Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Figyelem! Már csak pár nap és nőnek az árak!

Fizess elő március 31-ig bármely számlázóra, Billingo Business vagy Billingo One csomagra és betonozd be a mostani árakat akár több évre!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / ÚJ! Páratlan pénzügyi innováci…
Velünk történt - 2021.09.13. - 6 p. olvasás

ÚJ! Páratlan pénzügyi innováció a Billingóban! Itt az új, Fizetési kérelem funkció

Magyarországon elsőként a Billingóban a Fizetési kérelem szolgáltatás! A Fizetési kérelem egy elképesztően innovatív funkció, amivel a számlakiállítás pillanatában azonnal és automatikusan megjelenik a fizetési igényed és a számlád utalási adatai a partnered netbankjában. Gyere, olvass tovább, ez neked is kelleni fog!

ÚJ! Páratlan pénzügyi innováció a Billingóban! Itt az új, Fizetési kérelem funkció

A vállalkozói mindennapok egyértelműen a pénzügyek körül forognak. Mennyi jön be, mennyit kell utalni és hogyan lesz belőle még több? A tökéletes vállalkozói világban egy munka leadását követően azonnal elkészíted a számlát, a fizetéshez szükséges adatok és információk szinte abban a pillanatban megjelennek a partner netbankjában, ő egy gombnyomással indítja is az utalást, a mobilod pedig már jelzi is, hogy megérkezett a kiszámlázott összeg. Áááááh, milyen jó lenne, igaz?

És tudod, mi a legjobb az egészben? Ez nem csak álom! A Billingo új, Fizetési kérelem funkciója olyan óriási és valóban páratlan újdonság a hazai piacon, amilyet sehol máshol nem találsz! A Billingo megvalósította: mától a Fizetési kérelem lesz az újabb kedvenc funkciód!

Mire való a Fizetési kérelem?

A Fizetési kérelem gyakorlatilag egy fizetési igény, amivel a számlakiállítás pillanatában a fizetendő összeg utalandóként azonnal megjelenik a partnered netbankjában. 

Az utaláshoz szükséges adatok automatikusan, emberi közreműködés nélkül megjelennek a címzett netbankjában, ő pedig eldöntheti, hogy a kérelem elfogadásával elindítja-e az utalást. 

Ez még nem valódi pénzmozgás, a jóváhagyással azonban elindul az utalás és másodperceken belül a számládon is van az összeg. Ezzel minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá válik az utalási folyamat. 

De ez még nem minden!

A netbank visszafelé is kommunikál a Billingo fiókoddal, így amint teljesült az utalás, automatikusan teljesítettre vált a Billingódban a bizonylat státusza. Részteljesítés esetén is minden tűpontosan működik, hiszen a Billingódban automatikusan megjelenik a teljesített részösszeg is. 

Ez ám az igazi pénzügyi kényelem, igaz?

Nézd meg, hogyan működik!


Fontos!
A Fizetési kérelem indításához kötelező adatok
 a fizetési kérelmet fogadó fél neve és bankszámlaszáma.

A szolgáltatás zökkenőmentes használatához a bankszámlaszám IBAN formátumára és a SWIFT kódra is szükség van, de a Billingód ezt is automatikusan kitölti helyetted, ha megadtad a partnered bankszámlaszámát. 

Szuper hír, hogy a többi adatot a Billingód automatikusan kitölti a rendszerben lévő beállításaid alapján.

A Fizetési kérelem egyre több bankkal

A Fizetési kérelem küldése az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) legújabb innovációja, ami az adatok kényességéből eredően a legszigorúbb biztonsági szabályok betartásával valósulhatott meg. A megbízható és stabil működés érdekében egy védett és biztonságos szervertermet hoztunk létre. Így közvetlen vonalon tudtunk csatlakozni a GIRO-hoz. 

A GIRO fő feladata és célja a Bankközi Klíring Rendszer (BKR) biztonságos és zökkenőmentes működtetése. A BKR biztosítja, hogy a vállalatok és magánszemélyek által kezdeményezett bankközi elszámolások, átutalások és beszedések időben, biztonságosan és megbízhatóan megérkezzenek a kedvezményezettekhez. 

A BKR egy központi pénzügyi szolgáltatás, amelyet közvetlenül vagy közvetve minden bank és pénzforgalmi szolgáltató igénybe vesz. Megbízható, biztonságos és költséghatékony üzemeltetését a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő GIRO Zrt. látja el. A BKR szolgáltatásainak működését az MNB folyamatosan ellenőrzi és felügyeli. 

