Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 5 PRO tipp, a Céginfó kreatív …
Tippek - 2021.06.23. - 3 p. olvasás

5 PRO tipp, a Céginfó kreatív használatához

Ha soha nem használtál még korábban céginformációs szolgáltatást, akkor biztosan felmerült benned a kérdés: mi köze ennek a számlázáshoz, milyen vállalkozási formáknak lehet hasznos és mire lenne jó az te vállalkozásodban? Gyere, szánj most 5 percet a vállalkozásod fejlesztésére, és máris mutatjuk, hogyan hozhatod ki belől, vállalkozási formától függetlenül is a legtöbbet.

5 PRO tipp, a Céginfó kreatív használatához

A céginformáció szolgáltatás lényege alapvetően, hogy bármikor, naprakészen láthatod a Magyarországon bejegyzett cégek, egyéni vállalkozások, civil szervezetek és közintézmények adatait. Ezek közhiteles nyilvántartásból, mindig az aktuális a cégbírósági bejegyzésekkel szinkronban érhetők el.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármilyen hazai vállalkozás cégadatait, tulajdonosait, pénzügyi beszámolóit megnézheted. Ezzel nemcsak elképesztő mennyiségű információt gyűjthetsz róluk, de mindezt az értékesítési folyamataidba illesztheted és a vállalkozásod stratégiatervezéséhez is felhasználhatod. A mindennapokban közvetetten pedig a bevételeid növelésében és a kintlévőségeid csökkentésében is kamatoztathatod. 

Hihetetlennek tűnik?
Pedig nem az. Olvass tovább és máris adunk 5 PRO tippet, amivel mindezt akár most azonnal a gyakorlatba is ültetheted. 

1. Használd a Céginfót a kintlévőségeid minimalizálására már a tartozás megjelenése előtt

A koronavírus járvány alaposan átrendezi a vállalkozói piacot. Egyre nőnek a körbetartozások, a mentőcsomagok ellenére is sok cég kerül nehéz helyzetbe. Ha pedig ez a partnereidet is érinti, akár pillanatok alatt hozzád is továbbgyűrűzhet.

A Céginfóval és a Partnerfigyelővel már a tartozás megjelenése előtt tehetsz ellene. Nézd át a partnereid pénzügyi beszámolóit, figyeld meg a trendeket, hogy a megfelelő következtetéseket levonhasd. Ha látszik a csökkenő tendecia, egyeztess a partnereddel, így máris tudod, hogy mire számíthatsz. Ne felejtsd el beállítani a követést sem, és a Billingo azonnal értesít, ha bármilyen pozitív vagy negatív esemény történik.

Próbáld ki »

2. Vesd be a Céginfót az árazásod optimalizálásához és a bevételnöveléshez

A szolgáltatói szektorban az árazás összetett feladat, amihez a Céginfót a kezdetektől használhatod. A rendszerben lévő naprakész adatok segítenek megismerni és felmérni a potenciálisan új partnerek cégméretét. A bevételi adatokból pedig következtetni tudsz, hogy mennyire öszetett szolgáltatáscsomagot és ajánlatot érdemes kínálni neki. 

Állíts össze egy meggyőző ajánlatot és tedd magad versenyképesebbé a Céginfó segítségével!

Próbáld ki az új Céginfódat =>

3. Nézd meg a Céginfóban, kikkel is dolgozol valójában együtt

Akár csak most építed az ügyfélkörödet, akár állandó partnerekkel dolgozol együtt, fontos, hogy pontosan tudd, hogy mennyire stabil és megbízhatóak az üzletfeleid. Hiszen egy negatív spirál könnyen veszélyeztetheti a te vállalkozásodat is. 

Céginfóban akár most azonnal leellenőrizheted, mennyire stabilak a vevőid, azonnal látod azt is, ha negatív esemény, pl. végelszámolás vagy eljárás indul. Fontos figyelmeztető jel lehet a megjelenő és huzamosabb ideig fennálló adótartozás is.

Ellenőrizd le a legfontosabb partneredet 2 kattintással a Céginfóban »

Van még jobb is! A Billingo Partnerfigyelővel még ezt a munkafolyamatot is automatizálhatod. Akár 200 vállalkozásra állíthatsz be követést, a monitorozást a Billingo intézi helyetted és azonnal értesít, ha új eseményt érzékel. 

4. Tartsd a szemed a konkurencián a Céginfóval

Hiába vagy évek óta a piacon és gondolod, hogy jól ismered a konkurenciát, szinte a földből nőnek ki az újabb és lendületesebb versenytársak. Nehéz velük felvenni a versenyt, ha azt sem tudod, mivel állsz szemben.

Használd a Céginfót a konkurenciaelemzéshez, tartsd szemmel a növekedésük ütemét, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

Kezd a legjelentősebb konkurenssel »

5. Használd a Céginfót minden egyes szerződéskötés előtt

Az új szerződések megkötése nemcsak bevételt, de újabb kockázatot is jelenthet a vállalkozásod számára. Szerződéskötés előtt ellenőrizd le még egyszer a leendő partneredet. A Billingo Céginfóban rengeteg adatot és információt találsz a vállalkozás korábbi működéséről, változásairól és eseményeiről. 

Nézd meg, hogy történt-e negatív esemény, másold ki a pontos adatokat a szerződéshez stb.

Nézd meg, kivel is szerződtél utoljára »

Tudtad?
A Billingo Céginfót a számlázó előfizetésedtől függetlenül bármelyik csomagban ingyenesen használhatod. Ha még több, még részletesebb adatokra van szükséged, válts nagyobb csomagra!


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023