10+1 bevált tipp, hogy gyorsabban kifizessék a számlákat ügyfeleid - 1. rész

Vállalkozásfejlesztés 2018.09.07. - 2 p. olvasás

Számodra is folyamatosan bosszúságot okoznak az utolsó pillanatban vagy egyáltalán nem fizető ügyfelek? Akkor ezt a listát imádni fogod, hiszen 10+1 rém egyszerű, de annál hatékonyabb tanácsot mutatunk. Ezekkel könnyedén elérheted, hogy partnereid minden eddiginél gyorsabban kifizessék a számláikat. Te melyiket próbálod ki először?

fizetési emlékeztető

1. Nyiss az online megoldások felé

Az e-mail-ben érkező e-számlák tárolása sokkal gyorsabb és átláthatóbb a hagyományos papír alapú bizonylatoknál, így ügyfeleid szeme elől is kisebb eséllyel keveredik el. Ha pedig a számlák online kifizetésére is lehetőséget biztosítasz, akkor még jobban felgyorsíthatod a folyamatot.

Billingo tipp: a vásárlóid tartanak az e-számláktól vagy csak szimplán nem is találkoztak még velük? Akkor ezt a listát mindenképpen mutasd meg nekik, hiszen összegyűjtöttük, hogy mennyire egyszerű a befogadásuk »

2. Küldd a számlákat a megfelelő személynek

Akár papír alapú, akár e-számlákat küldesz, fontos, hogy az mindig a megfelelő személynek célozd őket. A legnagyobb, akár dolgozók százait foglalkoztató cégek esetében ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy már sok időbe telik, mire az illetékes kolléga megkapja a számlát.

3. Ne halogass, és az ügyfelek is gyorsabban fizetnek

Lehetőleg rögtön a termék vagy szolgáltatás értékesítése után állítsd is ki a számlákat. Ha az ügyfeleid azt látják, hogy napokkal vagy hetekkel később küldöd ki őket, akkor jó eséllyel érzik majd úgy, hogy bőven ráér kifizetniük, ha eddig várhatott.

Billingo tipp: tudjuk, hogy a számlázás nem tartozik a kedvenc feladataid közé. De a Billingo partner- és termékadatbázisainak hála már néhány kattintással, másodpercek alatt kiállíthatsz egy számlát »

4. Számlázz részletekben a legösszetettebb projekteknél

Különösen igaz ez olyan projektek esetében, amelyek jól elkülöníthető részfeladatokból állnak. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden egyes apróságot ki kéne számláznod, de nem túl szerencsés heteket vagy akár hónapokat várni minden esetben.

5. Szabj meg rövid, de reális fizetési határidőket

Ha szeretnéd, hogy az ügyfeleid időben kifizessék számláikat, akkor adj meg viszonylag szűk határidőket a körülmények és a lehetőségek figyelembevételével. Természetesen nem néhány napra gondolunk, de a 45-60 napos teljesítési idő alatt könnyedén feledésbe merülhet egy-egy számla.

6. Légy kiszámítható

A rendszeres partnerekkel való együttműködés során pedig nemcsak a határidők, hanem a kiszámíthatóság is kulcsszerepet játszik. Ha tudják, hogy a számlák rendszeres időközönként érkeznek, akkor a kifizetés is nagyobb eséllyel rendben zajlik majd.

Billingo tipp: tudtad, hogy a Billingóval ismétlődő számlákat állíthatsz be visszatérő vásárlóid számára? Néhány kattintás az egész, és nemcsak a számlákat fizetik ki gyorsabban, hanem rengeteg időt is megspórolhatsz »

Nemcsak gyorsan fizető ügyfelekre, hanem szuperkényelmes és villámgyors számlázásra vágysz? Akkor próbáld ki a Billingót akár teljesen ingyen »

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top