Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / A külföldi számlázás funkció b…
Tippek - 2020.10.16. - 2 p. olvasás

A külföldi számlázás funkció beállítása a Billingóban

A Billingo online számlázóban 37 devizanemben, 8 népszerű nyelven számlázhatsz, így nemzetközi partnereidnek a megszokott közös nyelven, a mindkettőtöknek megfelelő devizanemben küldheted a számláidat. A funkció számos beállítási lehetőséget kínál, pontról pontra haladva segítünk ezeket nálad is beállítani.

A külföldi számlázás funkció beállítása a Billingóban

Devizás számlázás egyedileg vagy alapértelmezettként

A külföldi pénznemben történő számlázást alapértelmezettként is beállíthatod a Billingo fiókodban. Ha azonban csak időnként vagy egy meghatározott partnernek szeretnél devizás számlát kiállítani, lehetőséged van ezt akár számlánként változtatni vagy az adott partnerhez rögzíteni. 

Alapértelmezettként a Beállítások/Számla beállítások menüpontban választhatod ki a számla nyelvét és a pénznemét is. Ezzel a megoldással minden számlád az adott pénznemben és nyelven kerül kiállításra.

Devizás számlázás a Billingóban

Ha csak egy számla esetén szeretnél nyelvet és/vagy pénznemet váltani, azt a számla kiállítása során választhatod ki. 

Devizás számlázás a Billingóban

Ha egy adott partnerhez szeretnéd a számla nyelvét és pénznemét kiválasztani, akkor a Partnerek menüpontban válaszd ki a partnert, majd a Partner szerkesztése/Egyedi számlázási beállítások pontjában válaszd ki a pénznemet és a nyelvet. Majd mentsd el a beállításokat.

Külföldi számlázás a Billingóban

8 népszerű nyelv a Billingóban

Jelenleg a Billingóban 8 számlázási nyelv közül választhatsz: magyar, angol, német, francia, horvát, olasz, román és szlovák. 

A beállítást követően a számla szövegei a kiválasztott nyelven jelennek meg. A Billingóval kétnyelvű számla nem állítható ki. Jelenleg nem elvárás a NAV részéről a kétnyelvű számla.

Határozd meg a számla pénznemét

A Billingóban devizás számlát 37 különböző pénznemben állíthatsz ki. Ezeket akár számlánként is módosíthatod. 

Külföldi számlázás a Billingóban

Mindig pontos árfolyam 

A Billingóban a deviza összege mellett a végösszeg forintban is megjelenik. Az aktuális árfolyam kiszámítása mindig az MNB aktuális árfolyama alapján történik, ezt a pénznem kiválasztását követően a rendszer automatikusan kijelzi. 

Az árfolyam alapja a teljesítés napján érvényes MNB árfolyam, ami az Árfolyam mezőben jelenik meg. Ez azért jó, mert nemcsak a számla kiállításának napján érvényes árfolyamot, hanem korábbi napok árfolyamait is képes kezelni a Billingo.

Külföldi számlázás a Billingóban


Szabd testre a számlaértesítőket

Külföldi számla mellé hozzá illő számlaértesítő illik, így a Billingóban ezt is kényelmesen testre szabhatod. A Beállítások/Egyedi Számlaértesítők menüpontban a magyar nyelvű számlaértesítők mellett angol és német nyelvű értesítések is rögzíthetsz. A további nyelvek esetén angol nyelven küldi ki a rendszer a számlát tartalmazó értesítő e-mailt.

Külföldi számlázás a Billingóban


Állíts be az automatikus fizetési értesítőket

Természetesen a külföldi számlák esetén is beállíthatod a késedelmes fizetésre emlékeztető üzeneteket. Ehhez a Beállítások/Értesítése menüpont alatt hozhatsz létre új fizetési emlékeztetőt.

Ha ezt csak egy adott partnerhez szeretnéd beállítani, akkor válaszd a Küldés csak a kivételeknek megjelölteknek lehetőséget és a Kivételek sorban válaszd ki a partnert. 

Most már mindent tudsz a devizás számlázás beállításairól, irány a Billingo, állítsd be őket a saját profilodban is!

Irány a Billlingóm »

Nincs még Billingo fiókod? Válaszd a Billingo KATA vagy Master csomagot és számlázz külföldre kényelmesen!
Regisztrálok

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár