Átalányadósként tételesen és naprakészen követheted a fizetendő adóidat.

Átalányadósként tételesen és naprakészen követheted a fizetendő adóidat.

Csak havi 990 Ft + ÁFA / hóért komplett átalányadós megoldás a számlázó előfizetésed mellé.

Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / 2022-ben is várhatók még újabb…
Egyéb - 2022.05.18. - 2 p. olvasás

2022-ben is várhatók még újabb pályázatok

A 2027-ig tartó pályázati ciklusban közel 9,750 milliárd forint pályázati támogatás kiírására számít a Via Credit. Ebből 1.490 milliárd forintnyi támogatás használható vállalkozásfejlesztésre, amelyből várhatóan 1 000 milliárd forint a GINOP Plusz keretében lesz elérhető, 440 milliárd forintot pedig már ki is osztottak a korábbi nyertes pályázatok között. A következő időszakban várható tervezetekről a Via Credit pénzügyi tanácsadó készített egy összefoglalást az Operatív Programok és a Magyar Közlönyben megjelent Éves fejlesztési Keretek alapján.

2022-ben is várhatók még újabb pályázatok

Bár az Operatív Programok teljes körű jóváhagyása még nem zárult le, várhatóan az előttünk álló pályázati ciklusban még közel 9 750 milliárd forintnyi pályázati támogatásra számíthatnak a fejlesztéseket tervező vállalkozások és beruházók. Ebből az összegből a számítások szerint 1490 milliárd forint hívható majd le az Operatív Programok különböző forrásaiból, pl. GINOP Plusz, KEHOP Plusz, DIMOP Plusz és TOP Plusz. 

1490 milliárd forint a magyar vállalkozások fejlesztésére

A népszerű GINOP Plusz támogatások keretén belül kb. 900 milliárd forint támogatás igényelhető majd pl. foglalkoztatási programokra, bértámogatásra, munkahelyi képzésekre. A korábbi gyakorlatnak megfelelően ezek a támogatások közvetítőn keresztül igényelhetők. 

A várakozások szerint az év második felében folytatódik a tavaly is sikeres K+F pályázat és a Magyar Multi Program is, amelyekre kb. 100 milliárd forintot különítettek el. A beadási lehetőség várhatóan már júniusban megnyílik. Így érdemes rá megfigyelést állítani a Billingo Pályázatfigyelőben, hogy a rendszer azonnali e-mail értesítést küldhessen, ha indul a program. 

Sok vállalkozás várja a kifejezetten energetikai célú beruházásokra kiírt tendereket is. Számukra lehet jó hír, hogy kb. 240 milliárd forint keretösszeggel rajtol majd a KEHOP Plusz program, amelynek keretén belül megújuló energia fejlesztésre, energiatárolási megoldásokra és épületenergetikai megvalósításra lehet majd támogatást igényelni. 

Bár a DIMOP Plusz éves fejlesztési kereteit már korábban kiírták, de várhatóan ezeket és a dátumokat is frissítik majd, és megnyílnak az IT fejlesztéseket tartalmazó vállalkozói pályázatok is. Utóbbiakra az IT szektor vállalkozásai az Operatív Programok keretein belül K+F fejlesztésekre is pályázhatnak majd. 

Még idén is érdemes figyelni a pályázatokat

A fentiek alapján tehát kb. még 1500 milliárd forint értékű támogatás válik elérhetővé a következő néhány évben. A GINOP Plusz pályázatokat pedig még idén újranyitják. Amint pedig megjelennek az Operatív Programok új Éves fejlesztési keretei és a társadalmi egyeztetésre kiírt pályázatok, azok is azonnal elérhetők lesznek a Billingo Pályázatfigyelőben. Érdemes beállítani az értesítéseket, így akár már hónapokkal előre készülhetsz a 2022 év végi és a 2023-as pályázatok beadására. 

A Billingo Pályázatfigyelő segít szemmel tartani a legjobb pályázatokat!

Regisztrálj és próbáld ki »Forrás: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20220505/milyen-ceges-eu-palyazatok-varhatok-a-jogallamisagi-eljaras-mellett-jon-par-jo-lehetoseg-543185


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top