2 hónap ajándékba

2 hónap ajándékba

Fizess elő MOST 1 évre bármilyen új Billingo szolgáltatásra és további 2 hónappal hosszabbítjuk meg az előfizetésedet!

maradt az akció végéig
maradt az akció végéig
Bezárás
Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / “Ha hibát vétesz, ne ostorozd …
Velünk történt - 2022.11.18. - 1 p. olvasás

“Ha hibát vétesz, ne ostorozd magad” - vállalkozás zenész szemmel

A zene a legszebb és legősibb, lélekre ható kohéziós erő, amellyel az ember bír, műfajtól függetlenül összeköt bennünket, kommunikációs eszközként használhatjuk. Ha pedig valaki alkotóként van jelen a szcénában, különösen nagy a felelőssége abban, aktuálisan milyen hatást vált ki az emberekből. Nőként nem egyszerű boldogulni például a DJ szakmában, de egyre több számukra a lehetőség, és talán nem kell sok idő, míg a sztereotípiák falai leomlanak - egy szemtelenül fiatal DJ hölgy, Bréda Bia világított rá erre, aki a fővárosi éjszaka egyik feltörekvő lemezlovasa, országszerte és külföldön is ismerik a nevét. Az ének gyerekkorától kíséri, zeneiskolában képezte magát, a szakmába gyakorlással, iskolában okosodva és neves DJ-ktől tanulva jutott, mindeközben pedig a Base FM munkatársaként pörgeti az ütemeket. Interjú.

Zeneipar

Mit jelent számodra a zene?

A zene a MINDEN! A zene a mozgatórugó!

Mi kell ahhoz, hogy ma egy nőből elismert lemezlovas legyen?

Úgy gondolom, hogy minden szakmához kitartó munka és sok-sok gyakorlás kell. Szakmailag kivívni az elismerést csak így lehet nemtől függetlenül.

Én mindig is tudtam, hogy a zenével szeretnék foglalkozni. Nyolc éves korom óta tanulok énekelni különböző stílusokban, elvégeztem a Váci Bartók Béla zenesuli magánének tanszakát is. A zene minden alkotóeleme érdekelt. Egyetemi tanulmányaim alatt döntöttem el, hogy szeretnék elindulni a DJ szakma irányába is, ahol minden a zene szeretetéről szól.

Amióta az eszemet tudom, az R&B, a hiphop és a reggaeton dalokat szeretem és hallgatom. Nem is volt kérdés, hogy ezen stílusokat tanuljam meg keverni, mert bennük minden megvan! Különlegesek, egyediek a dalok, amelyek bármilyen érzelemhez és hangulathoz társulhatnak: kitöltik az ember szívét.

Mennyire tudnak boldogulni ma Magyarországon a női DJ-k?

Úgy gondolom, hogy egyre több lehetőséget kapnak a női lemezlovasok, ami szuper! Személy szerint sokszor érzem úgy, hogy bizonyítanom viszont többet kell. Alapvetően ezzel sincs baj, mert nagyon maximalista vagyok, mindig a legjobbat szeretném magamból kihozni, már csak magam miatt is.

Előfordult velem olyan is, hogy a szettem közben jött oda a hangtechnikus, hogy megnézze, tényleg élőben mixelek-e, mondván “a női DJ-k nem szoktak ténylegesen, jól mixelni”. Nos, mondhatjuk ezt bóknak, de közben azért rossz volt hallani.

Milyen tevékenységekkel inspirálódsz?

Minden színes! Bármi inspirálhatja az embert, hogyha nyitott rá. Álmodozó típus vagyok, egy sima bevásárlás közben is el tudok veszni a gondolataimban, tervezgetek.

Mi lehet egy vállalkozó nő sikerének titka?

Klisé, de az álmainkért a végsőkig meg kell küzdeni! Arra menetelj, amerre a szíved diktálja, és hogyha hibát vétesz, ne ostorozd magad, hanem szűrd le a tanulságot, és építsd be a tapasztalataid gépezetébe! Képes vagy rá, hiszen NŐ VAGY!


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top