Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / 11+1 hatékony időbeosztási tip…
Egyéb - 2017.07.13. - 2 p. olvasás

11+1 hatékony időbeosztási tipp elfoglalt vállalkozóknak – 2. rész

A cikk első részében számos tippet mutattunk, amivel még a legelfoglaltabb vállalkozók is rengeteg időt takaríthatnak meg. Most ismét csokorba gyűjtöttük neked a hatékony időmenedzsment legjobb tippjeit. Nézd meg, hogyan lehetsz könnyedén időmilliomos.

Hatékony időbeosztási tippek elfoglalt vállalkozóknak

7. Ne vállald túl magad

Ezt a tanácsot heti és napi szinten egyaránt megéri megfogadni, hiszen a mennyiség könnyen a minőség rovására mehet. Ismerd meg a vállalkozásod korlátait, és annyi feladatot ütemezz be egy napra, amelynek teljesítése reális cél lehet. Ha tisztában vagy azzal, hogy mennyi munkát tudsz elvégezni, akkor az időbeosztásodat is hatékonyabbá teheted.

8. Használd a 80/20 szabályt

Sok közgazdász vallja, hogy a teljesítmény 80 százaléka a befektetett munka 20 százalékából származik. Találd meg azt a tevékenységet, amiben igazán jó vagy, és az ehhez köthető munkafolyamatok élvezzenek prioritást. Így nemcsak eredményesebb leszel, de az erőforrásaidat is megtanulod hatékonyabban felhasználni, a nap végén pedig több időd marad majd.

9. Menedzseld a kognitív terhelést

Az agyunk csak korlátozott mennyiségű tudást képes elsajátítani rövid idő alatt. Éppen ezért fontos, hogy az új feladatok bevezetésekor ki tudd zárni a zavaró tényezőket, és már az első próbálkozásokat siker koronázza.

A pozitív élmények ugyanis komoly megerősítő tényezőként hatnak, aminek köszönhetően jelentősen lerövidül még a legnehezebb munkafolyamatok tanulási szakasza is. Ugye te sem akarsz heteket elpazarolni arra, amit egy kis odafigyeléssel letudhatsz pár nap alatt is?

10. Fókuszálj a legfontosabb feladatokra

Vizsgáld meg melyik tevékenységek vannak a legnagyobb hatással vállalkozásod életére, és ezek teljesítése mennyi időt igényel. Építsd ezek köré a kulcsfeladatok köré az egész napodat, és ne hagyd, hogy új lehetőségek vagy kisebb problémák elvonják a figyelmedet. A sikeres vállalkozók tudják, hogy ezekkel ráér foglalkozni a nap végén is.

11. JIT – Minden pont akkor legyen kéznél, amikor szükség van rá

A világ legnagyobb vállalkozásai által is használt rendszer lényege, hogy minden egyes erőforrás és eszköz abban a pillanatban kerül a helyére, amikor szükség van rá. Így soha nem keletkezik hiány vagy felesleg semmiből, nincs elvesztegetett idő és csúsztatott feladatok.

A hatékony időbeosztás alapját, vagyis a JIT rendszert te is könnyedén megvalósíthatod a saját cégeden belül. Egy cukrászdában például, ha figyeled a vásárlási statisztikákat, akkor tudod, hogy a következő héten melyik süteményből hány darabot kell sütnöd. Így viszont már az is megvan, hogy mennyi lisztre és cukorra lesz szükséged, így a rendeléseket is leadhatod jóval előre. Bár először komoly energiákat emészt fel, hidd el, a JIT rendszerrel rengeteg időt spórolhatsz meg.

+1 Válaszd szét a személyes és szakmai prioritásaid

A vállalkozói lét egyik legnagyobb kihívása, de néha tudni kell félretenni a munkát is. Tarts néha egy kis szünetet, és meglátod, hogy feltöltődve sokkal gyorsabban végzel majd a legnehezebb feladatokkal is.

Olvasd el a cikk első részét is, és ismerj meg 6 további tanácsot a hatékony időbeosztáshoz. »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár fejlesztés vállalkozás online számlázás Törvény NAV hasznos tippek új funkció e-számla online számlaadat szolgáltatás webáruház nav-bekötés könyvelés adózás KATA adatszolgáltatás kéziszámla marketing bejelentési kötelezettség számlasablon biztonság felhő digitális archiválás kata 2020 e-kereskedelem számlatömb katás vállalkozás adatszolgáltatási kötelezettség tévhitek kata adózás ügyfélszolgálat kata adatszolgáltatás pénztárgép startup billingo áfa számlázó program váltás online számlázó nav online számla regisztráció fenntarthatóság e-számlázás támogatás Bonácz Zsolt katás vállalkozás adatszolgáltatása kata bejelentés online számla regisztráció online számla és billingo összekötés nav online számla fintech számla felelősségvállalás Webshippy webáruház logisztika díjak elismerés GDPR katás számlázás egyéni vállalkozás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése banki összekötés összekötés Díjbekérő Proforma Számla kiállítása külföldre Külföldi számla kötelező tartalmi elemei Billingo előfizetés Ingyenes Billingo Online pénztárgép interjú e-számlák NAV bekötés ingyen hónapok Billingo ajánlói rendszer Billingo kupon Kedvezmény a számlán bevételi bizonylat online fizetés forbes flow opten minősítés szakértő fullfillment integráció erste PowerBill by Billingo cégjog Farkas Dezső Marketing Gyémánt Díj marketing diamond awards Az Év Honlapja előlegszámla előlegszámla készítése blog adó Instagram