Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Figyelem! Április 1-től változnak a Billingo árai!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Billingóra váltanál? A Számláz…
Tippek - 2022.11.23. - 4 p. olvasás

Billingóra váltanál? A Számlázóköltöztetővel segítünk áthozni a számláidat

Megérett a döntés, hogy Billingóra váltanál? A Számlázóköltöztető használatával egyszerűen és kényelmesen áthozhatod az összes korábbi számládat. Gyere, máris mutatjuk, hogyan működik.

Billingóra váltanál? A Számlázóköltöztetővel segítünk áthozni a számláidat

Mire való a Bilingo Számlázóköltöztető?

A szoftverváltás mindig nehéz döntés, mert jobb egy helyen tárolni és kezelni az adatokat és információkat. Külföldön már bevett gyakorlat az adatok egyszerű szofverből szoftverbe való költöztetése, ezt a szabadságot pedig már akkor is élvezheted, ha Billingóra váltanál. 

A Billingo Számlázóköltöztető egy szuper eszköz arra, hogy ha Billingóval szeretnél számlázni a jövőben, akkor a korábban más számlázóval kiállított számláidat is biztonságos és automatikus adatszinkronnal átköltöztesd az új számlázódba.

Így minden számlaadatodat egyetlen, biztonságos felületen tárolhatod, és pontosan ott folytathatod a számlázást, ahol korábban abbahagytad. 

Neked való a Számlázóköltöztető, ha 

  • már tervezted, hogy Billingóra váltasz, de nem akarod 2 helyen kezelni a számlákat 
  • jelenleg több számlázót is használsz, de jobb lenne a számlákat egy helyről, de mégis külön számlatömbből és/vagy profilból kiállítani

Hogyan működik a Számlázóköltöztető? 

A számlaköltöztetés során a korábbi számlázó programmal kiállított számlák adatait, számlaképeit, partner- és termékadatait egy titkosított csatornán keresztül szinkronizáljuk át a Billingo fiókodba, ahol ugyanolyan számlaként jelenik majd meg, mintha eleve ott hoztad volna létre. A legjobb, hogy az adatok automatikusan bekerülnek a Billingo statisztikákba is és a NAV adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére vonatkozó információk is megjelennek. (Természetesen a számlákról nem szolgáltatunk ismét adatot a NAV-nak.)

Pontosan ott folytathatod a számlázást, ahol korábban abbahagytad

A Számlázóköltöztetővel nemcsak a számlákat, de a komplett számlatömböt is átköltöztetheted, és ugyanazzal az előtaggal, automatikusan a következő sorszámmal folytathatod a számlázást. Így a folytonosság elve sem szakad meg. 

Fontos! Nagyon figyelj arra, hogy, ha a régi számlázód is megmarad, akkor ne forduljon elő, hogy 2 különböző számlázóból ugyanolyan sorszámmal és előtaggal állítasz ki számlát!

Az átköltöztetett számlák érvényes adóügyi bizonylatok, amelyek szükség esetén

  • stornózhatók
  • módosíthatók
  • újra kiküldhetők e-mailben
  • fizetési emlékeztetővel is nyomatékosíthatók.

A számlaköltöztetés lépései

1. A Billingo fiókod Beállítások/Bizonylatbeállítások/Számlázóköltöztető menüjében válaszd ki, hogy melyik számlázó programból szeretnéd áthozni a számláidat. A listát folyamatosan bővítjük. 2. Add meg a költöztő modul által kért részleteket!

  • mikortól költöztessük át a számlaadatokat
  • milyen előtagú számlákat szeretnél átköltöztetni3. Indítsd el a költöztetést
Folyamatban lévő költözés esetén a számlák és az adatok nem jelennek meg a Számlalistában, csak az ellenőrzést és véglegesítést követően kerülnek be.

4. Véglegesítsd a költöztetést
Amint az összes számlaadatot átszinkronizáltuk, a Költöztetés véglegesítése gombbal hagyd jóvá a folyamatot. Ekkor az adatok átkerülnek a Billingóba és a Számlalistában is megjelennek a számlák. 

A költöztetés visszavonása

A költöztetést a véglegesítés előtt tudod visszavonni a Költöztetés törlése gombbal. Ebben az esetben egyetlen számla, partner- és termékadat sem kerül át a Billingóba. 

Fontos! A költöztetési folyamat közben vagy a véglegesítést követően a költöztetést nem lehet törölni vagy visszavonni. Erre csak a véglegesítés előtt van lehetőség.

A számlaképek költöztetése

A legtöbb esetben az adatokkal együtt a számlaképet is szinkronizáljuk a Billingóba. Egyes esetekben azonban erre nincs lehetőség, ezért ilyenkor a rendszer automatikusan létrehoz egy “számlakép másolatot”, ahol ellenőrizni tudod a számla tartalmát.

Erre van még egy megoldásunk is! 

Az eredeti számlaképet exportáld a korábbi számlázó programodból és azt az adott számlához feltöltve vagy tömegesen is importálhatod a Billingóba. Ezeket a számlaszám és fájlnév egyezése esetén automatikusan párosítja össze a Billingo rendszere.


Fontos! Az adóhatósági ellenőrzés során a valós számlakép bemutatását kérheti az adóhatóság, ezért amennyiben nem sikerült azokat automatikusan szinkronizálni, mindenképpen töltsd fel a rendszerbe, és mentsd is el a számítógépedre.

Új Billingósként jóváírjuk a még élő előfizetésedet

A számlázóváltással a más számlázónál lévő, még élő előfizetésed sem veszik el. Ha igényled, a hátralévő hónapokat bármelyik Billingo online számlázó (Basic, Standars, Pro) előfizetésben, ill. Billingo Business vagy Billingo One csomag esetén is beszámítjuk. 

Az igényedet jelezd az ügyfélszolgálatnak.

Regisztrálj és költözz be »

Hozd a partnereidet is és gyűjtsd az ajándék hónapokat

Ajánld a Billingót a partnereidnek is és minden új, éves előfizetés után mindkettőtök számára 2 hónap előfizetést adunk ajándékba.

A meghívót az Előfizetések és Marketplace/Ajánlói meghívó/Meghívó küldése menüpontból küldheted el. 

Küldj egy meghívót most »

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár adószámos magánszemély briefly meska