Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Könyvelőknek / Beszélj róla: 5 kérdés, amelye…
Könyvelőknek - 2015.02.04. - 3 p. olvasás

Beszélj róla: 5 kérdés, amelyekben segíthet a könyvelőd, hogy nagyobbra nőjön a céged

Az év eleji időszak általában a célok kitűzésének, a vágyak megálmodásának ideje. Nagy fogadalmakkal állunk az új kihívások elé. Az első problémás ügyfél telefonját követően azonban a pénztermelő gondolatok köddé válnak, helyüket pedig a tűzoltás, a mindennapi stressz és a napi rutin veszi át. De lehet ezt másként is, csak beszélj a könyvelőddel!

Beszélj róla: 5 kérdés, amelyekben segíthet a könyvelőd, hogy nagyobbra nőjön a céged

5 kérdés, amelyekben segíthet a könyvelőd, hogy nagyobbra nőjön a céged

Általánosan elterjedt nézet, hogy a könyvelő legfőbb feladata a vállalkozás kiadási és bevételi bizonylatainak rögzítése és a bevallások elkészítése. A könyvelő ad információkat a kintlévőségekről, a cég eredményeiről, pillanatnyi pénzügyi helyzetéről, és a határidőre befizetendő adókról és járulékokról. Pontosan látja, hol tartottál néhány évvel ezelőtt, hogyan állsz most. Miért ne segíthetne megtervezni a jövődet is?

Az ideális könyvelő folyamatosan képben van a gyorsan változó adóügyekben. Nem csak arra törekszik, hogy lekönyvelje azt a rengeteg papírt, amit hónapról hónapra az asztalára teszel. Azon is dolgozik, hogy a jogszabályok minden egyes pontját betartva, minden kötelező adót és járulékot befizetve a lehető legtöbb pénz maradjon a zsebedben. Ha a Te könyvelőd is ilyen, akkor jól választottál. Ülj hát le vele egy finom kávé mellé, fogjatok papírt és ceruzát, és tervezzétek meg közösen, miként javíthatnál a leginkább vállalkozásod mutatóin.

5 kérdés, amelyekben segíthet a könyvelőd, hogy nagyobbra nőjön a céged

Íme a lista, amely mentén haladva könyvelőd a leghatékonyabban segíthet a lehető legtöbbet kihozni vállalkozásodból!

 • Milyen célt szeretnél elérni?
  A mindennapi feladatokat sokkal könnyebben és hatékonyabban végezheted, ha egy jól meghatározott hosszú távú cél lebeg a szemed előtt. Gondold át, hogy mit szeretnél kihozni vállalkozásodból! Egy stabil családi vállalkozást építenél, amelyet majd a gyerekeid is átvehetnek? Nagyvállalatban gondolkodsz? Esetleg befektetésként tekintesz a cégre, és az értékesítésén jár az eszed? Beszélj róla a könyvelőddel, aki segít meghatározni a kitűzött célodhoz vezető út pénzügyi oldalait is. Így sokkal könnyebben tervezheted meg a szükséges bevételeket és kiadásokat.

 • Mekkora növekedést vizionálsz?
  A kis családi vállalkozások legfőbb célja, hogy a mindennapi élethez és a vállalkozás fenntartásához szükséges bevételt hónapról hónapra biztosítsák. De lehet a cél a profit maximalizálása vagy éppen a folyamatosan növekedés is. Beszélj róla könyvelőddel is, meséld el neki, hogy csak egy irodáról vagy esetleg több kirendeltségről álmodozol szerte a világban.

 • Mekkora nyereséget szeretnél?
  Ne legyünk álszentek, a szakmai sikerek mellett a vállalkozást azért építjük, hogy az sikeres legyen és pénzt termeljen. A legtöbb vállalkozás életében az első néhány év a tapasztalatszerzés időszaka, egy idő után azonban dagadnia illik annak a bankszámlának. Vázold a terveidet a könyvelődnek is! Beszéljétek át, hogy a céljaidhoz mérten mekkora tőkére lesz szükséged. Hogyan tudod biztosítani a folyamatos cash flowt, milyen módszerekkel vehetnéd rá a vevőidet, hogy mindig időben fizessenek. Az év végi adatok tükrében ejtsetek szót arról is, hogy melyik vállalkozási forma számodra a legoptimálisabb, hogyan marad több pénz a zsebedben.

 • Milyen szerepet szánsz magadnak?
  Beszéljünk egy kicsit rólad is, mégiscsak Te állsz az egész vállalkozás mögött. Milyen szerepet szánsz magadnak? Szeretnél a mindennapokban is tevékenyen részt venni? Esetleg felvennél néhány alkalmazottat és leginkább őket koordinálnád, vagy abszolút nagyban gondolkodsz és szeretnéd, ha önjáró lenne a vállalkozásod? Bármelyiket is szeretnéd megvalósítani, a könyvelődre szükséged lesz a költségek kiszámolása és optimalizálása miatt.

 • Mennyi adót szeretnél fizetni?
  Igen, igen tudom. Leginkább semennyit. Ez azonban legálisan nem kivitelezhető. A könyvelőddel sorra vehetitek azokat a kedvezményeket és ötleteket, amelyekkel optimalizálni tudod a fizetendő adót.

A könyvelés egy bizalmi munka. Te is látod, nem mindegy, hogy ki az az ember, aki a vállalkozásod legkisebb pénzügyi részleteibe is belelát. Az, hogy saját alkalmazottat választasz vagy egy külső, adótanácsadót is foglalkoztató könyvelőirodát bízol meg a feladattal, csakis rajtad áll. Arra azonban mindenképpen gondolj, hogy egy jó döntéssel meggyorsíthatod a növekedést. Nos, kapd elő a telefonod és beszéljetek meg egy időpontot akár már erre a hétre!

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés