonnal látni fogod a soron következő 3 kiállítandó bizonylatot.

Fontos információ, hogy a korábban beállított számlaismétlődéseidet az újítás nem befolyásolja. Ha azokon most mégis változtatni szeretnél, akkor a töröld a korábbi beállítást. Hozz létre egy új számlát, majd a fentiek szerint állíts be új számlaismétlődést. 

Ha a létrehozott számlához csatolmányt is mellékeltél, az az ismétlődő számlák mellett nem fog megjelenni. 


4. Végül kattints a Mentés gombra. 

Ennyire egyszerű. Mostantól a beállításaidnak megfelelően mindig időben elkészülnek a számláid. A Billingód ezt is intézi helyetted.

Próbáld ki a megújult Számlaismétlődés funkciót Te is!

Irány a Billingo »

Automatizálni szeretnéd a számlakiállítást, de nincs még Billingo fiókod? 
Nem gond! Regisztrál egyet néhány kattintással

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár