Góg Anikó: látom, hogy ebből az egészből érték teremtődik

Billingo hírek 2022.11.17. - 4 p. olvasás

Góg Anikót 2000-ben a nyári olimpián láthattuk triatlonozóként versenyezni, azóta is zajlik körülötte az élet. Újra én című könyvét biztosan megtaláljuk minden sportos kismama polcán, napi bisa-videói pedig közel 55 ezer embert mozgatnak meg Instagramon, személyesen pedig trénerként teszi egészségesebbé az embereket. Az a harmónia, a pozitív életszemlélet és vitalitás sugárzik belőle mesterkéltség nélkül, amit hajlamosak vagyunk félúton elveszíteni. Nézzük, hogyan jutott el idáig, és mi a titka Anikónak.

bisa tréner

Mióta kísér az életedben a versenyszintű sport?

Mióta az eszemet tudom, sportolok. Egy vidéki kisvárosban, Orosházán születtem mindenféle kis ékszerdobozra jellemző természeti adottsággal, és rekreációs sportot űző szülőkkel voltam megáldva. Egészségmegőrzésből példát mutattak, amikor lehetett, elvittek magukkal sportolni. Mint egy kiscsikó, lábatlankodtam körülöttük sokat, de mindig mozogtam.

Emiatt sportteljesítményben ügyesebb voltam a többieknél az iskolában, ami sikerélményeket szült. Állóképességi sportágakban kiemelkedő voltam a korosztályomban. Ez katalizálta, hogy mindenféle sporteseményre menjek, és innen egyenes út vezetett a versenysport felé. Megyei triatlon versenyen indultam egy olyan időszakban, amikor nehezítő körülményként nem volt edző, télen pedig nem volt uszoda a felkészüléshez. Ami a sikerhez kellett, az a makacsság és a kitartás volt.

Később olimpikon lettem, és hogy nem lettem olimpiai bajnok, azt nem kudarcként éltem meg, és ez egy megnyugtató érzés volt. Könnyű szívvel tudtam elengedni.

Mikor jött el az életedben az a pont, amikor vállalkozásba fogtál?

Számomra harmonikusan történt a váltás, amikor nem sportoló akartam lenni, akkor edzővé akartam válni, és az is lettem. Napi 8 óra sport volt kezdetben a rutinomban, aztán már csak 6, és 2 órát edzősködtem, majd 4-et, és fokozatosan átvette a helyet a mentorálás, mások segítése. Szerencsére bennem nem volt pályaválasztási válság, nem kellett döntenem, milyen civil pályát válasszak, teljes bizonyosság volt bennem a sportszakmai pályaválasztás mellett, adott volt az edzőség. Kezdettől éreztem, hogy van ebben keresnivalóm, és meg is találtam benne a helyem, mert beigazolódott, hogy képes vagyok edzőként is értéket teremteni.

Gyerkőcökkel milyenek a vállalkozói mindennapok?

Szerencsére ebben a szakmában rugalmasan tudom beosztani az időm, és kiegyensúlyozottnak érzem magam. Két lányom van, a vállalkozói létet én könnyen hozzá tudom fésülni az anyasághoz. Napközben ők iskolában és bölcsiben vannak, aztán fél négytől már minden együtt megy tovább. Egészséges, mozgásgazdag életük van.


Gyermeket nevelsz, sportolsz, trénerkedsz, könyvet írsz, képzed magad, online edzésterveket és hatalmas mennyiségű edzős videót készítesz. Mindeközben szarkasztikus humorú kontentek is kerülnek ki a kezeid közül, és szemmel láthatóan élvezed az életet. Hogyan menedzseled mindezt?

Amikor a saját edzésem végzem, akkor tartalmat is gyártok egyben, és az online edzéssel még szabadabb, ráadásul hatékonyabb is vagyok. A social media jelenlét nagyon organikus - aki szereti a bisát (Back In Shape Again, vagyis kerülj ismét formába - a szerk.), az látja, hogy a kontent nem megmímelt, hanem a sajátom. A fő profilom, hogy edző vagyok, de a humor miatt külön öröm, hogy sokaknak irányul a figyelme a sportra.

Edzőként nem tudtam volna akkora nézettséget generálni, Mint Krézivel, a humoros oldalammal és a sztorijaival. Ha bármilyen irányból az egészséges életmódra tudom terelni az emberek figyelmét, az szerintem jó. Én csak azt mutatom meg, én hogyan vélekedem a sportról, ezután mindenki maga dönt arról, hogy tud-e ezzel azonosulni, és elvisz-e ebből valamit. Aztán jönnek a sikersztorik, látom, hogy ebből az egészből érték teremtődik.

Mi volt a legnagyobb hullámvölgyed eddig a vállalkozásodban?

Én is éltem meg krízist, illetve az adminisztrációs felelősség, amiben nem vagyok erős - befizetések, kifizetések, döntés váltásokkor, ezeket mindig inkább kiszervezem, arra bízom, aki szívesen és jól megcsinálja, nekem pedig megmarad az időm. Mindenki csinálja azt, amihez ért, én ebben hiszek, de azért fontos, hogy átlássuk a dolgainkat. Szerintem hálás lenne a közoktatásba vinni, hogy gazdasági, pénzügyi jártasságot szerezzünk, hiszen ez az élet szerves része, és nagy segítség lenne.

Van olyan ember, aki különösen inspirál téged?

Nincsenek idoljaim. Bárki inspirál, főleg az olyan, akiben az életigenlés és az életöröm benne van. Jó, amikor olyan emberek vannak a közelemben, akik kitartóak és nincs előttük lehetetlen (például a nemrég posztolt kerekesszékes lány, aki sportol), ezeket az embereket borzasztóan becsülöm.

Ha azt mondom, siker, te azt mondod…

Hogy boldog vagy. A mi leszel, ha nagy leszel kérdésre is az a leghelyesebb válasz, hogy legyél boldog. Viszonylag kevéssel megelégszem, nincs bennem az a törtetés, hogy még többet, még nagyobbat akarjak. Ez egy nagyon hálás tulajdonság, a biztonságon túl nem a materiális javak felhalmozása hajt, és ezt is sikernek könyvelem el.

Mit tanácsolsz a vállalkozáson gondolkodó nőknek?

Nem a vállalkozási formát kell először megtalálni, hanem a szakmai elhivatottságot, ami mellett el tudnak köteleződni. Ne abba haljunk bele, hogy gazdaságilag profitábilis legyen a meló, először terveket kell kovácsolni, és utána hozzon a fa gyümölcsöt. Mérlegeljük, hogy jók vagyunk-e a szakmában, ezt megfizetik-e, ennek van-e hasznossága, a legunalmasabb részét is élvezzük-e a folyamatainknak. Tehát beletesszük a munkát, aztán ez pár év múlva biztosan meg fog térülni. Ha ez a folyamat megszületik, nem lesz kérdés, hogy ezt vállalkozásba öntse-e az ember vagy ne.


Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

Back to Top