Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Így tesztelheted a Billingót, …
Tippek - 2020.09.15. - 3 p. olvasás

Így tesztelheted a Billingót, megújult a Billingo Sandbox

Új érdeklődőként és tapasztalt Billingósként is nagyon hasznos, ha a számlázó program funkcióit, újdonságait ki lehet próbálni. A megújult Billingo Sandbox-ot éppen ezért hoztuk létre, így ezt bármikor, kényelmesen megteheted. Olvass tovább, máris mutatjuk, hogyan tesztelheted a Billingót.

Így teszteld a Billingót

Mi az a Sandbox ?

A Sandbox a Billingo tesztfelülete, ahol lehetőséged van tesztelni az új funkciókat vagy akár az API működését is. A Sandbox módot a Billingo fiókod/Sandbox mód fülén tudod ki- vagy bekapcsolni. Ha a Sandbox funkció be van kapcsolva, az elkészített számlák és adatok egy ideiglenes adatbázisba kerülnek, ezek nem éles bizonylatok. Az adatbázist időnként töröljük, ezért ezek az adatok elveszhetnek. Ha a Sandbox mód ki van kapcsolva, akkor pedig éles számlákat készítesz. 

Az összekötések is tesztelhetők a Sandbox fiókban

Az újragondolt Sandbox üzemmód egyik nagy újdonsága lesz, hogy azokat a külső összeköttetéseket, amik képesek Sandbox/teszt fiókot kezelni (NAV, Barion, SimplePay) ezentúl a Sandbox profilban létrehozott teszt számlákkal lehet majd tesztelni.

A megújult API is kipróbálható a Sandbox üzemmódban

Az új Sandbox üzemmódban a megújult Billingo API is használható és tesztelhető lesz. Fontos azonban, hogy Sandbox profilban csak a külső összeköttetések teszt fiókjait lehet használni.

Így teszteld a Billingo online számlázót


1. lépés: Regisztrálj egy új Billingo fiókot ingyen

A Billingo online számlázó funkcióinak teszteléséhez Billingo fiók szükséges. Ha még nincs Billingo fiókod, regisztrálj egyet ingyen!

Ingyenes regisztráció »

A Billingo regisztráció ingyenes és semmilyen további kötelezettséggel nem jár. A fiókod automatikusan Starter csomagba kerül. Csomagot a későbbiekben bármikor válthatsz, és a fiókot is törölheted. 

Ha regisztráció nélkül szeretnéd megnézni a Billingo működését, használd a DEMÓt

2. lépés: Hozd létre a Sandbox profilodat

  1. A Sandbox a Billingo tesztfelülete, az ebben a profilban létrehozott számlák nem érvényesek, csak a számlázó program tesztelésére szolgálnak. 
  2. A Sandbox profil létrehozásához a Billingo fiókod jobb felső sarkában a neved mellett kattints a lefelé mutató nyílra, majd válaszd az “Új profil létrehozása” menüpontot. 
  3. Adj nevet a profilnak, és válassz hozzá egy e-mail címet is. Erre az e-mail címre érkeznek majd a profillal kapcsolatos e-mailek, értesítők. 
  4. A Sandbox üzemmód sorban jelöld be az IGEN opciót. Ezzel a profilt csak és kizárólag teszt üzemmódban tudod használni, és a későbbiekben sem lesz lehetőség ezen változtatni.
    Billingo Sandbox
  5. Végül kattints a “Létrehozás” gombra, ezzel a Sandboxod el is készült. 

A Billingo Multiprofilon belül így mostantól 2 profil között tudsz bármikor kényelmesen váltani. A most létrehozott Sandboxot tesztelésre, a vállalkozásod profilját pedig online számlázásra használhatod. Az utóbbiban készített számlák érvényesek lesznek és a hatályos jogszabályok (pl. NAV bejelentés, NAV adatszolgáltatás) vonatkoznak rájuk. 

A két profil között a jobb felső sarokban, a nyílra kattintva bármikor tudsz váltani. 

3. lépés: Indulhat a tesztelés

A új Sandbox profil nem örökli a főprofilod beállításait, akkor sem, ha ott korábban már állítottál be cégadatokat, töltöttél fel partnereket vagy termékeket, szolgáltatásokat. Ez egy teljesen új és tiszta fiók, minden beállítást külön el kell végezned.

Billingo Sandbox

Most már mindent tudsz a Billingo Sandbox működéséről, jöhet a teszt!

Irány a Billingo, hozd létre a Sandbox profilodat!

Én is akarok egy Sandboxot »

Maradt még kérdésed a Billingo Sandbox működésével kapcsolatban? Írj nekünk a hello@billingo.hu e-mail címre, vagy hívd ügyfélszolgálatunkat a +36-1/500-9491-es telefonszámon (H-P: 10-15).

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár