5 PRO tipp, a Céginfó kreatív használatához

Billingo hírek 2021.06.23. - 3 p. olvasás

Ha soha nem használtál még korábban céginformációs szolgáltatást, akkor biztosan felmerült benned a kérdés: mi köze ennek a számlázáshoz, milyen vállalkozási formáknak lehet hasznos és mire lenne jó az te vállalkozásodban? Gyere, szánj most 5 percet a vállalkozásod fejlesztésére, és máris mutatjuk, hogyan hozhatod ki belől, vállalkozási formától függetlenül is a legtöbbet.

A céginformáció szolgáltatás lényege alapvetően, hogy bármikor, naprakészen láthatod a Magyarországon bejegyzett cégek, egyéni vállalkozások, civil szervezetek és közintézmények adatait. Ezek közhiteles nyilvántartásból, mindig az aktuális a cégbírósági bejegyzésekkel szinkronban érhetők el.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármilyen hazai vállalkozás cégadatait, tulajdonosait, pénzügyi beszámolóit megnézheted. Ezzel nemcsak elképesztő mennyiségű információt gyűjthetsz róluk, de mindezt az értékesítési folyamataidba illesztheted és a vállalkozásod stratégiatervezéséhez is felhasználhatod. A mindennapokban közvetetten pedig a bevételeid növelésében és a kintlévőségeid csökkentésében is kamatoztathatod. 

Hihetetlennek tűnik?
Pedig nem az. Olvass tovább és máris adunk 5 PRO tippet, amivel mindezt akár most azonnal a gyakorlatba is ültetheted. 

1. Használd a Céginfót a kintlévőségeid minimalizálására már a tartozás megjelenése előtt

A koronavírus járvány alaposan átrendezi a vállalkozói piacot. Egyre nőnek a körbetartozások, a mentőcsomagok ellenére is sok cég kerül nehéz helyzetbe. Ha pedig ez a partnereidet is érinti, akár pillanatok alatt hozzád is továbbgyűrűzhet.

A Céginfóval és a Partnerfigyelővel már a tartozás megjelenése előtt tehetsz ellene. Nézd át a partnereid pénzügyi beszámolóit, figyeld meg a trendeket, hogy a megfelelő következtetéseket levonhasd. Ha látszik a csökkenő tendecia, egyeztess a partnereddel, így máris tudod, hogy mire számíthatsz. Ne felejtsd el beállítani a követést sem, és a Billingo azonnal értesít, ha bármilyen pozitív vagy negatív esemény történik.

Próbáld ki »

2. Vesd be a Céginfót az árazásod optimalizálásához és a bevételnöveléshez

A szolgáltatói szektorban az árazás összetett feladat, amihez a Céginfót a kezdetektől használhatod. A rendszerben lévő naprakész adatok segítenek megismerni és felmérni a potenciálisan új partnerek cégméretét. A bevételi adatokból pedig következtetni tudsz, hogy mennyire öszetett szolgáltatáscsomagot és ajánlatot érdemes kínálni neki. 

Állíts össze egy meggyőző ajánlatot és tedd magad versenyképesebbé a Céginfó segítségével!

Próbáld ki az új Céginfódat =>

3. Nézd meg a Céginfóban, kikkel is dolgozol valójában együtt

Akár csak most építed az ügyfélkörödet, akár állandó partnerekkel dolgozol együtt, fontos, hogy pontosan tudd, hogy mennyire stabil és megbízhatóak az üzletfeleid. Hiszen egy negatív spirál könnyen veszélyeztetheti a te vállalkozásodat is. 

Céginfóban akár most azonnal leellenőrizheted, mennyire stabilak a vevőid, azonnal látod azt is, ha negatív esemény, pl. végelszámolás vagy eljárás indul. Fontos figyelmeztető jel lehet a megjelenő és huzamosabb ideig fennálló adótartozás is.

Ellenőrizd le a legfontosabb partneredet 2 kattintással a Céginfóban »

Van még jobb is! A Billingo Partnerfigyelővel még ezt a munkafolyamatot is automatizálhatod. Akár 200 vállalkozásra állíthatsz be követést, a monitorozást a Billingo intézi helyetted és azonnal értesít, ha új eseményt érzékel. 

4. Tartsd a szemed a konkurencián a Céginfóval

Hiába vagy évek óta a piacon és gondolod, hogy jól ismered a konkurenciát, szinte a földből nőnek ki az újabb és lendületesebb versenytársak. Nehéz velük felvenni a versenyt, ha azt sem tudod, mivel állsz szemben.

Használd a Céginfót a konkurenciaelemzéshez, tartsd szemmel a növekedésük ütemét, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

Kezd a legjelentősebb konkurenssel »

5. Használd a Céginfót minden egyes szerződéskötés előtt

Az új szerződések megkötése nemcsak bevételt, de újabb kockázatot is jelenthet a vállalkozásod számára. Szerződéskötés előtt ellenőrizd le még egyszer a leendő partneredet. A Billingo Céginfóban rengeteg adatot és információt találsz a vállalkozás korábbi működéséről, változásairól és eseményeiről. 

Nézd meg, hogy történt-e negatív esemény, másold ki a pontos adatokat a szerződéshez stb.

Nézd meg, kivel is szerződtél utoljára »

Tudtad?
A Billingo Céginfót a számlázó előfizetésedtől függetlenül bármelyik csomagban ingyenesen használhatod. Ha még több, még részletesebb adatokra van szükséged, válts nagyobb csomagra!


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top