Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / 5 PRO tipp, a Céginfó kreatív …
Tippek - 2021.06.23. - 3 p. olvasás

5 PRO tipp, a Céginfó kreatív használatához

Ha soha nem használtál még korábban céginformációs szolgáltatást, akkor biztosan felmerült benned a kérdés: mi köze ennek a számlázáshoz, milyen vállalkozási formáknak lehet hasznos és mire lenne jó az te vállalkozásodban? Gyere, szánj most 5 percet a vállalkozásod fejlesztésére, és máris mutatjuk, hogyan hozhatod ki belől, vállalkozási formától függetlenül is a legtöbbet.

5 PRO tipp, a Céginfó kreatív használatához

A céginformáció szolgáltatás lényege alapvetően, hogy bármikor, naprakészen láthatod a Magyarországon bejegyzett cégek, egyéni vállalkozások, civil szervezetek és közintézmények adatait. Ezek közhiteles nyilvántartásból, mindig az aktuális a cégbírósági bejegyzésekkel szinkronban érhetők el.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármilyen hazai vállalkozás cégadatait, tulajdonosait, pénzügyi beszámolóit megnézheted. Ezzel nemcsak elképesztő mennyiségű információt gyűjthetsz róluk, de mindezt az értékesítési folyamataidba illesztheted és a vállalkozásod stratégiatervezéséhez is felhasználhatod. A mindennapokban közvetetten pedig a bevételeid növelésében és a kintlévőségeid csökkentésében is kamatoztathatod. 

Hihetetlennek tűnik?
Pedig nem az. Olvass tovább és máris adunk 5 PRO tippet, amivel mindezt akár most azonnal a gyakorlatba is ültetheted. 

1. Használd a Céginfót a kintlévőségeid minimalizálására már a tartozás megjelenése előtt

A koronavírus járvány alaposan átrendezi a vállalkozói piacot. Egyre nőnek a körbetartozások, a mentőcsomagok ellenére is sok cég kerül nehéz helyzetbe. Ha pedig ez a partnereidet is érinti, akár pillanatok alatt hozzád is továbbgyűrűzhet.

A Céginfóval és a Partnerfigyelővel már a tartozás megjelenése előtt tehetsz ellene. Nézd át a partnereid pénzügyi beszámolóit, figyeld meg a trendeket, hogy a megfelelő következtetéseket levonhasd. Ha látszik a csökkenő tendecia, egyeztess a partnereddel, így máris tudod, hogy mire számíthatsz. Ne felejtsd el beállítani a követést sem, és a Billingo azonnal értesít, ha bármilyen pozitív vagy negatív esemény történik.

Próbáld ki »

2. Vesd be a Céginfót az árazásod optimalizálásához és a bevételnöveléshez

A szolgáltatói szektorban az árazás összetett feladat, amihez a Céginfót a kezdetektől használhatod. A rendszerben lévő naprakész adatok segítenek megismerni és felmérni a potenciálisan új partnerek cégméretét. A bevételi adatokból pedig következtetni tudsz, hogy mennyire öszetett szolgáltatáscsomagot és ajánlatot érdemes kínálni neki. 

Állíts össze egy meggyőző ajánlatot és tedd magad versenyképesebbé a Céginfó segítségével!

Próbáld ki az új Céginfódat =>

3. Nézd meg a Céginfóban, kikkel is dolgozol valójában együtt

Akár csak most építed az ügyfélkörödet, akár állandó partnerekkel dolgozol együtt, fontos, hogy pontosan tudd, hogy mennyire stabil és megbízhatóak az üzletfeleid. Hiszen egy negatív spirál könnyen veszélyeztetheti a te vállalkozásodat is. 

Céginfóban akár most azonnal leellenőrizheted, mennyire stabilak a vevőid, azonnal látod azt is, ha negatív esemény, pl. végelszámolás vagy eljárás indul. Fontos figyelmeztető jel lehet a megjelenő és huzamosabb ideig fennálló adótartozás is.

Ellenőrizd le a legfontosabb partneredet 2 kattintással a Céginfóban »

Van még jobb is! A Billingo Partnerfigyelővel még ezt a munkafolyamatot is automatizálhatod. Akár 200 vállalkozásra állíthatsz be követést, a monitorozást a Billingo intézi helyetted és azonnal értesít, ha új eseményt érzékel. 

4. Tartsd a szemed a konkurencián a Céginfóval

Hiába vagy évek óta a piacon és gondolod, hogy jól ismered a konkurenciát, szinte a földből nőnek ki az újabb és lendületesebb versenytársak. Nehéz velük felvenni a versenyt, ha azt sem tudod, mivel állsz szemben.

Használd a Céginfót a konkurenciaelemzéshez, tartsd szemmel a növekedésük ütemét, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

Kezd a legjelentősebb konkurenssel »

5. Használd a Céginfót minden egyes szerződéskötés előtt

Az új szerződések megkötése nemcsak bevételt, de újabb kockázatot is jelenthet a vállalkozásod számára. Szerződéskötés előtt ellenőrizd le még egyszer a leendő partneredet. A Billingo Céginfóban rengeteg adatot és információt találsz a vállalkozás korábbi működéséről, változásairól és eseményeiről. 

Nézd meg, hogy történt-e negatív esemény, másold ki a pontos adatokat a szerződéshez stb.

Nézd meg, kivel is szerződtél utoljára »

Tudtad?
A Billingo Céginfót a számlázó előfizetésedtől függetlenül bármelyik csomagban ingyenesen használhatod. Ha még több, még részletesebb adatokra van szükséged, válts nagyobb csomagra!


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat átalányadó digitális archiválás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR bankszámlaszám kiva adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció adóbevallás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás kiégés burnout esélyegyenlőség társadalmi felelősségvállalás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér