Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / 2022-ben is várhatók még újabb…
Egyéb - 2022.05.18. - 2 p. olvasás

2022-ben is várhatók még újabb pályázatok

A 2027-ig tartó pályázati ciklusban közel 9,750 milliárd forint pályázati támogatás kiírására számít a Via Credit. Ebből 1.490 milliárd forintnyi támogatás használható vállalkozásfejlesztésre, amelyből várhatóan 1 000 milliárd forint a GINOP Plusz keretében lesz elérhető, 440 milliárd forintot pedig már ki is osztottak a korábbi nyertes pályázatok között. A következő időszakban várható tervezetekről a Via Credit pénzügyi tanácsadó készített egy összefoglalást az Operatív Programok és a Magyar Közlönyben megjelent Éves fejlesztési Keretek alapján.

2022-ben is várhatók még újabb pályázatok

Bár az Operatív Programok teljes körű jóváhagyása még nem zárult le, várhatóan az előttünk álló pályázati ciklusban még közel 9 750 milliárd forintnyi pályázati támogatásra számíthatnak a fejlesztéseket tervező vállalkozások és beruházók. Ebből az összegből a számítások szerint 1490 milliárd forint hívható majd le az Operatív Programok különböző forrásaiból, pl. GINOP Plusz, KEHOP Plusz, DIMOP Plusz és TOP Plusz. 

1490 milliárd forint a magyar vállalkozások fejlesztésére

A népszerű GINOP Plusz támogatások keretén belül kb. 900 milliárd forint támogatás igényelhető majd pl. foglalkoztatási programokra, bértámogatásra, munkahelyi képzésekre. A korábbi gyakorlatnak megfelelően ezek a támogatások közvetítőn keresztül igényelhetők. 

A várakozások szerint az év második felében folytatódik a tavaly is sikeres K+F pályázat és a Magyar Multi Program is, amelyekre kb. 100 milliárd forintot különítettek el. A beadási lehetőség várhatóan már júniusban megnyílik. Így érdemes rá megfigyelést állítani a Billingo Pályázatfigyelőben, hogy a rendszer azonnali e-mail értesítést küldhessen, ha indul a program. 

Sok vállalkozás várja a kifejezetten energetikai célú beruházásokra kiírt tendereket is. Számukra lehet jó hír, hogy kb. 240 milliárd forint keretösszeggel rajtol majd a KEHOP Plusz program, amelynek keretén belül megújuló energia fejlesztésre, energiatárolási megoldásokra és épületenergetikai megvalósításra lehet majd támogatást igényelni. 

Bár a DIMOP Plusz éves fejlesztési kereteit már korábban kiírták, de várhatóan ezeket és a dátumokat is frissítik majd, és megnyílnak az IT fejlesztéseket tartalmazó vállalkozói pályázatok is. Utóbbiakra az IT szektor vállalkozásai az Operatív Programok keretein belül K+F fejlesztésekre is pályázhatnak majd. 

Még idén is érdemes figyelni a pályázatokat

A fentiek alapján tehát kb. még 1500 milliárd forint értékű támogatás válik elérhetővé a következő néhány évben. A GINOP Plusz pályázatokat pedig még idén újranyitják. Amint pedig megjelennek az Operatív Programok új Éves fejlesztési keretei és a társadalmi egyeztetésre kiírt pályázatok, azok is azonnal elérhetők lesznek a Billingo Pályázatfigyelőben. Érdemes beállítani az értesítéseket, így akár már hónapokkal előre készülhetsz a 2022 év végi és a 2023-as pályázatok beadására. 

A Billingo Pályázatfigyelő segít szemmel tartani a legjobb pályázatokat!

Regisztrálj és próbáld ki »Forrás: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20220505/milyen-ceges-eu-palyazatok-varhatok-a-jogallamisagi-eljaras-mellett-jon-par-jo-lehetoseg-543185


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023