Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / A végtelen tartozások korszaka…
Velünk történt - 2022.07.25. - 5 p. olvasás

A végtelen tartozások korszaka lejárt, megérkezett a Billingo Követeléskezelés

A lejárt határidejű, kifizetetlen számlák problémája sajnos egyre több vállalkozást érint. Tudatos billingósként a Céginfót és a Partnerfigyelőt már használhatod a probléma megelőzésére. Most pedig hoztunk neked egy olyan hatékony eszközt is, amit akkor vethetsz be, ha a szép szó már nem használ és a padlás is tele van az ígéretekkel. Íme a vadonatúj Billingo Követeléskezelés!

A végtelen tartozások korszaka lejárt, megérkezett a Billingo Követeléskezelés

Hogyan kerül követeléskezelő a Billingóba? 

A Billingo a legjobb eszköz a kintlévőségeid és a lejárt követeléseid nyilvántartásához. A számláid fizetett státuszának naprakészre állításával mindig pontos képet kapsz arról, hogy állnak a pénzügyeid, mennyi számlád járt le vagy jár le a közeljövőben. 

A számla melletti státuszjelző ikon látványosan mutatja a lejáratig hátralévő időt és azonnal pirosra vált, ha fizetési határidőig nem történt meg a számla rendezése. 

Ezzel egy időben a Billingo Követeléskezelődben is azonnal megjelenik a kifizetetlen számla. Ez az utolsó utáni pillanat, amikor már mindenképpen foglalkoznod kell a számlával.  

A lejáratnak a legtöbb esetben csupán banális okai vannak, az ügyfél

  • elfelejtette kifizetni
  • nem kapta meg a számlát, vagy
  • elakadt az utalása stb.

Ezekben az esetben általában elég egy kedves hangvételű e-mail, amit automatizálva a Billingo fizetési emlékeztetővel is kiküldhetsz. Ebből akár több változatot is készíthetsz és a türelmedtől függően akár napokig, hetekig küldözgetheted őket, míg végül megérkezik az utalás és mindenki örül, legfőképpen te. 

Rosszabb esetben nem áll rendelkezésre a számla kiegyenlítéséhez szükséges fedezet vagy a partner egyszerűen nem akarja rendezni azt. Rengeteg idegeskedést, időt és pénzt spórolhatsz meg, ha ilyen esetben a behajtást profi követeléskezelőre bízod! 

Tudtad?

A problémás ügyfélre utaló jelek sokszor már a céginformációs adatokból, pénzügyi információkból is láthatók. Érdemes beállítani a Partnerfigyelőt is, ami azonnali értesítőt küld, ha bármilyen, árulkodó negatív esemény pl. adótartozás, csődeljárás indul a cég ellen. Így már a lejárat előtt kiemelten tudsz foglalkozni a kintlévőségek figyelésével.

Nemszeretem feladatból kényelmes napi rutin

A határidőn túli kintlévőségek kezelése sajnos általános és egyre gyakrabban felmerülő feladat, amit a vállalkozásoknak muszáj megoldaniuk, hiszen az elvégzett munka, a leszállított áru vagy elvégzett szolgáltatás után elmaradó kiegyenlítés könnyen likviditási és működési problémákat okozhat. 

A követeléskezelés tehát elengedhetetlen minden halasztott pénzügyi konstrukciót alkalmazó vállalkozás életében. A Billingódban már erre is találsz egy vadonatúj megoldást: itt a Követeléskezlés!

Mire való a Billingo Követeléskezelés?

A Követeléskezelés a Billingo vadonatúj, sikerdíjas szolgáltatása, amely minden eddiginél kényelmesebbé teszi a lejárt követelések behajtását, kellemetlen telefonhívások és extrém behajtási költségek nélkül. 

Ezzel az újító szolgáltatással egyetlen felületen látod a lejárt határidejű követeléseidet és néhány gombnyomással, azonnal el is indíthatod a behajtás folyamatát. 


