Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Átalányadó / Átalányadósok, mutatjuk a teen…
Átalányadó - 2022.10.03. - 3 p. olvasás

Átalányadósok, mutatjuk a teendőket az első átalányadó bevalláshoz

Máris eltelt az első átalányadós hónap, elérkezett az átalányadó bevallás ideje. Gyere, menjünk végig lépésről-lépésre, hogy mit és hol találsz a Billingo Átalányadó Asszisztensedben. Gyors és egyszerű lesz, imádni fogod!

Átalányadósok, mutatjuk a teendőket az első átalányadó bevalláshoz

Az Átalányadó Asszisztens online számlázó Basic, Standard és Pro előfizetés esetén is elérhető, így minden hónapban látod a fizetendő adókat és járulékokat. A posztban említett többi funkciót az Átalányadó Asszisztens Plusz tartalmazza, amit kiegészítőként tudsz megrendelni a számlázó előfizetésed mellé, valamint a Billingo Business és Billingo One csomag is tartalmazza. 

Vágjunk bele! 

Ellenőrizd a beállításaidat

Ezt csak a legelső alkalommal kell megtenned, az adatok pontos kalkulációja miatt azonban kiemelten fontos, minden beállítás helyesen szerepeljen.

Ellenőrizd, hogy helyesen legyenek megadva 

  • az átalányadó beállítások
  • az AAM beállítások
  • az iparűzési beállítások
  • az adókedvezmények
  • a bevalláshoz szükséges adatok
  • a szüneteltetésre vonatkozó információk (GYES, GYED)

Az itt megadott adatokat a rendszer automatikusan elhelyezi a bevallástervezetben is.

Végül mentsd el a beállításokat, majd lépj át a Számlalista oldalra.

Állítsd fizetettre a pénzügyileg teljesített számlákat 

A bevallás a pénzügyileg teljesített bizonylatok alapján készül, ezért elengedhetetlen, hogy ez pontosan szerepeljen a Billingóban. Amennyiben nem szeretnéd ezt manuálisan állítani, kösd össze a Billingót a bankszámláddal és a Bankszinkronban megjelenő a tranzakciók alapján a rendszer automatikusan összepárosítja azokat a számlákkal. 

Fontos! Az összepárosítás csak akkor lesz sikeres, ha a közleményben szerepel a számlaszám. 

Rendben, kész is vagyunk. Lépj be az Átalányadó Asszisztensbe!

Fontos teendők listája

Az Átalányadó Asszisztens Pluszba belépve máris látod az adott hónapban esedékes teendőket és a hozzájuk tartozó teendőlistát, valamint befizetés esetén a számlaszámot is, ahova az utalást teljesítened kell. Ha kész a teendő, egyszerűen pipáld ki.

A bevételek alapján a rendszer automatikusan kiszámolja a havi bevételedet és összesíti az éves bevételeket. Majd a beállított költséghányad alapján kiszámolja a bevallás alapjául szolgáló havi jövedelmet, és az eddigi összes éves jövedelmet is. 

Fizetendő adók és járulékok 

A Fizetendő adók és járulékok szekcióban már akár 1-én láthatod a fizetendő SZJA-t, a SzocHO-t és a TB-t is. Valamint itt jelenik meg az adott hónapra vonatkozó helyi iparűzési adó összege is. Ezt azonban elég évente 2 alkalommal szeptember 15-ig és március 15-ig fizetni. Ugyanitt fogod látni az éves kamarai hozzájárulás összegét is, amint aktuálissá válik a befizetése. 

Fontos tudnod, hogy jelenleg a rendszer a részletfizetésekkel nem kalkulál. A teljes bizonylatértéket veszi figyelembe. Ennek fejlesztése folyamatban van.  

Mint tudod, a bevallásba bekerülő számlákat te határozod meg. Azok közül ki is tudsz venni és más számlázóval kiállított számla adatait is hozzá tudod adni, ha szükséges.  


Az 58-as bevallás előkészítése

Az átalányadó járulékbevalláshoz szükséges XML generálását az oldal tetején, a határidők alatti 2258-as bevallás generálása gombra kattintva tudod elindítani.

A rendszer a beállítások és a fizetett számlák alapján néhány másodperc alatt elkészíti az XML-t. Ezt töltsd le, és küldd el a könyvelődnek vagy a Könyvelői fiókból is bármikor, kényelmesen letölthető. A könyvelői ellenőrzést követően, ha minden rendben, egyszerűen fel kell töltheti az ÁNYK-ba. Ehhez ITT találsz további segítséget.

Ilyen egyszerű. 

Próbáld ki » 

Nincs még Átalányadó Asszisztens Pluszod? Fizess elő az  kiegészítőre mindössze havi 990 Ft+áfáért*!

Megrendelem »


*éves előfizetés esetén. 


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár adószámos magánszemély briefly meska