ÚJ! Páratlan pénzügyi innováció a Billingóban! Itt az új, Fizetési kérelem funkció

Billingo hírek 2021.09.13. - 6 p. olvasás

Magyarországon elsőként a Billingóban a Fizetési kérelem szolgáltatás! A Fizetési kérelem egy elképesztően innovatív funkció, amivel a számlakiállítás pillanatában azonnal és automatikusan megjelenik a fizetési igényed és a számlád utalási adatai a partnered netbankjában. Gyere, olvass tovább, ez neked is kelleni fog!

ÚJ! Páratlan pénzügyi innováció a Billingóban! Itt az új, Fizetési kérelem funkció

A vállalkozói mindennapok egyértelműen a pénzügyek körül forognak. Mennyi jön be, mennyit kell utalni és hogyan lesz belőle még több? A tökéletes vállalkozói világban egy munka leadását követően azonnal elkészíted a számlát, a fizetéshez szükséges adatok és információk szinte abban a pillanatban megjelennek a partner netbankjában, ő egy gombnyomással indítja is az utalást, a mobilod pedig már jelzi is, hogy megérkezett a kiszámlázott összeg. Áááááh, milyen jó lenne, igaz?

És tudod, mi a legjobb az egészben? Ez nem csak álom! A Billingo új, Fizetési kérelem funkciója olyan óriási és valóban páratlan újdonság a hazai piacon, amilyet sehol máshol nem találsz! A Billingo megvalósította: mától a Fizetési kérelem lesz az újabb kedvenc funkciód!

Mire való a Fizetési kérelem?

A Fizetési kérelem gyakorlatilag egy fizetési igény, amivel a számlakiállítás pillanatában a fizetendő összeg utalandóként azonnal megjelenik a partnered netbankjában. 

Az utaláshoz szükséges adatok automatikusan, emberi közreműködés nélkül megjelennek a címzett netbankjában, ő pedig eldöntheti, hogy a kérelem elfogadásával elindítja-e az utalást. 

Ez még nem valódi pénzmozgás, a jóváhagyással azonban elindul az utalás és másodperceken belül a számládon is van az összeg. Ezzel minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá válik az utalási folyamat. 

De ez még nem minden!

A netbank visszafelé is kommunikál a Billingo fiókoddal, így amint teljesült az utalás, automatikusan teljesítettre vált a Billingódban a bizonylat státusza. Részteljesítés esetén is minden tűpontosan működik, hiszen a Billingódban automatikusan megjelenik a teljesített részösszeg is. 

Ez ám az igazi pénzügyi kényelem, igaz?

Nézd meg, hogyan működik!


Fontos!
A Fizetési kérelem indításához kötelező adatok
 a fizetési kérelmet fogadó fél neve és bankszámlaszáma.

A szolgáltatás zökkenőmentes használatához a bankszámlaszám IBAN formátumára és a SWIFT kódra is szükség van, de a Billingód ezt is automatikusan kitölti helyetted, ha megadtad a partnered bankszámlaszámát. 

Szuper hír, hogy a többi adatot a Billingód automatikusan kitölti a rendszerben lévő beállításaid alapján.

A Fizetési kérelem egyre több bankkal

A Fizetési kérelem küldése az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) legújabb innovációja, ami az adatok kényességéből eredően a legszigorúbb biztonsági szabályok betartásával valósulhatott meg. A megbízható és stabil működés érdekében egy védett és biztonságos szervertermet hoztunk létre. Így közvetlen vonalon tudtunk csatlakozni a GIRO-hoz. 

A GIRO fő feladata és célja a Bankközi Klíring Rendszer (BKR) biztonságos és zökkenőmentes működtetése. A BKR biztosítja, hogy a vállalatok és magánszemélyek által kezdeményezett bankközi elszámolások, átutalások és beszedések időben, biztonságosan és megbízhatóan megérkezzenek a kedvezményezettekhez. 

A BKR egy központi pénzügyi szolgáltatás, amelyet közvetlenül vagy közvetve minden bank és pénzforgalmi szolgáltató igénybe vesz. Megbízható, biztonságos és költséghatékony üzemeltetését a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő GIRO Zrt. látja el. A BKR szolgáltatásainak működését az MNB folyamatosan ellenőrzi és felügyeli. 

Egy ilyen, rendszerszempontból fontos fizetési rendszerhez való csatlakozáshoz természetesen elengedhetetlen volt, hogy egy, a szigorú magyar és nemzetközi feltételeknek is megfelelő nemzetközi szabványkommunikációs folyamatot is fejlesszünk. 

Ezek alapján már képzelheted, milyen elképesztő minőségű és koncentrált fejlesztői munka zajlik a Billingo főhadiszálláson. Büszkék is vagyunk nagyon!

A Fizetési kérelem funkció jelen pillanatban az alábbi bankoknál vezetett bankszámlaszámok esetén használható:
Budapest Bank
Erste Bank
OTP
Raiffeisen
Takarék Bank

A fejlesztés azonban nem áll meg! Ahogy további bankok is csatlakoznak a rendszerhez, máris további pénzintézetekkel is tudjuk gyorsítani az utalási folyamatot.

És még egy jó hír!
A funkciót az Innovátor csomagban ingyen, korlátozás nélkül használhatod!

