ERP szintű rendszer és átláthatóság kis- és mikrovállalkozásoknak? Létezik.

Billingo hírek 2023.02.02. - 4 p. olvasás

Bár az ERP rendszereket eredetileg kifejezetten a nagyvállalati igényeire fejlesztették, a Billingóval ezt a fajta átláthatóságot és hatékonyság-növekedést akár a kisebb vállalkozások is élvezhetik. Igen, akár a te vállalkozásod is. Olvass tovább, mutatjuk is, hogyan.

ERP szintű rendszer és átláthatóság kis- és mikrovállalkozásoknak? Létezik.

Mi az az ERP?

Az ERP (Enterprise Resource Planning) nevével ellentétben nem erőforrás tervezőként, inkább vállalatirányítási rendszerként terjedt el a köztudatban. Az elmúlt évtizedekben az egyedi fejlesztési igények miatti magas ár és a bevezetés bonyolultsága miatt az ERP jellemzően a nagyvállalatok kiváltsága volt.

Napjainkra azonban ez megváltozott. A technológia fejlődésével már bármilyen típusú vállalkozás számára elérhetők az olyan újhullámos vállalkozásirányító szoftverek, mint pl. a Billingo. 

A Billingo a nagy testvér ERP-khez hasonlóan 

 • több szoftver helyett egyetlen, egységes rendszerbe integrálja a vállalkozás folyamatait,
 • közös adatbázisba rendszerezi az adatokat, ami alapján sokoldalúan támogatja a hatékonyabb működést,
 • segíti az információk és adatok átlátható kezelését és feldolgozását,
 • valós idejű adatokkal támogatja a menedzsment-döntéseket,
 • könnyen értelmezhető statisztikákkal teszi átláthatóvá eredményességet,
 • gyorsabban felismerhetővé teszik a beavatkozást igénylő változásokat,
 • egységes logikára épül, így elég egyetlen rendszert megismerni és bevezetni.

Egyetlen, egységes rendszer kereskedőknek, szolgáltatóknak

A Billingo kifejezetten jó választás kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységet végző vállalkozásoknak egyaránt, mert az automatizálható folyamatokkal akár több munkatárs, több órányi, eddig manuálisan végzett feladatát végzi el. Eközben a közös adatbázisba rendszerezett adatok hatékonyabb és pontosabb együttműködést biztosítanak a vállalkozás belső és külsős munkatársai között is. 

2 évvel ezelőtt még futurisztikusnak tűnt, hogy egy webshopban leadott megrendelés alapján a rendszer nemcsak emberi beavatkozás nélkül kiállítja a számlát, hanem ennek fedezeteként a bankba érkező utalást automatikusan is összevezeti a számlával. Mit több, szintén automatikusan fizetettre is állítja a státuszt. Sőt, még a könyvelőt sem kell külön tájékoztatni, mert az információk számára is azonnal elérhetők. 

2020-ban még senki nem gondolta, hogy egy külső helyszínen dolgozó szolgáltató akár rögtön a helyszínen, mobilról állítsa ki a megrendelőlapot, abból 2 gombnyomással készüljön előlegszámla és a partner ott helyben, bankkártyával ki is tudja egyenlíteni azt. POS terminál nélkül, csupán a bankkártya mobiltelefonhoz való érintésével.

Az is látványosan gyorsítja a folyamatokat, ha az eddig manuálisan összeállított egyedi árajánlat már néhány perc alatt összekattintható, és ez alapján két kattintás a megrendelőlap, a szállítólevél, a teljesítési igazolás vagy bármilyen számla kiállítása. Miközben az egymáshoz tartozó bizonylatok egyetlen, egyedi ügy alatt elérhetők, a pénzügyi teljesítést pedig automatikusan vezeti össze a rendszer a számlával.

A Billingóval mára ezek bármely kis- vagy mikrovállalkozás számára elérhetők. A technológia gyors fejlődésének köszönhetően pedig akár számítógép sem kell hozzá, mert iOS-re és Adroidra is létezik működőképes, könnyen használható és ingyenes applikáció, a Billingo MobilAPP. 

A Billingo vállalkozásirányító rendszere egyetlen, egységes rendszerbe integrálja

 • a számlázást
 • a kiadáskezelést
 • a kontrollingot
 • az adminisztrációt
 • a banki tranzakciókat
 • a bankkártya elfogadást
 • a pályázatfigyelést
 • a könyveléselőkészítést
 • a készletkezelést és raktározást
 • a céginformációs szolgáltatásokat
 • a piac- és konkurenciafigyelést
 • valamint az értékesítési folyamatok dokumentálását.  


Ezek alapján egyértelmű, hogy a folyamatok egységesítése, automatizálása, az adatok rendszerezése, azok átlátható és elérhető információkká, statisztikával alakítása már nem csak drága, egyedi fejlesztésű és időigényes bevezetéssel érhető el, hanem akár a Billingóval is.

 A Billingo Számlázóköltöztető funkciójával pedig vállalkozásirányító rendszer akár már ma bevezethető. Ellentétben a nagy ERP-kkel, ahol a bevezetés akár hónapokig tarthat, hiszen a Billingo logikusan felépített felülete szinte azonnal megszokható. Hiszen minden partner- és termékadat, számlakép és számlaadat akár teljesen automatikusan, percek alatt importálható a rendszerbe. A statisztikák pedig akár visszamenőleg is frissülnek.

A Billingóval ráadásul ez csak pár ezer forint és nem kerül súlyos százezrekbe az átlátható és integrált rendszer bevezetése. A legnagyobb, legtöbb szolgáltatást tartalmazó Billingo One csomag egyedülállóan kedvező havi 4990 Ft+áfa áron elérhető. Ugyanezért, ha külön szoftverenként, különálló rendszerekben fizetnénk elő, havonta akár több tízezer forintot is kellene fizetni.

Nincs még Billingód? Regisztrálj egy fiókot »

Hasonló cikkek a kategóriában

Fizetésemelés

Fizetésemelésekkel járhat az AI használata

Billingo hírek 2023.09.26. - 6 p. olvasás

A mesterséges intelligencia vállalati használata élénk érdeklődés kereszttüzében áll. Az biztos, hogy az AI munkaerőpiaci pozíciója dinamikusan változik, amit n...

Mol campus

A MOL Campus Visitor Centere mögött is ott a Billingo

Billingo hírek 2023.09.21. - 4 p. olvasás

A Billingo a nagyok ligájában is játszik! Több nagyvállalat mellett Billingo számlát ad a MOL Campus is, ha a kilátóteraszáról csodálod meg Budapestet. Nemcsak ...

Toborzás

Itt a szeptember, és még nincs meg minden embered?

Billingo hírek 2023.09.11. - 3 p. olvasás

A vállalati kultúrában a nyári pihenést az őszi pörgősebb szakasz váltja fel a munkavállaló és -hely keresés szempontjából. Az utolsó üzleti negyedévben nincs i...

billingo fejlesztések

Kóstoltad már a legfrissebb fejlesztéseket?

Billingo hírek 2023.09.06. - 7 p. olvasás

Vadiúj toborzó szolgáltatás, fokozott biztonság jellemzi a nyári Billingo termést, és újra automatikus a számlázás a Shopify-ban. A nyár folyamán még biztonságo...

toborzás

Ne költs százezreket toborzásra!

Billingo hírek 2023.09.04. - 4 p. olvasás

Az egyszerre olcsó és hatékony toborzás létezik. Napok alatt megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb jelentkezőket, miközben nem égetsz el több százezer forinto...

munkaerőtoborzás

Munkaerőkeresés: az automatikus jelöltgyűjtés a nyerő!

Billingo hírek 2023.08.28. - 5 p. olvasás

Óriási veszteség a vállalkozásodnak, ha nem a megfelelő kollégákat gyűjtöd egy ernyő alá. A betanítással eltöltött munkaórák mind időt és pénzt emésztenek fel, ...

Back to Top