Billingo követeléskezelő: 3 eredményes kommunikációs stílus a mielőbbi adósság behajtásért

Vállalkozásfejlesztés 2022.09.08. - 3 p. olvasás

Ha vállalkozásunk van, meg kell találnunk az arany középutat a kommunikációnkban, főleg, ha az ügyfelet emlékeztetni kell a fizetésre. A Billingo ennek három módját kínálja neked.

Adósságot behajtani igen nehéz, ám mindenki számára kifizetődő. Előfordulhat, hogy az ügyfél csak elfelejtette végrehajtani a tranzakciót, vagy észre sem vette, hogy a banknál elakadt a folyamat, és hozzánk nem érkezett meg a pénz. A jóhiszeműség első lépésnek kiváló, ám a végtelenségig ez sem játszható. A jó vállalkozó odafigyel, hogy ne essen a ló egyik oldalára sem. Sem a túlzott passzivitás, sem a túlzott agresszivitás nem vezet sehová. Az egyensúly megteremtésében szakmailag tudunk neked segíteni.

Billingo követeléskezelés: megspórolja a kínos köröket

A Billingo követeléskezelése egy hiánypótló szolgáltatás, amellyel nem kell azon agonizálnunk, hogy sikeres-e a kommunikációnk, mindemellett pedig a pénzünket is megkaphatjuk. Vállalkozásunk kényelmi faktora lehet, és még csak nem is kell direktbe könyörögni a pénzünkért. A lejárt határidejű követelések egy felületen vannak, és mindössze pár kattintásba kerül elindítani az adósság behajtását.

Regisztrálj a stresszmentes tartozás behajtásért!

Ha a számlát kiállítottuk, az lekönyvelhető a régi katások évzárása során, a kifizetés pedig később is megtörténhet. Ezekre a számlákra alkalmazhatjuk a követeléskezelést a továbbiakban is.

A stresszmentes tartozás behajtás óriási kincs a halasztott pénzügyi konstrukciót alkalmazó vállalkozás életében, már csak azért is, mert nem csak egy sablont kapsz a billingo felületén. Ha valamilyen szinten személyre szabod a követelésed, sokkal effektívebb lehet maga a behajtás, és nem kell sokat várnod, mire a bankszámládra kerül a várva-várt pénzösszeg.

+1 Billingo érv: a követeléskezelési szolgáltatás sikerdíjas, tehát költségét csak akkor kell kifizetned, ha a behajtás sikeres lesz.

Három követeléskezelő módból választhatsz

A követeléskezelésre azokat a számlákat érdemes átadni, amelyeket láthatóan nem óhajt kifizetni a partner. Az ügyfélre szabás három rétegével számolhatsz, nem kell mindenkivel szemben ugyanazt a megfogalmazást használnod. A tárgyilagosság és a lényegi információ az összes megfogalmazásban jelen van, hogy mindenféleképpen hatékony legyen a kommunikáció.

SOFT

Lágyabb hangvételű lehet az üzeneted, amit a megbízásod alapján küld ki a velünk kapcsolatban álló profi behajtó cég. Ebben az esetben a tartozó ügyfél hetente kap egy emlékeztető telefonhívást, e-mailt vagy SMS-t az elmaradás megfizetésének érdekében.

CLASSIC

Van egy klasszikus megfogalmazás, ami ehhez képest határozottabb, de a szokásosnál semmivel sem durvább a nyelvezete. Az ilyen megkeresésekből már töbet kap az ügyfél.

HARD

Továbbra is hiszünk az asszertivitásban, ez a felszólítás is marad a határokon belül, ám ad egy nyomatékot a mondandódnak. Főleg akkor ajánlott, amikor már a sokadik felszólításon vagy túl, illetve régebb óta vagy nagy összeggel tartoznak Neked. Ügyfeled 2-3 naponta érezheti a törődést az összes platformon, és a lehetséges következményekről is tájékoztatjuk.

Bármelyiket választod rendszerünkön belül, arra figyelj, hogy egy partner esetén csak egy behajtási módozatot tudsz választani, ennek folyamatát a követeléskezelés funkció alatt részletezzük. A választás rajtad áll. Mi minden másban intézkedünk.

Ha a megelőzés híve vagy, akkor lehetőséged van arra, hogy el se juss a követeléskezelésig. Nem minden rajtad múlik, de a maximumhoz, amit te megtehetsz, hozzátartozik ügyfeleid leinformálása. Erre pedig a Partnerfigyelő funkciónk használata megkerülhetetlen.

Hogy hogyan tudod beállítani a fiókodban, melyik követeléskezelői stílust alkalmazd partnereidnél? Fülöp Olga, a Számpatikus megmutatja neked lépésről lépésre, hogyan juthatsz minél előbb a pénzedhez. Lesd meg a videót Youtube fiókunkban!

Hasonló cikkek a kategóriában

b2w konferencia

Gyere kedvezménnyel az év legnagyobb B2W rendezvényére!

Vállalkozásfejlesztés 2023.10.11. - 3 p. olvasás

Ha a vásárlói közösségnek lenne neme, nő lenne - ez az egyik szlogenje a B2W fesztiválnak, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg. Hidd el, te is olyan vá...

Átalányadózónak könyvelő

Átalányadózol? Tiszteld meg a vállalkozásod egy könyvelővel!

Vállalkozásfejlesztés 2023.09.13. - 6 p. olvasás

A könyvelő letisztázza egy vállalkozás adminisztrációját, pénzt takarít meg a cégeknek, összességében segíti a helyes stratégia kialakítását. Nincs ez másként á...

Üzleti terv minta

Üzleti terv minta - Beavatunk az üzleti terv írás rejtelmeibe!

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.25. - 13 p. olvasás

Milliókkal többet hozhat a konyhára, ha van egy jó üzleti terved. Több pályázati pénz befolyásával, magasabb befektetői bizalom járhat, ha a céged fundamentuma ...

banki spórolás

Így spórol neked időt a bankod - és a Billingo

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.23. - 7 p. olvasás

Az idő egy vállalkozónak a legnagyobb kincse. Így aztán amennyi időt csak lehet, érdemes megspórolni a pénzügyekben is. De hogyan lehet ezt aprópénzre váltani, ...

bankautomatizálás

Így automatizáld a bankolásod

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.17. - 8 p. olvasás

Egy vállalkozónak mi sem lehet kérdés annál jobban, hogy hogyan tudja hatékonyabbá tenni a vállalkozását. Hatékonyság, azaz kevesebb költség, több bevétel. Ezek...

nyári üzleti tervezés

5 tipp a hatékony üzleti tervezéshez

Vállalkozásfejlesztés 2023.08.16. - 5 p. olvasás

Még tart a nyár, fordítsd vállalkozásod előnyére a lendületet, hogy egész évben pezsgő legyen a céges légkör és a gazdasági helyzeted. Értékelj, tervezz, strukt...

Back to Top