Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / KATA / Megújult a Billingo KATA/AAM k…
KATA - 2020.04.23. - 1 p. olvasás

Megújult a Billingo KATA/AAM kalkulátor

A katás és vagy adómentes adózást folytató vállalkozások számára az egyik legfontosabb információ, az éves KATA és/vagy AAM keret aktuális állása. Újragondoltuk ezért a Billingo felületén elérhető kalkulátort és új funkciókkal is kiegészítettük, hogy mindig a lehető legpontosabb adatok álljanak rendelkezésedre.

Megújult a Billingo KATA/AAM kalkulátor

KATA 2020

A Billingo fiókodba belépve, a számlalista oldalon, közvetlenül a grafikon alatt a KATA 2020 -> menüpontra kattintva érheted el a KATA/AAM kalkulátorodat. A kalkulátort vállalkozásodra szabhatod. Beállíthatod, hogy mennyi hónapot töltöttél az adott évben katás vállalkozóként, alanyi adómentes adózóként, így garantáltan pontos információkat kapsz. 


 

A KATA kalkuláció

A Billingo KATA kalkuláció fülre kattintva nézheted meg az időszakos KATA keretedet. 

A zöld skála fokozatosan csökkenve jelzi a kereted alakulását, a végéhez közeledve pedig sárga, majd piros színre változik.

Illetve listázzuk azt is, mennyi időt töltöttél katásként adott évben és mennyi volt a teljesített bevételed. 

Fontos!
A KATA keretedbe csak a kifizetett előleg- és végszámláid számítanak bele.
Nem listázzuk a kintlévőségeket, a lejárt számlákat és a piszkozatokat sem. 

A Kalkulált számlák listája gombra kattintva pontosan megnézheted, melyik számlák szerepelnek a számításban. Ha pedig szeretnéd, manuálisan bővíteni vagy csökkenteni is tudod a bekerülő számlákat. Mentést követően azok is be- ill. kikerülnek kerülnek a számításba/ból.

Az adatokat excel formátumban menteni is tudod. 

AAM kalkuláció

 Az AAM Kalkuláció fülre kattintva tekintheted meg az adott időszakban kiállított számláidat, függetlenül attól, hogy azokat teljesítették-e vagy sem. 

A skála színe itt is sárgára, majd pirosra változik, ahogy csökken a rendelkezésedre álló keret.

Az AAM keretedbe minden kiállított számlát listázunk.  


A Kalkulált számlák listájában meg tudod nézni, hogy pontosan milyen számlák kerültek a számításba, és manuálisan is tudod szerkeszteni a listát. Mentést követően az új beállítások alapján számít a kalkulátor. 


Egyedi beállítások

A Beállítások menüpontban be tudod állítani a KATA vállalkozásod és az alanyi adómentességed kezdetét és végét (ha van), így tökéletesen pontos adatokat fogsz látni.


Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
Tudástár online számlázás vállalkozás fejlesztés NAV Törvény hasznos tippek KATA új funkció e-számla adózás webáruház online számlaadat szolgáltatás kata 2020 nav-bekötés könyvelés kéziszámla adatszolgáltatás katás vállalkozás kata adózás marketing bejelentési kötelezettség számlasablon koronavírus biztonság felhő digitális archiválás e-kereskedelem online számlázó adatszolgáltatási kötelezettség számlatömb tévhitek kata adatszolgáltatás online számla és billingo összekötés nav online számla ügyfélszolgálat e-számlázás katás számlázás pénztárgép áfa NAV bekötés számlázó program váltás katás vállalkozás bejelentése nav online számla regisztráció kata szüneteltetése online adatszolgáltatási kötelezettség startup billingo fintech adó katás vállalkozás adatszolgáltatása online számla regisztráció egyéni vállalkozás kata megszűnése kata megszüntetése kata vállalkozás megszűnése szakértői cikk koronvírus fenntarthatóság Billingo előfizetés Ingyenes Billingo számla társadalmi felelősségvállalás támogatás Bonácz Zsolt Webshippy webáruház logisztika előlegszámla előlegszámla készítése GDPR kata bejelentés kata keret könyveléstámogatás egyéni vállalkozás indítása egyéni vállalkozás szüneteltetése 2020 koronajárvány Díjbekérő Proforma e-számlák integráció díjak elismerés adatvédelmi tájékoztató adatvédelem egyéni vállalkozás szüneteltetése számlázó program választás PSD2 nyílt bankolás számlainformációs szolgáltatás számlaadatok jogszabályváltozás banki összekötés összekötés katás egyéni vállalkozás üzleti terv API válságkezelés egyéni cég egyéni cég alapítása alanyi adómentes