Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / A külföldi számlázás funkció b…
Tippek - 2020.10.16. - 2 p. olvasás

A külföldi számlázás funkció beállítása a Billingóban

A Billingo online számlázóban 37 devizanemben, 8 népszerű nyelven számlázhatsz, így nemzetközi partnereidnek a megszokott közös nyelven, a mindkettőtöknek megfelelő devizanemben küldheted a számláidat. A funkció számos beállítási lehetőséget kínál, pontról pontra haladva segítünk ezeket nálad is beállítani.

A külföldi számlázás funkció beállítása a Billingóban

Devizás számlázás egyedileg vagy alapértelmezettként

A külföldi pénznemben történő számlázást alapértelmezettként is beállíthatod a Billingo fiókodban. Ha azonban csak időnként vagy egy meghatározott partnernek szeretnél devizás számlát kiállítani, lehetőséged van ezt akár számlánként változtatni vagy az adott partnerhez rögzíteni. 

Alapértelmezettként a Beállítások/Számla beállítások menüpontban választhatod ki a számla nyelvét és a pénznemét is. Ezzel a megoldással minden számlád az adott pénznemben és nyelven kerül kiállításra.

Devizás számlázás a Billingóban

Ha csak egy számla esetén szeretnél nyelvet és/vagy pénznemet váltani, azt a számla kiállítása során választhatod ki. 

Devizás számlázás a Billingóban

Ha egy adott partnerhez szeretnéd a számla nyelvét és pénznemét kiválasztani, akkor a Partnerek menüpontban válaszd ki a partnert, majd a Partner szerkesztése/Egyedi számlázási beállítások pontjában válaszd ki a pénznemet és a nyelvet. Majd mentsd el a beállításokat.

Külföldi számlázás a Billingóban

8 népszerű nyelv a Billingóban

Jelenleg a Billingóban 8 számlázási nyelv közül választhatsz: magyar, angol, német, francia, horvát, olasz, román és szlovák. 

A beállítást követően a számla szövegei a kiválasztott nyelven jelennek meg. A Billingóval kétnyelvű számla nem állítható ki. Jelenleg nem elvárás a NAV részéről a kétnyelvű számla.

Határozd meg a számla pénznemét

A Billingóban devizás számlát 37 különböző pénznemben állíthatsz ki. Ezeket akár számlánként is módosíthatod. 

Külföldi számlázás a Billingóban

Mindig pontos árfolyam 

A Billingóban a deviza összege mellett a végösszeg forintban is megjelenik. Az aktuális árfolyam kiszámítása mindig az MNB aktuális árfolyama alapján történik, ezt a pénznem kiválasztását követően a rendszer automatikusan kijelzi. 

Az árfolyam alapja a teljesítés napján érvényes MNB árfolyam, ami az Árfolyam mezőben jelenik meg. Ez azért jó, mert nemcsak a számla kiállításának napján érvényes árfolyamot, hanem korábbi napok árfolyamait is képes kezelni a Billingo.

Külföldi számlázás a Billingóban


Szabd testre a számlaértesítőket

Külföldi számla mellé hozzá illő számlaértesítő illik, így a Billingóban ezt is kényelmesen testre szabhatod. A Beállítások/Egyedi Számlaértesítők menüpontban a magyar nyelvű számlaértesítők mellett angol és német nyelvű értesítések is rögzíthetsz. A további nyelvek esetén angol nyelven küldi ki a rendszer a számlát tartalmazó értesítő e-mailt.

Külföldi számlázás a Billingóban


Állíts be az automatikus fizetési értesítőket

Természetesen a külföldi számlák esetén is beállíthatod a késedelmes fizetésre emlékeztető üzeneteket. Ehhez a Beállítások/Értesítése menüpont alatt hozhatsz létre új fizetési emlékeztetőt.

Ha ezt csak egy adott partnerhez szeretnéd beállítani, akkor válaszd a Küldés csak a kivételeknek megjelölteknek lehetőséget és a Kivételek sorban válaszd ki a partnert. 

Most már mindent tudsz a devizás számlázás beállításairól, irány a Billingo, állítsd be őket a saját profilodban is!

Irány a Billlingóm »

Nincs még Billingo fiókod? Válaszd a Billingo KATA vagy Master csomagot és számlázz külföldre kényelmesen!
Regisztrálok

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás Tudástár vállalkozás fejlesztés NAV Törvény KATA hasznos tippek új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem adatszolgáltatási kötelezettség online számlázó nav online számla számlatömb online számla és billingo összekötés tévhitek kata adatszolgáltatás nav online számla regisztráció online adatszolgáltatási kötelezettség ügyfélszolgálat áfa e-számlázás katás számlázás pénztárgép billingo NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése online számla regisztráció kata szüneteltetése nav adatszolgáltatás startup fintech számla adó katás vállalkozás adatszolgáltatása egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk online számla koronvírus nav online számla összekötés fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika integráció előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása API könyvelői fiók egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 könyvelői összekötés koronajárvány nav online adatszolgáltatás Díjbekérő Proforma e-számlák díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés