Billingóra váltanál? A Számlázóköltöztetővel segítünk áthozni a számláidat

Billingo hírek 2022.11.23. - 4 p. olvasás

Megérett a döntés, hogy Billingóra váltanál? A Számlázóköltöztető használatával egyszerűen és kényelmesen áthozhatod az összes korábbi számládat. Gyere, máris mutatjuk, hogyan működik.

Billingóra váltanál? A Számlázóköltöztetővel segítünk áthozni a számláidat

Mire való a Bilingo Számlázóköltöztető?

A szoftverváltás mindig nehéz döntés, mert jobb egy helyen tárolni és kezelni az adatokat és információkat. Külföldön már bevett gyakorlat az adatok egyszerű szofverből szoftverbe való költöztetése, ezt a szabadságot pedig már akkor is élvezheted, ha Billingóra váltanál. 

A Billingo Számlázóköltöztető egy szuper eszköz arra, hogy ha Billingóval szeretnél számlázni a jövőben, akkor a korábban más számlázóval kiállított számláidat is biztonságos és automatikus adatszinkronnal átköltöztesd az új számlázódba.

Így minden számlaadatodat egyetlen, biztonságos felületen tárolhatod, és pontosan ott folytathatod a számlázást, ahol korábban abbahagytad. 

Neked való a Számlázóköltöztető, ha 

  • már tervezted, hogy Billingóra váltasz, de nem akarod 2 helyen kezelni a számlákat 
  • jelenleg több számlázót is használsz, de jobb lenne a számlákat egy helyről, de mégis külön számlatömbből és/vagy profilból kiállítani

Hogyan működik a Számlázóköltöztető? 

A számlaköltöztetés során a korábbi számlázó programmal kiállított számlák adatait, számlaképeit, partner- és termékadatait egy titkosított csatornán keresztül szinkronizáljuk át a Billingo fiókodba, ahol ugyanolyan számlaként jelenik majd meg, mintha eleve ott hoztad volna létre. A legjobb, hogy az adatok automatikusan bekerülnek a Billingo statisztikákba is és a NAV adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére vonatkozó információk is megjelennek. (Természetesen a számlákról nem szolgáltatunk ismét adatot a NAV-nak.)

Pontosan ott folytathatod a számlázást, ahol korábban abbahagytad

A Számlázóköltöztetővel nemcsak a számlákat, de a komplett számlatömböt is átköltöztetheted, és ugyanazzal az előtaggal, automatikusan a következő sorszámmal folytathatod a számlázást. Így a folytonosság elve sem szakad meg. 

Fontos! Nagyon figyelj arra, hogy, ha a régi számlázód is megmarad, akkor ne forduljon elő, hogy 2 különböző számlázóból ugyanolyan sorszámmal és előtaggal állítasz ki számlát!

Az átköltöztetett számlák érvényes adóügyi bizonylatok, amelyek szükség esetén

  • stornózhatók
  • módosíthatók
  • újra kiküldhetők e-mailben
  • fizetési emlékeztetővel is nyomatékosíthatók.

A számlaköltöztetés lépései

1. A Billingo fiókod Beállítások/Bizonylatbeállítások/Számlázóköltöztető menüjében válaszd ki, hogy melyik számlázó programból szeretnéd áthozni a számláidat. A listát folyamatosan bővítjük. 2. Add meg a költöztő modul által kért részleteket!

  • mikortól költöztessük át a számlaadatokat
  • milyen előtagú számlákat szeretnél átköltöztetni3. Indítsd el a költöztetést
Folyamatban lévő költözés esetén a számlák és az adatok nem jelennek meg a Számlalistában, csak az ellenőrzést és véglegesítést követően kerülnek be.

4. Véglegesítsd a költöztetést
Amint az összes számlaadatot átszinkronizáltuk, a Költöztetés véglegesítése gombbal hagyd jóvá a folyamatot. Ekkor az adatok átkerülnek a Billingóba és a Számlalistában is megjelennek a számlák. 

A költöztetés visszavonása

A költöztetést a véglegesítés előtt tudod visszavonni a Költöztetés törlése gombbal. Ebben az esetben egyetlen számla, partner- és termékadat sem kerül át a Billingóba. 

Fontos! A költöztetési folyamat közben vagy a véglegesítést követően a költöztetést nem lehet törölni vagy visszavonni. Erre csak a véglegesítés előtt van lehetőség.

A számlaképek költöztetése

A legtöbb esetben az adatokkal együtt a számlaképet is szinkronizáljuk a Billingóba. Egyes esetekben azonban erre nincs lehetőség, ezért ilyenkor a rendszer automatikusan létrehoz egy “számlakép másolatot”, ahol ellenőrizni tudod a számla tartalmát.

Erre van még egy megoldásunk is! 

Az eredeti számlaképet exportáld a korábbi számlázó programodból és azt az adott számlához feltöltve vagy tömegesen is importálhatod a Billingóba. Ezeket a számlaszám és fájlnév egyezése esetén automatikusan párosítja össze a Billingo rendszere.


Fontos! Az adóhatósági ellenőrzés során a valós számlakép bemutatását kérheti az adóhatóság, ezért amennyiben nem sikerült azokat automatikusan szinkronizálni, mindenképpen töltsd fel a rendszerbe, és mentsd is el a számítógépedre.

Új Billingósként jóváírjuk a még élő előfizetésedet

A számlázóváltással a más számlázónál lévő, még élő előfizetésed sem veszik el. Ha igényled, a hátralévő hónapokat bármelyik Billingo online számlázó (Basic, Standars, Pro) előfizetésben, ill. Billingo Business vagy Billingo One csomag esetén is beszámítjuk. 

Az igényedet jelezd az ügyfélszolgálatnak.

Regisztrálj és költözz be »

Hozd a partnereidet is és gyűjtsd az ajándék hónapokat

Ajánld a Billingót a partnereidnek is és minden új, éves előfizetés után mindkettőtök számára 2 hónap előfizetést adunk ajándékba.

A meghívót az Előfizetések és Marketplace/Ajánlói meghívó/Meghívó küldése menüpontból küldheted el. 

Küldj egy meghívót most »

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top