Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / JÖN: megújul a Billingo Sandbo…
Velünk történt - 2020.07.01. - 2 p. olvasás

JÖN: megújul a Billingo Sandbox

Az utóbbi időben számos visszajelzést kaptunk tőletek a jelenlegi Sandbox üzemmód működésével kapcsolatban. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezeket figyelembe véve újratervezzük és még jobbá tesszük ezt a funkciót. A tervezés eredményeképpen a régóta várt, több profil létrehozási lehetősége is megvalósul. Hurrá! Íme a részletek:

megújul a Billingo Sandbox

Mi az a Sandbox?

A Sandbox a Billingo tesztfelülete, ahol lehetőséged van tesztelni az új funkciókat vagy akár az API működését is. A Sandbox módot a Billingo fiókod/Sandbox mód fülén tudod ki- vagy bekapcsolni. Ha a Sandbox funkció be van kapcsolva, az elkészített számlák és adatok egy ideiglenes adatbázisba kerülnek, ezek nem éles bizonylatok. Az adatbázist időnként töröljük, ezért ezek az adatok elveszhetnek. Ha a Sandbox mód ki van kapcsolva, akkor pedig éles számlákat készítesz. 

Ez a felület és a funkció újul meg néhány héten belül az alábbiak szerint:

Az új Sandbox üzemmód legnagyobb változása, hogy egy profilban csak egyszer lehet beállítani, hogy azt Sandbox üzemmódban szeretnéd-e használni vagy sem. Ezért a jelenlegi Beállítások menüpontban található Sandbox üzemmódválasztó opciót pár héten belül megszüntetjük. 

Mutatjuk, mi történik a jelenlegi fiókokkal!

Éles számla van a rendszerben és a Sandbox mód is be van kapcsolva

Ha van már az éles rendszerben számlád és a Sandbox üzemmód be van kapcsolva, akkor a Sandbox üzemmódot ki fogjuk kapcsolni! A Sandbox megszűnésével az éles fiókban megmaradnak a korábban rögzített adatok és természetesen a számlák is. A Sandbox üzemmódban tárolt adatokat azonban töröljük. Ha továbbra is szeretnéd használni a Sandboxot, akkor egy új Sandbox profilt kell létrehoznod.

Nincs éles számla a rendszerben és a Sandbox mód is be van kapcsolva

Ha nincs még éles számlád a rendszerben, de a Sandbox üzemmód aktív, akkor a profilon belül nem fogsz tudni változtatni ezen a beállításon. Azaz a profilos Sandbox üzemmódba kerül.
DE!
Van arra lehetőséged, hogy ugyanazzal az email címmel egy új profil hozz létre. Ez esetben újra kiválaszthatod, hogy a Sandbox üzemmód aktív legyen vagy sem. A Sandboxban tárolt eddigi adatokat ebben az esetben is töröljük. Az újonnan létrehozott profilok között pedig szabadon tudsz majd váltogatni.

Nincs bekapcsolva a Sandbox üzemmód

Ebben az esetben semmi teendőd nincs, élvezd továbbra is a billingózást!

Még 2 szuper hír!

Az összekötések is tesztelhetők a Sandbox fiókban

Az újragondolt Sandbox üzemmód egyik nagy újdonsága lesz, hogy azokat a külső összeköttetéseket, amik képesek Sandbox/teszt fiókot kezelni (NAV, Barion, SimplePay) ezentúl a Sandbox profilban létrehozott teszt számlákkal lehet majd tesztelni.

A megújult API is kipróbálható a Sandbox üzemmódban

Az új Sandbox üzemmódban a megújult Billingo API is használható és tesztelhető lesz. Fontos azonban, hogy Sandbox profilban csak a külső összeköttetések teszt fiókjait lehet majd használni.

Az új Sandboxot néhány héten belül élesítjük, amiről természetesen majd neked is beszámolunk és bemutatjuk az új Sandbox profil létrehozásának módját és a profilok közötti váltási lehetőséget is.

Még nincs Billingo fiókod? Regisztrálj ingyen!
Regisztrálok

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top