Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / JÖN: megújul a Billingo Sandbo…
Velünk történt - 2020.07.01. - 2 p. olvasás

JÖN: megújul a Billingo Sandbox

Az utóbbi időben számos visszajelzést kaptunk tőletek a jelenlegi Sandbox üzemmód működésével kapcsolatban. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezeket figyelembe véve újratervezzük és még jobbá tesszük ezt a funkciót. A tervezés eredményeképpen a régóta várt, több profil létrehozási lehetősége is megvalósul. Hurrá! Íme a részletek:

JÖN: megújul a Billingo Sandbox

A Sandbox a Billingo tesztfelülete, ahol lehetőséged van tesztelni az új funkciókat vagy akár az API működését is. A Sandbox módot a Billingo fiókod/Sandbox mód fülén tudod ki- vagy bekapcsolni. Ha a Sandbox funkció be van kapcsolva, az elkészített számlák és adatok egy ideiglenes adatbázisba kerülnek, ezek nem éles bizonylatok. Az adatbázist időnként töröljük, ezért ezek az adatok elveszhetnek. Ha a Sandbox mód ki van kapcsolva, akkor pedig éles számlákat készítesz. 

Ez a felület és a funkció újul meg néhány héten belül az alábbiak szerint:

Az új Sandbox üzemmód legnagyobb változása, hogy egy profilban csak egyszer lehet beállítani, hogy azt Sandbox üzemmódban szeretnéd-e használni vagy sem. Ezért a jelenlegi Beállítások menüpontban található Sandbox üzemmódválasztó opciót pár héten belül megszüntetjük. 

Mutatjuk, mi történik a jelenlegi fiókokkal:

Éles számla van a rendszerben és a Sandbox mód is be van kapcsolva

Ha van már az éles rendszerben számlád és a Sandbox üzemmód be van kapcsolva, akkor a Sandbox üzemmódot ki fogjuk kapcsolni! A Sandbox megszűnésével az éles fiókban megmaradnak a korábban rögzített adatok és természetesen a számlák is. A Sandbox üzemmódban tárolt adatokat azonban töröljük. Ha továbbra is szeretnéd használni a Sandboxot, akkor egy új Sandbox profilt kell létrehoznod.

Nincs éles számla a rendszerben és a Sandbox mód is be van kapcsolva

Ha nincs még éles számlád a rendszerben, de a Sandbox üzemmód aktív, akkor a profilon belül nem fogsz tudni változtatni ezen a beállításon. Azaz a profilos Sandbox üzemmódba kerül.
DE!
Van arra lehetőséged, hogy ugyanazzal az email címmel egy új profil hozz létre. Ez esetben újra kiválaszthatod, hogy a Sandbox üzemmód aktív legyen vagy sem. A Sandboxban tárolt eddigi adatokat ebben az esetben is töröljük. Az újonnan létrehozott profilok között pedig szabadon tudsz majd váltogatni.

Nincs bekapcsolva a Sandbox üzemmód

Ebben az esetben semmi teendőd nincs, élvezd továbbra is a billingózást!

Még 2 szuper hír!

Az összekötések is tesztelhetők a Sandbox fiókban

Az újragondolt Sandbox üzemmód egyik nagy újdonsága lesz, hogy azokat a külső összeköttetéseket, amik képesek Sandbox/teszt fiókot kezelni (NAV, Barion, SimplePay) ezentúl a Sandbox profilban létrehozott teszt számlákkal lehet majd tesztelni.

A megújult API is kipróbálható a Sandbox üzemmódban

Az új Sandbox üzemmódban a megújult Billingo API is használható és tesztelhető lesz. Fontos azonban, hogy Sandbox profilban csak a külső összeköttetések teszt fiókjait lehet majd használni.

Az új Sandboxot néhány héten belül élesítjük, amiről természetesen majd neked is beszámolunk és bemutatjuk az új Sandbox profil létrehozásának módját és a profilok közötti váltási lehetőséget is.

Még nincs Billingo fiókod? Regisztrálj ingyen!
Regisztrálok

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés