Átalányadósként tételesen és naprakészen követheted a fizetendő adóidat.

Átalányadósként tételesen és naprakészen követheted a fizetendő adóidat.

Csak havi 990 Ft + ÁFA / hóért komplett átalányadós megoldás a számlázó előfizetésed mellé.

Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Átalányadó / A macaronok csodálatos világa …
Átalányadó - 2022.08.31. - 3 p. olvasás

A macaronok csodálatos világa - átalányadózós vállalkozói szemmel

Ahány vállalkozás, annyi üzlet, szinte nincs két egyforma biznisz, valamiben mindegyik más. A vállalkozó lelke mindennek a sava-borsa, és ez testet tud ölteni egy szolgáltatás vagy termék értékesítése esetén is. Nincs ez másként a cukrászokkal sem, mi Márkus-Malcan Viviana, immáron átalányadózásra váltott vállalkozó macaron- és tortaműhelyében tapasztalhattuk ezt meg.

A macaronok csodálatos világa - átalányadózós vállalkozói szemmel

Márkus-Malcan Viviana ma már közel 6000 instagram követőt tudhat maga mögött, egyedi, trendi és gusztusos (nem mellesleg isteni finom) tortái és macaronjai iránt folyamatosan ível felfelé az érdeklődés - Vivianaé pedig a Billingo iránt nőtt az utóbbi időben.

Viviana a pandémia alatt nem tétlenkedett, inkább előnyt kovácsolt az ideje felszabadulásából. Csatlakozott a sokak által űzött hobbihoz, és otthon kovászt nevelgetett házi kenyereihez. A sütést is ekkortájt kezdte el, egy cukrász képzésen vett részt, miközben a Budapesti Metropolitan Egyetemen dolgozott a diplomájáért kereskedelem-marketing szakon.

Az egyetemi tudását is tökéletesen tudta kamatoztatni, hiszen a torta- és macaronkreációit tudatos marketinggel tárta az insta közönsége elé, miközben saját műhelyt keresett - és talált magának. A többi pedig azóta már legenda.

Viviana elárulta nekünk, hogy imádja a vállalkozói létet. Ugyan minden megrendelője tulajdonképp a főnöke, de sokkal szabadabban mozog, mintha másutt lenne alkalmazott, és nem is kell monoton munkát végeznie.

Ahogy mesélt nekünk tökéletes munkanapjáról, egy álomélet képe rajzolódott ki előttünk. Egyetlen napját sem emelte ki ugyanis, az összesről beszélt egyszerre, és még a mosogatást is a napi rutin pozitívumai közé sorolta. Piskótát süt, krémet főz, lehűti, betölti, figurákat készít, ha épp szükséges egy extra tortához, és a “hab a tortán”, a favorit természetesen a díszítés. Ha megnézitek a torták és macaronok képeit, láthatjátok, hogy a vállalkozó itt bizony ki tudja élni a kreativitását.

“A macaronok készítése számomra a kikapcsolódás, ez gyakorlatilag az énidőm. Macaronok közül az összeset imádom elkészíteni, ízvilágban a pisztácia-málna a kedvencem. Ha díszítésről van szó, természetesen a macaronos, az ehető csillámporos-csajos torták a kedvenceim” - avatott be minket is az életérzésbe.

Persze rendre megtalálják extrém kérésekkel, amelyek egy részére szerencsére nemet tud mondani, ha épp úgy látja jónak. Viszont azt is elmondta, hogy sokan nyitottak az ötletelésre, és egy nehezen, megvalósítható, vagy kreativitást kevésbé igénylő feladatból egy olyan kooperáció születik, amelyben a megrendelő kérése is teljesül, de Viviana szuper elképzelései is megmutatkoznak. A sütemények pedig elképesztően szépek és finomak lesznek. Mi ezzel a hozzáállással nagyon is tudunk azonosulni. Nem véletlenül találtunk egymásra.

A Billingo egyik hírlevele megragadta Viviana érdeklődését, az általunk ajánlott e-booknak köszönhetően jött rá, hogy az átalányadózásra váltás nem is annyira macerás. Azóta az átalányadó kalkulátorunkat használva már pontosan tudja, milyen plusz költségei lehetnek, és rengeteg időt spórolhat magának a folyamat-automatizálás királyával, az átalányadó asszisztenssel. A Billingo édesszájú szekciója különösen örül annak, hogy az így megspórolt időt Viviana a sütemények varázslatos világában töltheti el.

Viviana nem titkolt vágya, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektessen a macaronok sütésére, hiszen Magyarországon kevesen ismerik, vagy rossz emlékük lehet róla egy valahol, valamikor rosszul elkészített süti miatt. Budapesten sincs túlzott keletje, bár egyre ismertebb ez a francia eredetű, mandulás finomság. Szeretné egy teljesen más szintre emelni a macaronozás élményét Magyarországon, mi pedig ehhez sok sikert kívánunk.

Márkus-Malcan Viviana a Billingoval kapcsolatos tapasztalatairól, átalányadózási váltásáról is beszélt nekünk, nézzétek meg az erről készült videót. Torták is vannak benne!


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top