A külföldi számlázás funkció beállítása a Billingóban

Billingo hírek 2020.10.16. - 2 p. olvasás

A Billingo online számlázóban 37 devizanemben, 8 népszerű nyelven számlázhatsz, így nemzetközi partnereidnek a megszokott közös nyelven, a mindkettőtöknek megfelelő devizanemben küldheted a számláidat. A funkció számos beállítási lehetőséget kínál, pontról pontra haladva segítünk ezeket nálad is beállítani.

A külföldi számlázás funkció beállítása a Billingóban

Devizás számlázás egyedileg vagy alapértelmezettként

A külföldi pénznemben történő számlázást alapértelmezettként is beállíthatod a Billingo fiókodban. Ha azonban csak időnként vagy egy meghatározott partnernek szeretnél devizás számlát kiállítani, lehetőséged van ezt akár számlánként változtatni vagy az adott partnerhez rögzíteni. 

Alapértelmezettként a Beállítások/Számla beállítások menüpontban választhatod ki a számla nyelvét és a pénznemét is. Ezzel a megoldással minden számlád az adott pénznemben és nyelven kerül kiállításra.

Devizás számlázás a Billingóban

Ha csak egy számla esetén szeretnél nyelvet és/vagy pénznemet váltani, azt a számla kiállítása során választhatod ki. 

Devizás számlázás a Billingóban

Ha egy adott partnerhez szeretnéd a számla nyelvét és pénznemét kiválasztani, akkor a Partnerek menüpontban válaszd ki a partnert, majd a Partner szerkesztése/Egyedi számlázási beállítások pontjában válaszd ki a pénznemet és a nyelvet. Majd mentsd el a beállításokat.

Külföldi számlázás a Billingóban

8 népszerű nyelv a Billingóban

Jelenleg a Billingóban 8 számlázási nyelv közül választhatsz: magyar, angol, német, francia, horvát, olasz, román és szlovák. 

A beállítást követően a számla szövegei a kiválasztott nyelven jelennek meg. A Billingóval kétnyelvű számla nem állítható ki. Jelenleg nem elvárás a NAV részéről a kétnyelvű számla.

Határozd meg a számla pénznemét

A Billingóban devizás számlát 37 különböző pénznemben állíthatsz ki. Ezeket akár számlánként is módosíthatod. 

Külföldi számlázás a Billingóban

Mindig pontos árfolyam 

A Billingóban a deviza összege mellett a végösszeg forintban is megjelenik. Az aktuális árfolyam kiszámítása mindig az MNB aktuális árfolyama alapján történik, ezt a pénznem kiválasztását követően a rendszer automatikusan kijelzi. 

Az árfolyam alapja a teljesítés napján érvényes MNB árfolyam, ami az Árfolyam mezőben jelenik meg. Ez azért jó, mert nemcsak a számla kiállításának napján érvényes árfolyamot, hanem korábbi napok árfolyamait is képes kezelni a Billingo.

Külföldi számlázás a Billingóban


Szabd testre a számlaértesítőket

Külföldi számla mellé hozzá illő számlaértesítő illik, így a Billingóban ezt is kényelmesen testre szabhatod. A Beállítások/Egyedi Számlaértesítők menüpontban a magyar nyelvű számlaértesítők mellett angol és német nyelvű értesítések is rögzíthetsz. A további nyelvek esetén angol nyelven küldi ki a rendszer a számlát tartalmazó értesítő e-mailt.

Külföldi számlázás a Billingóban


Állíts be az automatikus fizetési értesítőket

Természetesen a külföldi számlák esetén is beállíthatod a késedelmes fizetésre emlékeztető üzeneteket. Ehhez a Beállítások/Értesítése menüpont alatt hozhatsz létre új fizetési emlékeztetőt.

Ha ezt csak egy adott partnerhez szeretnéd beállítani, akkor válaszd a Küldés csak a kivételeknek megjelölteknek lehetőséget és a Kivételek sorban válaszd ki a partnert. 

Most már mindent tudsz a devizás számlázás beállításairól, irány a Billingo, állítsd be őket a saját profilodban is!

Irány a Billlingóm »

Nincs még Billingo fiókod? Válaszd a Billingo KATA vagy Master csomagot és számlázz külföldre kényelmesen!
Regisztrálok

Hasonló cikkek a kategóriában

Mol campus

A MOL Campus Visitor Centere mögött is ott a Billingo

Billingo hírek 2023.09.21. - 4 p. olvasás

A Billingo a nagyok ligájában is játszik! Több nagyvállalat mellett Billingo számlát ad a MOL Campus is, ha a kilátóteraszáról csodálod meg Budapestet. Nemcsak ...

Toborzás

Itt a szeptember, és még nincs meg minden embered?

Billingo hírek 2023.09.11. - 3 p. olvasás

A vállalati kultúrában a nyári pihenést az őszi pörgősebb szakasz váltja fel a munkavállaló és -hely keresés szempontjából. Az utolsó üzleti negyedévben nincs i...

billingo fejlesztések

Kóstoltad már a legfrissebb fejlesztéseket?

Billingo hírek 2023.09.06. - 7 p. olvasás

Vadiúj toborzó szolgáltatás, fokozott biztonság jellemzi a nyári Billingo termést, és újra automatikus a számlázás a Shopify-ban. A nyár folyamán még biztonságo...

toborzás

Ne költs százezreket toborzásra!

Billingo hírek 2023.09.04. - 4 p. olvasás

Az egyszerre olcsó és hatékony toborzás létezik. Napok alatt megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb jelentkezőket, miközben nem égetsz el több százezer forinto...

munkaerőtoborzás

Munkaerőkeresés: az automatikus jelöltgyűjtés a nyerő!

Billingo hírek 2023.08.28. - 5 p. olvasás

Óriási veszteség a vállalkozásodnak, ha nem a megfelelő kollégákat gyűjtöd egy ernyő alá. A betanítással eltöltött munkaórák mind időt és pénzt emésztenek fel, ...

civil szervezetek számlázása

Közhasznú szervezeteknek ingyenes a Billingo!

Billingo hírek 2023.08.14. - 8 p. olvasás

A Billingónál nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi felelősségvállalás fontosságára, ami a fenntarthatóság és az etikusan működő vállalkozások egyik alappillére...

Back to Top