ERP szintű rendszer és átláthatóság kis- és mikrovállalkozásoknak? Létezik.

Billingo hírek 2023.02.02. - 4 p. olvasás

Bár az ERP rendszereket eredetileg kifejezetten a nagyvállalati igényeire fejlesztették, a Billingóval ezt a fajta átláthatóságot és hatékonyság-növekedést akár a kisebb vállalkozások is élvezhetik. Igen, akár a te vállalkozásod is. Olvass tovább, mutatjuk is, hogyan.

Mi az az ERP?

Az ERP (Enterprise Resource Planning) nevével ellentétben nem erőforrás tervezőként, inkább vállalatirányítási rendszerként terjedt el a köztudatban. Az elmúlt évtizedekben az egyedi fejlesztési igények miatti magas ár és a bevezetés bonyolultsága miatt az ERP jellemzően a nagyvállalatok kiváltsága volt.

Napjainkra azonban ez megváltozott. A technológia fejlődésével már bármilyen típusú vállalkozás számára elérhetők az olyan újhullámos vállalkozásirányító szoftverek, mint pl. a Billingo. 

A Billingo a nagy testvér ERP-khez hasonlóan 

  • több szoftver helyett egyetlen, egységes rendszerbe integrálja a vállalkozás folyamatait,
  • közös adatbázisba rendszerezi az adatokat, ami alapján sokoldalúan támogatja a hatékonyabb működést,
  • segíti az információk és adatok átlátható kezelését és feldolgozását,
  • valós idejű adatokkal támogatja a menedzsment-döntéseket,
  • könnyen értelmezhető statisztikákkal teszi átláthatóvá eredményességet,
  • gyorsabban felismerhetővé teszik a beavatkozást igénylő változásokat,
  • egységes logikára épül, így elég egyetlen rendszert megismerni és bevezetni.

Egyetlen, egységes rendszer kereskedőknek, szolgáltatóknak

A Billingo kifejezetten jó választás kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységet végző vállalkozásoknak egyaránt, mert az automatizálható folyamatokkal akár több munkatárs, több órányi, eddig manuálisan végzett feladatát végzi el. Eközben a közös adatbázisba rendszerezett adatok hatékonyabb és pontosabb együttműködést biztosítanak a vállalkozás belső és külsős munkatársai között is. 

2 évvel ezelőtt még futurisztikusnak tűnt, hogy egy webshopban leadott megrendelés alapján a rendszer nemcsak emberi beavatkozás nélkül kiállítja a számlát, hanem ennek fedezeteként a bankba érkező utalást automatikusan is összevezeti a számlával. Mit több, szintén automatikusan fizetettre is állítja a státuszt. Sőt, még a könyvelőt sem kell külön tájékoztatni, mert az információk számára is azonnal elérhetők. 

2020-ban még senki nem gondolta, hogy egy külső helyszínen dolgozó szolgáltató akár rögtön a helyszínen, mobilról állítsa ki a megrendelőlapot, abból 2 gombnyomással készüljön előlegszámla és a partner ott helyben, bankkártyával ki is tudja egyenlíteni azt. POS terminál nélkül, csupán a bankkártya mobiltelefonhoz való érintésével.

Az is látványosan gyorsítja a folyamatokat, ha az eddig manuálisan összeállított egyedi árajánlat már néhány perc alatt összekattintható, és ez alapján két kattintás a megrendelőlap, a szállítólevél, a teljesítési igazolás vagy bármilyen számla kiállítása. Miközben az egymáshoz tartozó bizonylatok egyetlen, egyedi ügy alatt elérhetők, a pénzügyi teljesítést pedig automatikusan vezeti össze a rendszer a számlával.

A Billingóval mára ezek bármely kis- vagy mikrovállalkozás számára elérhetők. A technológia gyors fejlődésének köszönhetően pedig akár számítógép sem kell hozzá, mert iOS-re és Adroidra is létezik működőképes, könnyen használható és ingyenes applikáció, a Billingo MobilAPP. 

A Billingo vállalkozásirányító rendszere egyetlen, egységes rendszerbe integrálja

  • a számlázást
  • a kiadáskezelést
  • a kontrollingot
  • az adminisztrációt
  • a banki tranzakciókat
  • a bankkártya elfogadást
  • a pályázatfigyelést
  • a könyveléselőkészítést
  • a készletkezelést és raktározást
  • a céginformációs szolgáltatásokat
  • a piac- és konkurenciafigyelést
  • valamint az értékesítési folyamatok dokumentálását.  


Ezek alapján egyértelmű, hogy a folyamatok egységesítése, automatizálása, az adatok rendszerezése, azok átlátható és elérhető információkká, statisztikával alakítása már nem csak drága, egyedi fejlesztésű és időigényes bevezetéssel érhető el, hanem akár a Billingóval is.

 A Billingo Számlázóköltöztető funkciójával pedig vállalkozásirányító rendszer akár már ma bevezethető. Ellentétben a nagy ERP-kkel, ahol a bevezetés akár hónapokig tarthat, hiszen a Billingo logikusan felépített felülete szinte azonnal megszokható. Hiszen minden partner- és termékadat, számlakép és számlaadat akár teljesen automatikusan, percek alatt importálható a rendszerbe. A statisztikák pedig akár visszamenőleg is frissülnek.

A Billingóval ráadásul ez csak pár ezer forint és nem kerül súlyos százezrekbe az átlátható és integrált rendszer bevezetése. A legnagyobb, legtöbb szolgáltatást tartalmazó Billingo One csomag egyedülállóan kedvező havi 4990 Ft+áfa áron elérhető. Ugyanezért, ha külön szoftverenként, különálló rendszerekben fizetnénk elő, havonta akár több tízezer forintot is kellene fizetni.

Nincs még Billingód? Regisztrálj egy fiókot »

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top