Számlaismétlődés - néhány kattintás ✅ és hónapokra hátradőlhetsz

Billingo hírek 2017.03.30. - 2 p. olvasás

Unod már, hogy állandó megrendelőidnek minden egyes hónapban újra és újra ki kell állítanod ugyanazokat a számlákat? Spórolj meg rengeteg időt, pénzt és energiát azzal, hogy az ismétlődő megrendelésekhez tartozó számlák kiállítását a Billingóra bízod. Mutatjuk, hogyan automatizálhatod webáruházad számlázását.

Számlaismétlés

Mi az a számlaismétlés?

A Billingo „számla ismétlődés” funkciójával akár hónapokkal előre letudhatod a számlázást néhány kattintással. Ez akkor előnyös, ha állandó partnereid számára bizonyos időközönként ugyanazt a szolgáltatást számlázod ki.

Legyen szó bérleti-, szerviz-, könyvelési díjról, vagy bármilyen rendszeres időközönként teljesített szolgáltatás ellenértékéről. Elég csupán egyszer elkészítened a számlát, a Billingo pedig a jövőben a megfelelő időben automatikusan elkészíti, és akár ki is küldi azt helyetted.

Mutatjuk is, hogy automatizálhatod Billingóval a számlázást néhány lépésben.

1. Keresd meg a számlát

Válaszd ki a listából, hogy melyik számládat szeretnéd automatizálni, majd kattints az ISMÉTLŐDÉS oszlopban található ikonra a megfelelő sorban.

Számlaismétlés

2. Állítsd be az ismétlődés gyakoriságát

Válaszd ki, hogy milyen gyakorisággal szeretnéd, hogy a Billingo létrehozza helyetted a számlát, és hogy azoknak mi legyen a teljesítési határideje. A teljesítés dátumát azonban el is tolhatod a számla kiállítási dátumához képest, itt negatív értéket is megadhatsz.

Ha végtelen időszakra szeretnéd beállítani a számlák ismétlődését, akkor a maximum darabszám mezőt hagyd üresen.

Számlaismétlés

3. Állítsd be mikortól szeretnél automatikusan számlázni

Itt már csak azt kell megadnod, hogy számláid mikortól kezdjenek ismétlődni, és készüljenek el automatikusan. Fontos, hogy az ide beírt dátumkor nem készül számla, csak az azt követő gyakoriságnak megfelelően.

Az oldal alján még kiválaszthatod, hogy e-mail-ben kerüljön-e kiküldésre a számla, illetve megjegyzést is fűzhetsz hozzá. A kényelmesebb használat érdekében megadtuk neked a számla megjegyzésében hasnzálható változókat is. Így például láthatod, hogy, ha az ismétlődés szerinti időszak kezdő és vég dátumát szeretnéd megadni, akkor a {{ period_start_date }} - {{ period_end_date }} változókat kell használnod.

Számlaismétlés

4. Egy kattintás és készen is van számlád

Ha minden adatot helyesen töltöttél ki, akkor nincs más hátra, mint a képernyő jobb felső sarkában található gombra kattintva elkészíteni a mintaszámlát.

Mentés után automatikusan a számláid listáját fogod látni, de ekkor már egy zöld ikon jelzi, hogy számlád ismétlődőre van állítva. Erre az ikonra kattintva bármikor módosíthatod korábbi beállításaidat, és meg is szüntetheted az automatikus számlázást.

Felejtsd el a monoton munkafolyamatokat, oldd meg a számlázást percek alatt akár hónapokkal előre. Még nincs Billingo fiókod? Kattints ide és próbáld ki akár teljesen ingyen »

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

billingo - yettel

A Billingo és a Yettel együtt támogatja vállalkozásod sikerét

Billingo hírek 2023.11.08. - 5 p. olvasás

Vállalkozóként a kiadások mértéke a végtelenségig nőhet, ezt mind jól tudjuk. Okos tervezéssel, a folyamatok optimalizálásával és pénzügyi tudatossággal azonban...

Back to Top