Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Egyéb / 5 bevált hatékonyságnövelő mód…
Egyéb - 2015.11.13. - 2 p. olvasás

5 bevált hatékonyságnövelő módszer vérbeli vállalkozóknak

Mutatunk 5 bevált hatékonyságnövelő módszert, amelyekkel gyorsabb és eredményesebb lehetsz!

5 bevált hatékonyságnövelő módszer vérbeli vállalkozóknak
 • Érezted már, hogy annyi a feladatod, hogy azt sem tudod, minek állj neki hirtelen?
 • Mire megválaszolsz egy e-mailt, jön helyette 3 újabb?
 • Nincs kapacitásod újabb munkatársat felvenni, ezért neked kell hatékonyabban dolgoznod?
 • 5 bevált hatékonyságnövelő módszer vérbeli vállalkozóknak

  1. ABCDE módszer

  Az érzés, amikor reggel szembesülsz az aznapra jutó feladatokkal néha szinte bénító tud lenni. Semmi gond, az ABCDE módszerrel könnyedén úrrá lehetsz a káoszon. Ehhez csupán egy papírra és tollra lesz szükséged.

  Írd fel sorban egymás után az összes feladatot, amit aznap el kell végezned, majd mindegyiket jelöld meg az alábbiak alapján:

  • A: Sürgős feladat, amelyet azonnal meg kell oldani.
  • B: Feladatok, amelyeken jó lenne még aznap túlesni.
  • C: Feladatok, amelyeket jó lenne még aznap elintézni, de valami még hiányzik hozzá.
  • D: Delegálásra váró feladatok.
  • E: Felesleges feladatok.

  Az egyes csoportokat akár különböző színekkel is jelölheted, majd kezd el megoldani az A csoportba került teendőket. Ha kész, akkor jöhet a B csoport és így tovább.

  2. 80/20-as szabály

  A 80/20-as szabály a vállalkozói léten is tökéletesen tetten érhető. Számtalan vállalkozás esetében megfigyelhető, hogy az ügyfelek 20%-a hozza a bevételek 80%-át.

  Vedd sorra az ügyfeleidet, és próbáld beazonosítani, hogy melyik feladatok igénylik a legkevesebb energiát, és melyek hoznak mégis sok bevételt. Ha már tudod, hogy melyik ügyfelek és mely tevékenységek tartoznak ebbe a csoportba, akkor

  • a fontossági sorrendben vedd előrébb ezeket a munkákat és
  • próbálj több munkát eladni ezeknek az ügyfeleknek, vagy keress hozzájuk hasonló megrendelőket.

  Ha ügyesen csinálod, kevesebb energiával több bevételre tehetsz szert.

  3. Mindig a legnehezebb feladattal kezd

  A kutatások szerint a nap első 2 órája a leghatékonyabb, ezért érdemes erre az időszakra tenni a nehezebb feladatokat. Ráadásul, amíg a bonyolult feladat súlya a fejünk felett lebeg, nem is tudunk teljes mértékben a többi elvégzendőre koncentrálni.

  4. Szüntesd meg a zavaró tényezőket

  Egy telefonhívást lebonyolítani, egy e-mailt megválaszolni vagy egy Facebook posztot lájkolni csak néhány perc. De ezek a felesleges tevékenységek megakasztják a munkát, és elképesztő módon rombolják a hatékonyságot.
  Érdemes az e-mailek letöltését ritkábbra állítani, vagy naponta csak meghatározott időszakokban ellenőrizni. A telefont le lehet halkítani, ha éppen komoly odafigyelést igénylő feladatot végzünk és a social media eszközök használatát is érdemes inkább az ebédidőre időzíteni. Így sokkal hatékonyabb lehet a munkavégzés és több feladatot pipálhatunk ki a listán.

  5. Merj nemet mondani

  A vállalkozói lét egyik nagy csapdája, hogy nem merünk nemet mondani. Nem kell feltétlenül folyamatosan feszegetni a határokat és minden munkát elvállani, ha nem szeretnénk, hogy az a minőség és az ügyfélelégedettség rovására menjen. Próbáld megtalálni az egyensúlyt, hogy elkerüld a kiégést.

  A hatékonyság növelése a sikeres vállalkozások egyik kulcseleme, további hatékonyságnövelő módszerekről itt írtunk korábban »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár fejlesztés vállalkozás online számlázás Törvény NAV hasznos tippek új funkció e-számla online számlaadat szolgáltatás webáruház nav-bekötés könyvelés adózás KATA adatszolgáltatás kéziszámla marketing bejelentési kötelezettség számlasablon biztonság felhő digitális archiválás kata 2020 e-kereskedelem számlatömb katás vállalkozás adatszolgáltatási kötelezettség tévhitek kata adózás ügyfélszolgálat kata adatszolgáltatás pénztárgép startup billingo áfa számlázó program váltás online számlázó nav online számla regisztráció fenntarthatóság e-számlázás támogatás Bonácz Zsolt katás vállalkozás adatszolgáltatása kata bejelentés online számla regisztráció online számla és billingo összekötés nav online számla fintech számla felelősségvállalás Webshippy webáruház logisztika díjak elismerés GDPR katás számlázás egyéni vállalkozás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése banki összekötés összekötés Díjbekérő Proforma Számla kiállítása külföldre Külföldi számla kötelező tartalmi elemei Billingo előfizetés Ingyenes Billingo Online pénztárgép interjú e-számlák NAV bekötés ingyen hónapok Billingo ajánlói rendszer Billingo kupon Kedvezmény a számlán bevételi bizonylat online fizetés forbes flow opten minősítés szakértő fullfillment integráció erste PowerBill by Billingo cégjog Farkas Dezső Marketing Gyémánt Díj marketing diamond awards Az Év Honlapja előlegszámla előlegszámla készítése blog adó Instagram