Egy ilyen, rendszerszempontból fontos fizetési rendszerhez való csatlakozáshoz természetesen elengedhetetlen volt, hogy egy, a szigorú magyar és nemzetközi feltételeknek is megfelelő nemzetközi szabványkommunikációs folyamatot is fejlesszünk. 

Ezek alapján már képzelheted, milyen elképesztő minőségű és koncentrált fejlesztői munka zajlik a Billingo főhadiszálláson. Büszkék is vagyunk nagyon!

A Fizetési kérelem funkció jelen pillanatban az alábbi bankoknál vezetett bankszámlaszámok esetén használható:
Budapest Bank
Erste Bank
OTP
Raiffeisen
Takarék Bank

A fejlesztés azonban nem áll meg! Ahogy további bankok is csatlakoznak a rendszerhez, máris további pénzintézetekkel is tudjuk gyorsítani az utalási folyamatot.

És még egy jó hír!
A funkciót az Innovátor csomagban ingyen, korlátozás nélkül használhatod!

A Fizetési kérelemmel még nagyobb élmény a számlázás

  • a számla kiállításának pillanatában megjelennek az utaláshoz szükséges adatok a partner netbankjában*, 
  • kényelmesen és gördülékenyebben juthatsz a pénzedhez,
  • mindig garantáltan szem előtt lesznek a kiállított számláid a partnered netbankjában, 
  • időt spórolsz a partnereidnek, mert nem kell manuálisan rögzíteniük az utalási adatokat, 
  • garantáltan pontosan és elírásmentesen kerülnek az utalási adatok a netbankba, 
  • nem kell külön keresni a bankszámlaszámot, számlaszámot vagy a közleménybe írandó adatokat, 
  • a teljes és részösszeg utalása továbbra is lehetséges,
  • partnereid akár azonnal rendezhetik vagy későbbre is időzíthetik az utalás indítását,
  • a Billingo fiókodban azonnal megjelenik a teljesített tranzakció, 
  • még egyszerűbb és gyorsabb a teljesített státusz állítása.

*a Fizetési kérelem funkció jelenleg a fent felsorolt bankok esetén működik. A szolgáltatást további bankok csatlakozásának ütemében folyamatosan bővítjük, hogy minél több bank ügyfeleinél használhasd. 

A Fizetési kérelem használata nagyon egyszerű

1. Ellenőrizd a beállításaidban, hogy minden, az utaláshoz szükséges adatot elmentettél. (Engedélyezted a fizetési kérelem küldését és ki/bekapcsoltad a részletfizetési lehetőséget is)

2. Töltsd ki a bizonylat adatait. Több bankszámlaszám esetén ellenőrizd, hogy a megfelelő számlaszám kerül a bizonylatra. 

Ha adott partnernél mégsem szeretnéd használni a Fizetési kérelem lehetőséget, a Fizetési kérelem küldése kapcsolóval a bizonylat írása közben is bármikor kikapcsolhatod.

3. Add meg a partnered bankszámlaszámát. Az adatokat IBAN formátumban is rögzítsd és a SWIFT kódra is szükség van. Ezeket az adatokat a Partnerek menüpontban korábban is beállíthatod, ekkor a Billingo automatikusan átveszi őket a bizonylat kiállításakor.

4. Válaszd ki, hogy csak a teljes összeget vagy részösszeget is utalhat-e a partnered.

5. Ha minden stimmel, hozd létre a bizonylatot. 

6. Az utaláshoz szükséges adatok máris megjelennek a partnered netbankjában. A Billingóban pedig a Fizetési történetben követheted nyomon a Fizetési kérelem útját.

Ha a teljesítés megtörtént, a tranzakció adatai megjelennek a Billingo fiókodban, így automatikusan teljesített státuszba állítjuk a bizonylatot. 

Mindeközben a partnered netbankjában

1. Automatikusan megjelenik a fizetési kérelem, benne az utaláshoz szükséges minden adattal. 


2. Ha úgy dönt, hogy jóváhagyja a kérelmet, egy gombnyomással indíthatja is az utalást. 


3. Ennyi az egész. Az összeg néhány percen belül megjelenik a bankszámládon. 


Ilyen egyszerű! Próbáld ki Te is! 

Kipróbálom a Fizetési kérelem funkciót »

Nincs Innovátor előfizetésed? Válts egyszerűen az fiókoben az Előfizetés menüpontban!

Innovátorra váltok »

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár