Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.

Szótár

A lehető legegyszerűbben elmagyarázzuk a számlázással kapcsolatos legfontosabb kifejezéseket

A

API: A Billingo Invoice API segítségével lehetőség van meglévő rendszereket összekötni a Billingo számlázó rendszerével. Egyszerű REST alapú API hívásokkal lehetőség van a vevő törzset módosítani, új vevőket létrehozni, ezenfelül lehetőség van hagyományos és elektronikus számla kiállítására. A 30 napos próbaverzióban is elérhető az API használat azonban, eszámla készítésére API –n keresztül sincs lehetőség ebben az időszakban. Megváltozott az API verziója és a dokumentáció útvonala!

API kulcsok: Az API kulcs nem más, mint egy kulcs, egy azonosító. Ennek segítségével azonosítja, hogy mely lekérések érkeznek arról az oldalról, ami a Tied.

D

Díjbekérő: Ennek a pro forma számlaként is ismert dokumentumnak akkor van igazán jelentősége, ha a megrendelést követően, de még a teljesítés előtt szeretnénk a termék vagy szolgáltatás árát megkapni. A díjbekérő kiküldésével tehát a vevő előre kifizeti a rendelését, csak ez után kapja meg a terméket/szolgáltatást és a számlát is. Az eladónak pedig csak ekkor keletkezik áfa fizetési kötelezettsége.

E

Egyedi számlaértesítők: Az alapértelmezett számlaértesítő helyett egyedi értesítés adható meg. Magyar, angol és német nyelvű értesítések hozhatók létre. Az egyéb nyelvek esetén jelenleg angolul mennek ki az értesítések.

Előfizetés: A Billingóban két verzió létezik jelenleg: ingyenes és Premium. Információkat nyújt a havi számlák számáról, havi kiadások mennyiségéről, a havi bevételi határról, a digitális és papír alapú számlák lehetőségéről, az elérhető időbélyegek számáról és költségeiről, az ügyfélszolgálat lehetőségeiről, az API használatról, a prémium sablonok elérhetőségéről, saját logó használatáról, az ismétlődő számlák kiállításáról, illetve az új funkciók bevezetésének ütemezéséről.

Előlegszámla: Az előleg számla már 2004-ben megszűnt, már csak fogalomként használatos. A fejlécben emiatt nem is kell megjelennie az előlegszámla feliratnak. (Ettől függetlenül a Billingóban készített előlegszámlán szerepel az előlegszámla felirat.) Egy teljesen hagyományos számlát jelent, amin az eladó előleget számláz.

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top