Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Elfáradtál a munkában? Ez a 10…
Tippek - 2017.08.17. - 3 p. olvasás

Elfáradtál a munkában? Ez a 10 nagyszerű trükk felpörget!

Nehezen indul reggel a munka vagy csak gyakran elfáradsz nap közben? Akkor nézd meg ezt a 10 egyszerű, de nagyszerű önmotivációs trükköt, ami segít a hatékonyabb munkavégzésben.

Dobd fel magad endorfin forrással, mielőtt nekiállsz a munkának

1. Jutalmazd meg magad mielőtt nekiállsz dolgozni

Az endorfin, vagy népszerűbb nevén a boldogsághormon az örömérzet kialakulásáért felelős. A termelődéséért te is sokat tehetsz, hiszen a sütemények, a csokoládé és a kakaó is remek endorfin forrás. Jutalmazd meg magad egy kis édességgel, és töltődj fel energiával pillanatok alatt a legálmosabb reggeleken is.

2. Kezd a fárasztó napokat a rutinfeladatokkal

Akadnak persze olyan napok is, amikor az ember egyszerűen nem képes a munkára koncentrálni. Ilyenkor vedd elő az olyan rutinfeladatokat, amiket minimális erőbedobással is könnyedén letudhatsz. A velük járó sikerélmény felpörgeti az agyad, és segít átlendülni a holtponton.

3. Kezdj valami újba, hogy felébredj

Igen népszerű és bevált önmotivációs trükk a nagyobb folyamatok feldarabolása is. A kisebb részfeladatokkal ugyanis gyorsabban végzel, és több sikerélményben is lesz részed. Ez a módszer azonban csak úgy működik, ha akkor állsz neki a következő elintéznivalónak, miután az előzőt már befejezted.

4. Köss magaddal egy szerződést

Gondoltad volna, hogy még a legunalmasabb feladatokat is izgalmas kihívássá varázsolhatod? Próbálgasd a határaidat, és tűzz ki határidőket az egyes munkák mellé. Ha elkezdesz versenyezni önmagaddal, még a jelentéktelennek tűnő kötelezettségeknek is sokkal nagyobb élvezettel vágsz neki.

5. Képzeld el a munkád jövőbeni sikereit

Előfordulhat, hogy a tegnapi önmagad legyőzésénél sokkal komolyabb motivációra lesz szükséged. Ilyenkor képzeld magad elé, hogy miért is dolgozol valójában, mit szeretnél megvalósítani. Ezek lehetnek szakmai sikerek, mint például a cég fejlesztése, de akár magánéleti célok is, mint egy új családi ház vagy egy nyaralás.

6. Kérj segítséget mástól, hogy felpörgesd a gondolataid

Ha sehogyan nem sikerül összeszedni a gondolataidat, akkor kérj bátran segítséget másoktól. A csapatmunka rengeteg előnnyel jár, de ezek közül is kiemelkedik a brainstorming szerepe. A kollégák ugyanis más és más szemszögből közelítik meg a problémát, így neked is könnyebben támadnak majd új és kreatív gondolataid.

7. Szabadulj ki az irodából, ha elfáradtál a munkában

Akármennyire is maga alá temet a munka, próbálj meg néhány percet a szabad levegőn tölteni. Egy kis séta a parkban felpezsdíti a vérkeringésedet, a zöld szín pedig megnyugtat és boldoggá tesz. Ha erre sehogyan nem tudsz időt szakítani, akkor is figyelj oda arra, hogy legalább az irodában legyen néhány zöldnövény.

8. Munka közben is figyelj oda a helyes testtartásra

Ha huzamosabb ideig egy pozícióban ülsz, akkor a hát és nyak körüli izmok idővel befeszülnek. A sok stressz is hasonló hatást vált ki, aminek az eredménye csak az lesz, hogy a fájdalom hatására még kevésbé tudsz majd koncentrálni. Próbálj meg minél többet egyenes háttal, nyitott testtartással ülni hiszen ez nemcsak a stresszt csökkenti, hanem az önbizalmat és a motivációt is növeli.

9. Masszírozd ki a fáradtságot az izmaidból

A feszültséget egy kis masszázzsal is eltüntetheted, ha a csigolyák mellett függőleges irányban végighúzod néhányszor a kezeidet. A masszázs egyébként pozitív hatással van a kortizol (anti-stressz hormon) és a szerotonin (örömhormon) szintjére is, így segít eltünteti a nyomasztó fáradtságot is.

10. Mosolyogj, és máris jobb lesz a napod

Különböző felmérések is bebizonyították, hogy a mosolygás és a nevetés egyaránt oldja a stresszt és a szorongást – még akkor is, ha valójában nincs mögötte őszinte jókedv. Vedd körbe magad pozitív kollégákkal, akiknek a mentalitása hamar átragad rád is. Meglátod, jóval több energiával vágsz majd bele a feladatokba.

Ismerj meg még több motivációs és hatékonyságnövelő trükköt, olvasd el a Billingo blog legérdekesebb írásait »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés