Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Különböző számlatömbök kezelés…
Tippek - 2018.02.22. - 3 p. olvasás

Különböző számlatömbök kezelése kényelmesen a Billingóban

Ha több tevékenységet is kezelsz vállalkozásodon belül, akkor már te is biztosan tapasztaltad, hogy a számlákat az elszámoláskor utólag kiválogatni az egyes számlatömbökből igen időigényes és bonyolult is. A Billingóval azonban pillanatok alatt rendet vághatsz a számlák káoszában. Már mutatjuk is hogyan.

Különböző számlatömbök kezelése kényelmesen a Billingóban

Több tevékenység kezelése esetén sem kötelező különböző számlatömböt használni

Már egy jó ideje nem számít ritkaságnak, hogy valaki egy vállalkozáson belül több tevékenységgel is foglalkozik, a webáruházak korában pedig csak még tovább erősödött ez a tendencia.

Azt már rögtön az elején érdemes tisztázni, hogy törvényi szabályozás nem zárja ki, hogy a különböző tevékenységekről kiállított számlákhoz egyetlen számlatömböt használj.

Ettől függetlenül azonban, ha több különböző tevékenységet is végzel egy cégen belül, akkor mindenképpen megéri egy számlázó programon belül kezelni az egyes számlatömböket.

Átlátható és villámgyors számlázás több tevékenység esetén is

Az átláthatóság és a kényelem miatt sokkal hatékonyabb megoldás, ha az egyes webáruházaid vagy tevékenységi köreid számára külön számlatömböt vezetsz, amit a Billingóban könnyedén meg is tehetsz.

Így a számlák kiállítása is jóval gyorsabb lesz, ráadásul utólag sem kell azután kutakodnod, hogy melyik számla melyik tevékenységhez tartozik. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a pénzügyek utólagos ellenőrzése is egyszerűbb egy könnyedén áttekinthető, logikus rendszerben.

Sőt, az egyes számlatömbökből való számlázást akár külön-külön is automatizálhatod, hiszen ezeket is szétválogatja a Billingo.

A Billingóval kényelmesen kezelhetsz több számlatömböt egyszerre

És, hogy a gyakorlatban hogyan lehet a legkényelmesebben több számlatömböt is kezelni egyszerre? A Billingóval például:

  • pillanatok alatt létrehozhatsz egy új számlatömböt,
  • a számlák kiállításakor néhány kattintással kiválaszthatod, hogy melyik számlatömböt használod éppen,
  • külön alapértelmezett logót állíthatsz be minden számlatömbhöz.

Így hozd létre és használd a különböző számlatömböket a Billingóban

1. lépés: új számlatömb létrehozása - Miután bejelentkeztél Billingo fiókodba, a bal oldali menüből válaszd ki a “Beállítások” » “Számlatömbök” almenüt. Ezután kattints a jobb felső sarokban található “ÚJ SZÁMLATÖMB” gombra.

Különböző számlatömbök kezelése kényelmesen a Billingóban

2. lépés: az új számlatömb adatainak kitöltése - Ezután megjelenik egy új felület, ahol elég kitöltened a “Számlatömb megnevezése” és a “Számlatömb előtagja” mezőket, majd ezután a szintén zöld “MENTÉS” gombra nyomni, és már készen is vagy.

FONTOS! Azokat a számlatömböket, amelyekbe már készítettél számlát, utólag nem tudod törölni.

Különböző számlatömbök kezelése kényelmesen a Billingóban

3. lépés: a különböző számlatömbök testreszabása - Már a létrehozáskor több olyan egyedi beállítást is megadhatsz, amelyekkel az adott tevékenységi kör, illetve webshop igényeire igazíthatod a számlatömböt. Beállíthatod például a hozzá tartozó:

  • logót,
  • számlasablont,
  • számlaértesítőt,
  • proforma számlaértesítőt
  • és egyedi mezőket.

Ezeket az alapértelmezett beállításokat utólag is hozzáadhatod vagy módosíthatod, ha belépsz a “Beállítások” » “Számlatömbök” menübe, majd a módosítani kívánt számlatömb melletti három pontra kattintva a “SZERKESZTÉS” opciót választod.

Különböző számlatömbök kezelése kényelmesen a Billingóban

4. lépés: a használni kívánt számlatömb kiválasztása - Amikor új számlát hozol létre a Billingóban, akkor az oldal közepén található “Számlatömb” feliratú blokkban tudod kiválasztani, hogy az adott számla melyik tömbben kerüljön kiállításra.

Különböző számlatömbök kezelése kényelmesen a Billingóban

Az egyes vállalkozásokhoz tartozó pénzügyi kimutatások megtekintése

A Billingo nagy előnye, hogy pénzügyeidet bárhol, bármikor és bármilyen eszközről megtekintheted egy látványos grafikon segítségével. Mindezt természetesen megteheted akár egy-egy tevékenységi körre/webshopra vagy akár egy adott időszakra lebontva is.

Ehhez nincs más dolgod, mint a “Számlák” menüben az oldal bal felső sarkában található mezők segítségével beállítani a szűrési feltételeket, majd a “frissítés” ikonra kattintani. Ezután a számlalista és a hozzá tartozó pénzügyi statisztikák is automatikusan frissülnek.

Különböző számlatömbök kezelése kényelmesen a Billingóban

Átlátható és kényelmes számlázásra vágysz több tevékenységi kör esetében is? Akkor regisztrálj egy fiókot, és Billingózz egy hónapig ingyen »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top