A Fizetési kérelemmel még nagyobb élmény a számlázás

  • a számla kiállításának pillanatában megjelennek az utaláshoz szükséges adatok a partner netbankjában*, 
  • kényelmesen és gördülékenyebben juthatsz a pénzedhez,
  • mindig garantáltan szem előtt lesznek a kiállított számláid a partnered netbankjában, 
  • időt spórolsz a partnereidnek, mert nem kell manuálisan rögzíteniük az utalási adatokat, 
  • garantáltan pontosan és elírásmentesen kerülnek az utalási adatok a netbankba, 
  • nem kell külön keresni a bankszámlaszámot, számlaszámot vagy a közleménybe írandó adatokat, 
  • a teljes és részösszeg utalása továbbra is lehetséges,
  • partnereid akár azonnal rendezhetik vagy későbbre is időzíthetik az utalás indítását,
  • a Billingo fiókodban azonnal megjelenik a teljesített tranzakció, 
  • még egyszerűbb és gyorsabb a teljesített státusz állítása.

*a Fizetési kérelem funkció jelenleg a fent felsorolt bankok esetén működik. A szolgáltatást további bankok csatlakozásának ütemében folyamatosan bővítjük, hogy minél több bank ügyfeleinél használhasd. 

A Fizetési kérelem használata nagyon egyszerű

1. Ellenőrizd a beállításaidban, hogy minden, az utaláshoz szükséges adatot elmentettél. (Engedélyezted a fizetési kérelem küldését és ki/bekapcsoltad a részletfizetési lehetőséget is)

2. Töltsd ki a bizonylat adatait. Több bankszámlaszám esetén ellenőrizd, hogy a megfelelő számlaszám kerül a bizonylatra. 

Ha adott partnernél mégsem szeretnéd használni a Fizetési kérelem lehetőséget, a Fizetési kérelem küldése kapcsolóval a bizonylat írása közben is bármikor kikapcsolhatod.

3. Add meg a partnered bankszámlaszámát. Az adatokat IBAN formátumban is rögzítsd és a SWIFT kódra is szükség van. Ezeket az adatokat a Partnerek menüpontban korábban is beállíthatod, ekkor a Billingo automatikusan átveszi őket a bizonylat kiállításakor.

4. Válaszd ki, hogy csak a teljes összeget vagy részösszeget is utalhat-e a partnered.

5. Ha minden stimmel, hozd létre a bizonylatot. 

6. Az utaláshoz szükséges adatok máris megjelennek a partnered netbankjában. A Billingóban pedig a Fizetési történetben követheted nyomon a Fizetési kérelem útját.

Ha a teljesítés megtörtént, a tranzakció adatai megjelennek a Billingo fiókodban, így automatikusan teljesített státuszba állítjuk a bizonylatot. 

Mindeközben a partnered netbankjában

1. Automatikusan megjelenik a fizetési kérelem, benne az utaláshoz szükséges minden adattal. 


2. Ha úgy dönt, hogy jóváhagyja a kérelmet, egy gombnyomással indíthatja is az utalást. 


3. Ennyi az egész. Az összeg néhány percen belül megjelenik a bankszámládon. 


Ilyen egyszerű! Próbáld ki Te is! 

Kipróbálom a Fizetési kérelem funkciót »

Nincs Innovátor előfizetésed? Válts egyszerűen az fiókoben az Előfizetés menüpontban!

Innovátorra váltok »

Hasonló cikkek a kategóriában

Fizetésemelés

Fizetésemelésekkel járhat az AI használata

Billingo hírek 2023.09.26. - 6 p. olvasás

A mesterséges intelligencia vállalati használata élénk érdeklődés kereszttüzében áll. Az biztos, hogy az AI munkaerőpiaci pozíciója dinamikusan változik, amit n...

Mol campus

A MOL Campus Visitor Centere mögött is ott a Billingo

Billingo hírek 2023.09.21. - 4 p. olvasás

A Billingo a nagyok ligájában is játszik! Több nagyvállalat mellett Billingo számlát ad a MOL Campus is, ha a kilátóteraszáról csodálod meg Budapestet. Nemcsak ...

Toborzás

Itt a szeptember, és még nincs meg minden embered?

Billingo hírek 2023.09.11. - 3 p. olvasás

A vállalati kultúrában a nyári pihenést az őszi pörgősebb szakasz váltja fel a munkavállaló és -hely keresés szempontjából. Az utolsó üzleti negyedévben nincs i...

billingo fejlesztések

Kóstoltad már a legfrissebb fejlesztéseket?

Billingo hírek 2023.09.06. - 7 p. olvasás

Vadiúj toborzó szolgáltatás, fokozott biztonság jellemzi a nyári Billingo termést, és újra automatikus a számlázás a Shopify-ban. A nyár folyamán még biztonságo...

toborzás

Ne költs százezreket toborzásra!

Billingo hírek 2023.09.04. - 4 p. olvasás

Az egyszerre olcsó és hatékony toborzás létezik. Napok alatt megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb jelentkezőket, miközben nem égetsz el több százezer forinto...

munkaerőtoborzás

Munkaerőkeresés: az automatikus jelöltgyűjtés a nyerő!

Billingo hírek 2023.08.28. - 5 p. olvasás

Óriási veszteség a vállalkozásodnak, ha nem a megfelelő kollégákat gyűjtöd egy ernyő alá. A betanítással eltöltött munkaórák mind időt és pénzt emésztenek fel, ...

Back to Top