A Követeléskezelődben végig pontosan követheted, hogy mi történik a háttérben. Profi kintlévőségkezelő partnerünk a háttérben intézi a telefonhívásokat, SMS-eket, e-maileket, riportol a visszajelzésekről, mindaddig, amíg a kifizetés meg nem történik. A Billingo Követeléskezelő felületein pedig külön felületekre rendezve követheted nyomon a folyamatban lévő és a behajtott tartozásokat is. 

Neked mindössze a bankszámládat kell figyelned, a sikerdíjat pedig kizárólag az eredményes behajtást követően kell kifizetned. 

Fontos tudnod, hogy a követeléskezelésre adott egyes számlák kintlévőségeinek összege minimum 5000 Ft lehet. 

A követelésbehajtás folyamatának aktuális státuszát a Billingód felületén naprakészen követheted, hiszen a követeléskezelő partnerünk mindig azonnal frissíti, ha egyeztetett az adóssal. 

Hogyan működik a Billingo Követeléskezelés?

Követeléskezelődben bármikor pontosan látod a lejárt határidejű kintlévőségedet, és néhány gombnyomással azonnal el is indíthatod a behajtásukat. 

1. Kösd meg a követeléskezelésre vonatkozó szerződést online

Mivel a követelések behajtását profi követeléskezelő partnerünk végzi, ezért ehhez külön szerződés megkötése szükséges. Ezt a Billingo felületén néhány kattintással megteheted. Fontos, és figyelj arra, hogy a kapcsolattartás során megadott telefonszámodra érkezik partnerünktől egy SMS kód. Ennek visszaküldésével igazolhatod személyed hitelességét, és ezzel zárul a szerződéskötés folyamata.

2. Indítsd el a követeléskezelés folyamatát

Miután megkötötted a szerződést, már indíthatod is a követeléskezelésedet. Ehhez jelöld ki az érintett számlákat - akár többet is egyszerre -, válassz behajtási módozatot és töltsd ki az adós adatait. 

Billingo tipp: Minél több számlát jelölsz ki, annál nagyobb kedvezményt kapsz, illetve minél korábbi a számla lejáratának dátuma, annál nagyobb eséllyel hajtják be neked a kintlévő összeget! 

3. Ellenőrizd a sikerdíj összegét a kalkulációban

A rendszer a számlák alapján elvégzi a kalkulációt, pontosan mennyi lesz a sikeres behajtásért utólag fizetendő díj összege. Add meg saját kapcsolattartói adataidat és adósod kapcsolattartó adatait, és már kész is. Ugye milyen egyszerű?

4. Megkezdődik a követelés behajtása

Partnerünk innentől kézbe veszi az irányítást és várhatóan 1 munkanapon belül felveszi az adóssal a kapcsolatot. 

5. Kövesd nyomon a folyamatot a Billingódban

Dőlj hátra és kövesd a folyamatot a Billingódban. Minden egyes visszajelzésről, aktuális egyeztetésről státuszt küld partnerünk, amelyet a Billingo Követeléskezelés menüpontjában követhetsz nyomon. 

6. Kérdésed van? Válaszolunk

Kérdés vagy észrevétel esetén bármikor e-mailben vagy telefonon is felveheted a kapcsolatot a behajtást végző partnercéggel.

7. Siker! 

Amennyiben az adós pénzügyileg teljesítette a követelésedet a Te bankszámládra, a sikerdíjat a behajtást végző partnercég által kiállított számája alapján kell átutalnod.

Ilyen egyszerű. 

A Billingo Követeléskezelés funkció a Basic, a Standard és a Pro előfizetésben érhető el. 

Próbáld ki, nézd meg, hogy van-e aktuális, lejárt határidejű számlád, amire akár most a szerződéskötés után, illetve érvényes szerződés esetén bármikor elindíthatod a követeléskezelést!

Kipróbálom »

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár