BREAKING NEWS: 9 hazai nagybankkal kapcsolódik össze a Billingo

Billingo hírek 2020.03.09. - 2 p. olvasás

Magyarország második legnagyobb online számlázója hamarosan kilenc hazai nagybankkal kapcsolódik össze az Európai Unió legnagyobb számlainformációs szolgáltatójával kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően. A Billingo új digitális és pénzügyi szolgáltatásokkal segíti majd a webshopokat, könyvelőket, az online számlázót használókat.

Tavaly szeptemberben elstartolt a nyílt bankolás az Európai Unióban, aminek köszönhetően a bankoknak kötelező hozzáférést biztosítaniuk a számlainformációkhoz (számlatörténethez) a megfelelő jogosultságokkal rendelkező külső szolgáltatók számára. 

Magyarország második legnagyobb online számlázója hamarosan kilenc hazai nagybankkal kapcsolódik össze az Európai Unió legnagyobb számlainformációs szolgáltatójával kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően. A Billingo új digitális és pénzügyi szolgáltatásokkal segíti majd a webshopokat, könyvelőket, az online számlázót használókat.

A Billingo március elején szerződést írt alá az Európai Unió legnagyobb számlainformációs szolgáltatójával, az Egyesült Királyságban regisztrált Salt Edge társasággal. Az együttműködés eredményeként a Billingo lesz az első online számlázó Magyarországon, amelyik pár héten belül a legtöbb hazai bank számlainformációjához (számlatörténetéhez) hozzáférést biztosít.

Kilenc hazai bankkal lesz összeköthető a Billingo

Az együttműködés, valamint az EU-ban tavaly szeptember 14. óta kötelezően alkalmazandó Második Pénzforgalmi Irányelv (PSD2) eredményeként a Billingo kilenc hazai nagybank számlainformációs adatait érheti el.

A második negyedév folyamán a Billingo felhasználók az alábbi bankoknál vezetett fizetési számlájukat köthetik össze az online számlázó fiókjukkal:

  • Erste Bank
  • OTP Bank
  • CIB Bank
  • Raiffeisen Bank
  • K&H Bank
  • UniCredit Bank
  • Budapest Bank
  • MKB Bank
  • ING Bank

Nemzetközi nagyágyúval erősít a Billingo

A Salt Edge a világon az egyik legfelkészültebb társaság a nyílt bankolás területén, amit az is mutat, hogy több mint 70 országban 5194 bank számlainformációjához fér hozzá.

„A Billingo azért választotta a Salt Edge társaságot, mert ők rendelkeznek a legtöbb banki hozzáféréssel Magyarországon, továbbá ők számítanak a világ egyik legfelkészültebb és legtapasztaltabb társaságának” – mondta el Sárospataki Albert, a Billingo társalapító ügyvezetője.

Pénzügyi és digitális szolgáltatások a számlázáson túl

A Billingo felismerte, hogy a nyílt bankolásnak köszönhetően az online számlázáson túl számos olyan digitális szolgáltatást is nyújthat a webshopoknak, könyvelőknek, az online számlázót használóknak, amelyekkel csökkentheti számukra az adminisztrációs terheket.

 Az idei év tervei között szerepel a számlainformációs szolgáltatásra épülő Billingo Pénzügyi Piactér bevezetése, amelyen keresztül a felhasználók egyedi banki hitelajánlatokat, faktoring szolgáltatást is igénybe vehetnek majd.

Nincs még Billingo fiókod?
Regisztrálj egyet ingyen!

Forrás: Fintechzone.hu

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top