Billingo is ott lesz a KATA változások 2022. konferencián

Billingo hírek 2022.08.04. - 4 p. olvasás

Alaposan felforgatta az idei nyári terveket az új KATA törvény változtatása. A Billingónál azonban mindent megteszünk azért, hogy megkönnyítsük az átállást a vállalkozóknak és könyvelőiknek egyaránt. Hallgasd meg Sárospataki Albert előadását augusztus 11-én a KATA változások 2022. könyvelői konferencián is.

KATA változások 2022. - Gyakorlati tanácsok könyvelőknek, Adónavigátor konferencia címmel tartják 2022. augusztus 11-én, a Lurdy házban a könyvelők egyik legjelentősebb szakmai napját, a rendszerint szeptemberben megrendezésre kerülő Könyvelők Napja helyett. 

A szeptember 1-től hatályba lépő új jogszabályok sok és komplex feladatot adnak a könyvelőknek, hiszen a KATÁs vállalkozók tőlük várják a segítséget annak eldöntésében, hogyan és miként folytathatják a tevékenységüket a KATA utáni életben. 

Óriási tehát a könyvelők felelőssége. A konferencia előadásai azonban segítenek rendszerbe terelni a problémákat és új lehetőségeket találni a megoldásukra, ezzel is segítve a könyvelők munkáját és az ügyfeleik hiteles tájékoztatását is. 

A konferencia előadásai ugyanakkor segítséget adnak a könyvelőknek az irodájuk jövedelmezőségének alakításához is, hogy az a közelgő gazdasági válság és az emelkedő infláció ellenére is megmaradhasson. 

20% extra Billingo kedvezmény a konferencia árából 

A Billingós könyvelőként 20% kedvezményt kapsz a konferencia árából. A kedvezményre jogosító kuponkódot keresd a Billingo augusztus 3-i könyvelői hírlevelében!

Kedvezményes jegyvásárlás => 

Előadók:

Böröckyné Verebélyi Zsuzsanna, könyvvizsgáló és adószakértő, aki a KATA 2.0-val kapcsolatban segít tisztázni a korábbi vállalkozások zárásával, az értékhatárokkal, a bevételek elszámolásával és az adófizetési kötelezettséggel kapcsolatos kérdéseket. 

Új irányokat mutat azoknak a vállalkozásoknak, akik szeptember 1-je után kiszorulnak a KATA hatálya alól. Így az előadás után, könyvelői segítséggel minden vállalkozás meg tudja hozni a számára megfelelő döntést. 

Farkas András, nyugdíjszakértő, aki a KATA változások kérdéskörét a nyugdíjas KATÁsok jövőbeli lehetőségei felől segít megvizsgálni és sorra veszi a KATÁt kiváltó adózási módok nyugdíjvonzatait is. 

Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója az új KATA törvény kihirdetése óta kiemelt fókuszban kezeli a hiteles és gyors tájékoztatást. 

A Billingo az elsők között reagált az új KATA törvény változásaira. Dedikált forródrótot hoztak létre, kérdőívekkel, szakmai anyagokkal és könyvelő kerekasztalbeszélgetéssel támogatták a kétségbeesett KATÁSokat. Rugalmas csapatuk máris létrehozott egy Átalányadó Kalkulátort és hamarosan érkezik az Átalányadó Asszisztens is, hogy minél egyszerűbbé tegyék a minimális adminisztrációhoz szokott vállalkozásoknak az átállást és hatékonyabbá a könyvelővel való kapcsolattartást. 

Albert az előadásában elmondja, hogyan tudják egyszerűsíteni és gyorsítani a szoftverek az átalányadózással kapcsolatos adminisztrációt, miként támogathatják a könyvelő munkáját és milyen beállításokra kell mindenképpen figyelni, ha szeptember 1-től adónemet váltunk és nem KATÁsként számlázunk tovább.

Szabó Gábor, a NAV Dél-Alföldi Tájékoztatási Osztályának munkatársa a nyár folyamán hatályba lépett extraprofitadó-törvény kérdéseit segít megválaszolni, hiszen, ha csak érintőlegesen is, de ez a változás is befolyásolja a kisvállalkozások életét.

Fata László, juttatási szakértő a 2022-es juttatási trendeket és lehetőségeket segít értelmezni, hogy minél hatékonyabban építhessék be a vállalkozások azokat a juttatási rendszerükbe, amennyiben adott erre a lehetőség. Az érdekes előadás segít bebizonyítani, hogy a caferéria nemcsak a multik kiváltsága, hanem a kisvállalkozások is élhetnek a kedvező lehetőségekkel. 

Jagodics Rita, kereskedelmi marketing szakértő előadásának középpontjában a könyvelői szakmát is jelentősen érintő áremelési pszichológia, a kommunikációs megoldások és az elfogadható indokok megfelelő időben való bejelentése áll. Rita kifejezetten könyvelőirodákra szabott megoldással készül, az előadás végére pedig egy kész kommunikációs tervet és eszközt ad a könyvelő munka értékének megőrzéséhez.

Dr. Sallai Csilla könyvvizsgáló, adószakértő előadásának fókuszában azok a KATÁs Bt-k állnak, amelyek a KATA hatálya alól kikerülve szeptembertől a kettős könyvvitel rendszerében vezetik tovább a könyveiket. Az ehhez szükséges nyitómérleget pedig könyvvizsgálóval kell ellenőriztetniük. Csilla segít eligazodni a nyitómérleg sarkalatos kérdéseiben és buktatóiban.

Találkozzunk a KATA változások 2022. konferencián is. Keresd kollégáinkat a Billingo standjánál! 

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top