Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / Új fejlesztés: Minden számlázá…
Velünk történt - 2020.07.29. - 2 p. olvasás

Új fejlesztés: Minden számlázási módban megadható az adózási típus

Mint ismert, a jelenleg hatályos jogszabályok alapján belföldi adóalanyok közötti tranzakciókról készített számláról adatot kell szolgáltatni az adóhatóság részére. Ennek megfelelően amennyiben a partnerünk adószámmal rendelkezik és így a számlánk adatszolgáltatásra kötelezett, akkor a partner adószámát értékhatártól függetlenül fel kell tüntetni a számlán.

Minden számlázási módban megadható az adózási típus

Miért fontos az adózási típus megadási lehetőség?

Ennek rögzítését könnyíti meg és alapot biztosít az adatszolgáltatásra is. Lássuk, hogy ez hogyan is történik?

Manuális számlakiállítás esetén

Manuális számlakiállítás esetén a legegyszerűbb, ha a partnert az első néhány karakter megadását követően a Céginfó segítségével választod ki. Így a rendszer automatikusan kitölti a partner cégadatait, beleértbe az adószámot is. Ráadásul a Billingo automatikusan be is jelöli, hogy a partner adószámmal rendelkezik.


Amennyiben az Adószámmal rendelkezik opciót választottad, a számla oldal alján aktívvá válik a NAV online adatszolgáltatás blokk, és amennyiben a számlázót összekötötted a NAV Online Számla rendszerével, a számla mentését követően az automatikusan beküldésre kerül az adóhatóság részére. (Ha manuálisan szeretnéd feltölteni a számlát, ugyanitt tudod ezt is módosítani)

Adózási típus megadása manuális számlakiállítás esetén

API-val történő számlázás esetén

Az adózási típus lehetőség természetesen API-val történő, automatikus számlázás esetén is működhet.

Az adózási típus megadása jelenleg az API-n nem kötelező adat. Amennyiben az átadó rendszerben ez a lehetőség is le van fejlesztve, úgy az adószám mellett az adózás típusa is átadható, és a számlázóba is kategorizálásra kerül. 

Fontos!
Amennyiben az átadott adatok az adószámot igen, de az adózás típusát nem tartalmazzák, akkor is továbbítjuk az adatokat a NAV felé a számlázóból, amennyiben a Billingo össze van kötve a NAV Online Számla rendszerével és az adószám is helyes. Amennyiben az adószám nem helyes, "nincs adószám" státuszt jelez vissza a rendszer és az adatszolgáltatás nem lesz sikeres.

Részletek a Billingo API dokumemtációban ITT.

 Tömeges számlagenerálás eseténAdózási típus megadása tömeges számlagenerálás esetén

Az adózási típus már a tömeges számlagenerálással készített számlák esetén is megadható. Ehhez a sablon XLSX-ben rögzítheted a partner adózási típusát. Az AE oszlopban a következő értékek adható meg:  

  • Adószámmal rendelkezik
  • Adószámmal nem rendelkezik
  • Külföldi

Amennyiben a partnerhez az Adószámmal rendelkezik lehetőséget választod, abban az esetben a partner adószámának megadása kötelező. Minden esetben ellenőrizd, hogy az adószámot helyesen adtad meg, mert csak így lesz sikeres az adatszolgáltatás!

Adózási típus megadása tömeges számlagenerálás esetén

Próbáld ki az új funkciót!
Irány a Billingo

Maradt még kérdésed? Írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre és segítünk.

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár