A végtelen tartozások korszaka lejárt, megérkezett a Billingo Követeléskezelés

Billingo hírek 2022.07.25. - 5 p. olvasás

A lejárt határidejű, kifizetetlen számlák problémája sajnos egyre több vállalkozást érint. Tudatos billingósként a Céginfót és a Partnerfigyelőt már használhatod a probléma megelőzésére. Most pedig hoztunk neked egy olyan hatékony eszközt is, amit akkor vethetsz be, ha a szép szó már nem használ és a padlás is tele van az ígéretekkel. Íme a vadonatúj Billingo Követeléskezelés!

Hogyan kerül követeléskezelő a Billingóba? 

A Billingo a legjobb eszköz a kintlévőségeid és a lejárt követeléseid nyilvántartásához. A számláid fizetett státuszának naprakészre állításával mindig pontos képet kapsz arról, hogy állnak a pénzügyeid, mennyi számlád járt le vagy jár le a közeljövőben. 

A számla melletti státuszjelző ikon látványosan mutatja a lejáratig hátralévő időt és azonnal pirosra vált, ha fizetési határidőig nem történt meg a számla rendezése. 

Ezzel egy időben a Billingo Követeléskezelődben is azonnal megjelenik a kifizetetlen számla. Ez az utolsó utáni pillanat, amikor már mindenképpen foglalkoznod kell a számlával.  

A lejáratnak a legtöbb esetben csupán banális okai vannak, az ügyfél

  • elfelejtette kifizetni
  • nem kapta meg a számlát, vagy
  • elakadt az utalása stb.

Ezekben az esetben általában elég egy kedves hangvételű e-mail, amit automatizálva a Billingo fizetési emlékeztetővel is kiküldhetsz. Ebből akár több változatot is készíthetsz és a türelmedtől függően akár napokig, hetekig küldözgetheted őket, míg végül megérkezik az utalás és mindenki örül, legfőképpen te. 

Rosszabb esetben nem áll rendelkezésre a számla kiegyenlítéséhez szükséges fedezet vagy a partner egyszerűen nem akarja rendezni azt. Rengeteg idegeskedést, időt és pénzt spórolhatsz meg, ha ilyen esetben a behajtást profi követeléskezelőre bízod! 

Tudtad?

A problémás ügyfélre utaló jelek sokszor már a céginformációs adatokból, pénzügyi információkból is láthatók. Érdemes beállítani a Partnerfigyelőt is, ami azonnali értesítőt küld, ha bármilyen, árulkodó negatív esemény pl. adótartozás, csődeljárás indul a cég ellen. Így már a lejárat előtt kiemelten tudsz foglalkozni a kintlévőségek figyelésével.

Nemszeretem feladatból kényelmes napi rutin

A határidőn túli kintlévőségek kezelése sajnos általános és egyre gyakrabban felmerülő feladat, amit a vállalkozásoknak muszáj megoldaniuk, hiszen az elvégzett munka, a leszállított áru vagy elvégzett szolgáltatás után elmaradó kiegyenlítés könnyen likviditási és működési problémákat okozhat. 

A követeléskezelés tehát elengedhetetlen minden halasztott pénzügyi konstrukciót alkalmazó vállalkozás életében. A Billingódban már erre is találsz egy vadonatúj megoldást: itt a Követeléskezlés!

Mire való a Billingo Követeléskezelés?

A Követeléskezelés a Billingo vadonatúj, sikerdíjas szolgáltatása, amely minden eddiginél kényelmesebbé teszi a lejárt követelések behajtását, kellemetlen telefonhívások és extrém behajtási költségek nélkül. 

Ezzel az újító szolgáltatással egyetlen felületen látod a lejárt határidejű követeléseidet és néhány gombnyomással, azonnal el is indíthatod a behajtás folyamatát. 


A Követeléskezelődben végig pontosan követheted, hogy mi történik a háttérben. Profi kintlévőségkezelő partnerünk a háttérben intézi a telefonhívásokat, SMS-eket, e-maileket, riportol a visszajelzésekről, mindaddig, amíg a kifizetés meg nem történik. A Billingo Követeléskezelő felületein pedig külön felületekre rendezve követheted nyomon a folyamatban lévő és a behajtott tartozásokat is. 

Neked mindössze a bankszámládat kell figyelned, a sikerdíjat pedig kizárólag az eredményes behajtást követően kell kifizetned. 

Szeretnéd kiegyenlíteni ki nem fizetett számláidat?
Próbáld ki kötelezettség nélkül

Fontos tudnod, hogy a követeléskezelésre adott egyes számlák kintlévőségeinek összege minimum 5000 Ft lehet. 

A követelésbehajtás folyamatának aktuális státuszát a Billingód felületén naprakészen követheted, hiszen a követeléskezelő partnerünk mindig azonnal frissíti, ha egyeztetett az adóssal. 

Hogyan működik a Billingo Követeléskezelés?

Követeléskezelődben bármikor pontosan látod a lejárt határidejű kintlévőségedet, és néhány gombnyomással azonnal el is indíthatod a behajtásukat. 

1. Kösd meg a követeléskezelésre vonatkozó szerződést online

Mivel a követelések behajtását profi követeléskezelő partnerünk végzi, ezért ehhez külön szerződés megkötése szükséges. Ezt a Billingo felületén néhány kattintással megteheted. Fontos, és figyelj arra, hogy a kapcsolattartás során megadott telefonszámodra érkezik partnerünktől egy SMS kód. Ennek visszaküldésével igazolhatod személyed hitelességét, és ezzel zárul a szerződéskötés folyamata.

2. Indítsd el a követeléskezelés folyamatát

Miután megkötötted a szerződést, már indíthatod is a követeléskezelésedet. Ehhez jelöld ki az érintett számlákat - akár többet is egyszerre -, válassz behajtási módozatot és töltsd ki az adós adatait. 

Billingo tipp: Minél több számlát jelölsz ki, annál nagyobb kedvezményt kapsz, illetve minél korábbi a számla lejáratának dátuma, annál nagyobb eséllyel hajtják be neked a kintlévő összeget! 

Eleged van a tartozásokból?
Ennyire egyszerű az egész 

3. Ellenőrizd a sikerdíj összegét a kalkulációban

A rendszer a számlák alapján elvégzi a kalkulációt, pontosan mennyi lesz a sikeres behajtásért utólag fizetendő díj összege. Add meg saját kapcsolattartói adataidat és adósod kapcsolattartó adatait, és már kész is. Ugye milyen egyszerű?

4. Megkezdődik a követelés behajtása

Partnerünk innentől kézbe veszi az irányítást és várhatóan 1 munkanapon belül felveszi az adóssal a kapcsolatot. 

5. Kövesd nyomon a folyamatot a Billingódban

Dőlj hátra és kövesd a folyamatot a Billingódban. Minden egyes visszajelzésről, aktuális egyeztetésről státuszt küld partnerünk, amelyet a Billingo Követeléskezelés menüpontjában követhetsz nyomon. 

6. Kérdésed van? Válaszolunk

Kérdés vagy észrevétel esetén bármikor e-mailben vagy telefonon is felveheted a kapcsolatot a behajtást végző partnercéggel.

7. Siker! 

Amennyiben az adós pénzügyileg teljesítette a követelésedet a Te bankszámládra, a sikerdíjat a behajtást végző partnercég által kiállított számája alapján kell átutalnod.

Ilyen egyszerű. 

A Billingo Követeléskezelés funkció a Basic, a Standard és a Pro előfizetésben érhető el. 

Próbáld ki, nézd meg, hogy van-e aktuális, lejárt határidejű számlád, amire akár most a szerződéskötés után, illetve érvényes szerződés esetén bármikor elindíthatod a követeléskezelést!

Kipróbálom »

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top