A külföldi számlázás funkció beállítása a Billingóban

Billingo hírek 2020.10.16. - 2 p. olvasás

A Billingo online számlázóban 37 devizanemben, 8 népszerű nyelven számlázhatsz, így nemzetközi partnereidnek a megszokott közös nyelven, a mindkettőtöknek megfelelő devizanemben küldheted a számláidat. A funkció számos beállítási lehetőséget kínál, pontról pontra haladva segítünk ezeket nálad is beállítani.

Devizás számlázás egyedileg vagy alapértelmezettként

A külföldi pénznemben történő számlázást alapértelmezettként is beállíthatod a Billingo fiókodban. Ha azonban csak időnként vagy egy meghatározott partnernek szeretnél devizás számlát kiállítani, lehetőséged van ezt akár számlánként változtatni vagy az adott partnerhez rögzíteni. 

Alapértelmezettként a Beállítások/Számla beállítások menüpontban választhatod ki a számla nyelvét és a pénznemét is. Ezzel a megoldással minden számlád az adott pénznemben és nyelven kerül kiállításra.

Devizás számlázás a Billingóban

Ha csak egy számla esetén szeretnél nyelvet és/vagy pénznemet váltani, azt a számla kiállítása során választhatod ki. 

Devizás számlázás a Billingóban

Ha egy adott partnerhez szeretnéd a számla nyelvét és pénznemét kiválasztani, akkor a Partnerek menüpontban válaszd ki a partnert, majd a Partner szerkesztése/Egyedi számlázási beállítások pontjában válaszd ki a pénznemet és a nyelvet. Majd mentsd el a beállításokat.

Külföldi számlázás a Billingóban

8 népszerű nyelv a Billingóban

Jelenleg a Billingóban 8 számlázási nyelv közül választhatsz: magyar, angol, német, francia, horvát, olasz, román és szlovák. 

A beállítást követően a számla szövegei a kiválasztott nyelven jelennek meg. A Billingóval kétnyelvű számla nem állítható ki. Jelenleg nem elvárás a NAV részéről a kétnyelvű számla.

Határozd meg a számla pénznemét

A Billingóban devizás számlát 37 különböző pénznemben állíthatsz ki. Ezeket akár számlánként is módosíthatod. 

Külföldi számlázás a Billingóban

Mindig pontos árfolyam 

A Billingóban a deviza összege mellett a végösszeg forintban is megjelenik. Az aktuális árfolyam kiszámítása mindig az MNB aktuális árfolyama alapján történik, ezt a pénznem kiválasztását követően a rendszer automatikusan kijelzi. 

Az árfolyam alapja a teljesítés napján érvényes MNB árfolyam, ami az Árfolyam mezőben jelenik meg. Ez azért jó, mert nemcsak a számla kiállításának napján érvényes árfolyamot, hanem korábbi napok árfolyamait is képes kezelni a Billingo.

Külföldi számlázás a Billingóban


Szabd testre a számlaértesítőket

Külföldi számla mellé hozzá illő számlaértesítő illik, így a Billingóban ezt is kényelmesen testre szabhatod. A Beállítások/Egyedi Számlaértesítők menüpontban a magyar nyelvű számlaértesítők mellett angol és német nyelvű értesítések is rögzíthetsz. A további nyelvek esetén angol nyelven küldi ki a rendszer a számlát tartalmazó értesítő e-mailt.

Külföldi számlázás a Billingóban


Állíts be az automatikus fizetési értesítőket

Természetesen a külföldi számlák esetén is beállíthatod a késedelmes fizetésre emlékeztető üzeneteket. Ehhez a Beállítások/Értesítése menüpont alatt hozhatsz létre új fizetési emlékeztetőt.

Ha ezt csak egy adott partnerhez szeretnéd beállítani, akkor válaszd a Küldés csak a kivételeknek megjelölteknek lehetőséget és a Kivételek sorban válaszd ki a partnert. 

Most már mindent tudsz a devizás számlázás beállításairól, irány a Billingo, állítsd be őket a saját profilodban is!

Irány a Billlingóm »

Nincs még Billingo fiókod? Válaszd a Billingo KATA vagy Master csomagot és számlázz külföldre kényelmesen!
Regisztrálok

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top