10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 3 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat támogatja online számlázás és adminisztrációs megoldásokkal. Az számlázó program ötlete egy baráti beszélgetés közben merült fel még 2013-ban. A cél már az indulásnál is a magyar vállalkozások mindennapi adminisztrációs terheinek gyors és hatékony megoldása volt. Az ötlet bejött, mert a Billingót mára mintegy 200 000 regisztrált felhasználóval rendelkezik, és közel 100 millió számlát állítottak ki vele.

10 éves a Billingo online számlázó

2013-ban egy baráti borozós estén merült fel az ötlet, hogy szükség lenne egy egyszerű és könnyen kezelhető számlázóra, ami a vállalkozók mindennapi igényeit tartja szem előtt, mert az akkori kínálatban nem volt hasonló megoldás. A kis társaság összefogott, a fejlesztés elindult, a programot pedig Billingónak keresztelték el. Eleinte csak a készítők és szűk baráti körük használta, de hamar felmerült, hogy más vállalkozásnak is hasznára válna a rendszer.

A felismerést követően 2014 márciusában a szoftver mindenki számára elérhetővé vált, megnyitva ezzel kapuit a magyar vállalkozások előtt. Az ötlet működött, és a rendszer a vállalkozók kéréseit meghallgatva folyamatosan fejlődött. Mára a Billingo a mikro- és KKV szektor számára képes teljeskörű digitális ökoszisztémát nyújtani a számlázástól kezdve, a pályázatfigyelésen és könyvelői munka támogatásán át, az e-kereskedelmi megoldásokig.

Az online számlázó jelenleg tízezres nagyságrendben szolgál ki vállalkozókat naponta, 200 ezernél is több regisztrált felhasználóval rendelkezik, akik közel 100 millió számlát állítottak ki a rendszerben. Ha ezeket a bizonylatokat A4-es méretben egymás mellé helyeznénk, Budapesttől Új-Zélandig érne a papírhalom.


Válts Billingóra, ha a legjobbak közt vállalkoznál!
Ingyenes fiókot regisztrálok


A magyar gazdaságot több jogi változás is felforgatta az elmúlt évtizedben. A legkomolyabb fordulatot a 2021-ben mindenkire kiterjesztett kötelező NAV adatszolgáltatás bevezetése volt, amely több lépésben változtatta meg a számlázással kapcsolatos szokásokat. Ezt követően a kata 2022-es átalakítása és átalányadózás jelentett kihívást a vállalkozásoknak.

A Billingo számára a gazdaságot érintő minden változás komoly felelősség, mivel ezekben a bizonytalan pillanatokban van a legnagyobb szükség a vállalkozók támogatására. A visszajelzések alapján a Billingo eddig jól vizsgázott. A vállalkozóknak létrehozott Átalányadó Kalkulátor például a mai napig jelentős segítséget nyújt a az átalányadózást választó vállalkozóknak.

“Büszke vagyok arra, hogy a Billingo már 10 éve részese a magyar vállalkozások sikereinek. Cégünk ugyanolyan vállalkozásként indult, mint azok, akinek most segítünk a szolgáltatásainkkal. Hálás vagyok, hogy ennyien velünk tartanak ezen az úton." - mondta Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója. “A 10 év alatt voltak olyan események, amiket rekordsebességgel kellett lereagálnunk. A kata átalakítás idején több átalányadós megoldással és információs dömpinggel segítettük a kihívás elé került vállalkozókat. A Billingónál mindig a vállalkozók érdekeit tartottuk szem előtt. Én többek közt ebben látom a sikerünk kulcsát.”

“Fantasztikus érzés a Billingo történetének a részese lenni” - mondta Besztró Szabolcs a vállalat operatív és stratégiai igazgatója. “Az elmúlt években a Billingo vállalkozásból vállalattá vált és már nem csak online számlázóként segíti a vállalkozásokat. Jelenleg is komoly fejlesztéseket tervezünk a mesterséges intelligenciát felhasználva. Biztosak vagyunk abban, hogy ezek az újdonságok újabb lehetőségeket teremtenek a magyar vállalkozások számára."

A teljes mértékben magyar tulajdonú Billingónak továbbra is fő célja megbízható partnerként segíteni a vállalkozásokat a siker elérésében.


Légy részesen te is a sikertörténetnek!
Regisztráltok!


Hasonló cikkek a kategóriában

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Business Menü Live

Játsszunk el a gondolattal... hogy nem omlik össze a business-világ

Billingo hírek 2023.11.03. - 5 p. olvasás

A Billingo operatív és stratégiai igazgatója azon 24 sikeres vezető egyikeként szólalt fel a Business Menü Live ALLSTARS-on, akik friss erővel és gondolat ébres...

Back to Top