Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Tippek / Megújult a számlák kiállítása:…
Tippek - 2021.06.01. - 4 p. olvasás

Megújult a számlák kiállítása: 7+1 ok, amiért imádjuk!

Most már bevallhatjuk, hogy a Billingónál az egyik kedvenc projektünk volt az új Bizonylat kiállítása oldal átszabása, korábban ugyanis rengeteg hasznos tanácsot kaptunk tőletek, hogy hogyan lehetne még praktikusabb és szerethetőbb a számlák készítése. Mi pedig boldogan tesszük még élvezetesebbé a számlázást és szeretünk alkotni! Egy csokorba gyűjtöttük az ötleteket, gőzerővel terveztünk, és így született meg új gyermekünk, amit az elkövetkezendő hetekben folyamatosan kapcsolunk be billingósainknak. Óriási örömünkre rengeteg visszajelzést és sok-sok pozitív véleményt kaptunk, amit nagyon köszönünk!

Számla kiállítása

Tudjuk, hogy a változás sosem könnyű, búcsút inteni egy már jól megszokott felületnek, megbarátkozni azzal, hogy valami kicsit másképp működik, mint korábban, egy-egy gombot máshol talál az ember. Azonban hiszünk abban, hogy az új mindig valami nagyszerűt hoz és erre bizonyíték a bizonylat kiállítás megújult felülete is.

Korábbi igényfelmérő kérdőíveinkben annyi szuper ötletet kaptunk tőletek, amivel még logikusabbá tehető az amúgy is átlátható, könnyen használható felület, hogy nem volt kérdés: ezeket meg kell valósítanunk!

Korai hozzáférés ON

Ha esetleg még nem látod Billingódban az új felületetet, kapcsold be a korai hozzáférés funkciót. Ezt a Számlalista oldalon, jobb oldalon felül tudod megtenni az Új bizonylatkezelés kipróbálása gombbal. Érdemes már most aktiválni a korai hozzáférést, mert a nyár folyamán minden fiók átáll az új felhasználói felületre. Ráadásul mindig értesülhetsz az aktuális újdonságokról.

Billingo online számla


És akkor most már tényleg mutatjuk az eredményt! Lássuk a 7+1 újdonságot!

1. Bizonylattípus: utolsókból lesznek az elsők

Eddig a számlázási folyamat utolsó lépése volt, hogy eldöntsd, milyen típusú számlát hozol létre. Ezentúl viszont a partneradatok mellett elsőként választhatod ki, hogy milyen bizonylatra van szükséged. Tudsz számlát, előlegszámlát és díjbekérőt készíteni, valamint ezek elektronikus, időbélyeggel ellátott formáját is kiállíthatod. Az e-bizonylatok írása lényegesen leegyszerűsödött, hiszen egy kis kapcsolóval aktiválhatod az elektronikus formátumot.

Billingo online számla

2. Adószámmal rendelkező partner - mínusz egy kattintás!

Jó hír az, hogy az adószámmal rendelkező partnereknél nem kell többé azzal bajlódnod, hogy megjelöld a vevő adózási típusát, hiszen az adószám beírásával egyidejűleg a Billingo automatikusan megteszi helyetted. Éljen, eggyel kevesebb tennivaló!

Sokkal áttekinthetőbb lett egyben ez a blokk, hiszen egy helyen találod az adószámmal és adózási típussal kapcsolatos információkat, nem szükséges több soron át görgetned, hogy beírhasd az adószámodat.

Emellett egyértelműsítettük az Adószámmal rendelkezik (Belföldi ÁFA alany) és Adószámmal nem rendelkezik (Természetes személy) kategóriákat, hogy még egyszerűbb legyen a számlázás.

Billingo online számla


3. Címmegadás egyszerűen és szupergyorsan

Az új felületen búcsút intettünk a címek tagolásának. A több felesleges rubrikából egy összevont mezőt készítettünk, ahová a teljes címadatot - utca, házszám, lépcsőház, emelet, ajtó - egyszerre beírhatod.

Új nevet is kapott a Közterület mező,  mostantól Cím (pl. utca, házszám)-ként találod meg.

Ugye, hogy mennyivel könnyebb így az élet?
Billingo online számla


4. Letisztult fizetési információk

Ráncba szedtük a fizetési adatokat is. Legfelülre kerültek a legfontosabb infók, úgy mint a fizetési mód, a fizetési határidő, a bankszámlaszám és a készpénzátvételi hely. Az új elrendezésben a számla nyelve, a kerekítés és a kedvezmény lejjebb kaptak helyet, így minden sokkal áttekinthetőbb.

Emellett kompaktabbá tettük a felületet, a készpénz átvételi hely például csak akkor jelenik meg a fizetési mód mező mellett, ha készpénzes fizetést választasz, egyéb esetben az online fizetési opció látható.

A formátum blokk is kisebb és kecsesebb lett, a partner adatlap mellé helyeztük fel, így helyet nyertünk.
Billingo online számla

5. Előlegszámlák és díjbekérők átlátható megjelenítése

Ami jól bevált, azon miért is változtatnánk? Így van ez az előlegszámlák és díjbekérők megjelenítésével is, azonban most még átláthatóbban, az összeg feltüntetésével láthatók a bizonylatkiállítási felületen, közvetlenül a számlázandó termékek fölött, ahol egy kattintással beválaszthatod a számlához kapcsolódó előlegszámlát vagy díjbekérőt.

Billingo online számla

6. Tételek másolása, megjegyzés hozzáadása egy kattintással


A megújult felületen a Másol gomb segítségével pillanatok alatt duplázhatod, triplázhatod tételeidet, melyek adatait aztán kedvedre szerkesztheted is.

A Megjegyzés gombbal pedig könnyen és gyorsan írhatsz megjegyzést a termékekhez, szolgáltatásokhoz. Megjegyzésedet egyből meg is jelenítjük, a felső megjegyzések gombbal bekapcsolható és eltüntethető minden terméknél az aktuális létrehozási folyamatban.

Billingo online számla


7. Még látványosabb helyen a Kedvezmények


Az egyik óriási kedvencünk, az új Kedvezmény mező, mely most nem a fizetési opcióknál, hanem a Tételek összesítőjénél kapott helyet. A kedvezményeket közvetlenül kezelheted, az engedmény beírásánál pedig azonnal láthatod, hogy hogyan változik a számla fizetendő összege.

Ebben a blokkban jelent meg egyébként a Kerekítés a bizonylaton opció is,  a fizetendő bruttó végösszeg fölé került.


Még egy kis bonbon a kedvezményekhez: A Mit számlázol blokkban a nettó részösszeg a Mennyiség mellé került, kék színnel látható, azonban ha kedvezményt alkalmazol, narancsra váltjuk, és alatta áthúzva látthatod az eredeti árat.

Billingo online számla

+1. E-mail cím megadása

Az e-mail cím megadásával kapcsolatban sok megkeresést kaptunk. Jelenleg két helyen is lehetőség van a partner elektronikus elérhetőségének beírására: egyrészt a partneradatoknál - amit kérésetekre könnyen elérhetővé tettünk a telefonszámmal együtt -, valamint a bizonylat felület alsó mezőjében. 

Billingo online számla

És végezetül még valami: ha a NAV online számla beküldés blokkot keresed, azt ezentúl a bruttó végösszeg alatt találod.


Wow, ez tényleg klassz lett! Megnézem én is! >>


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás webáruház könyvelés kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság pályázat digitális archiválás számlázó program váltás Billingo ajánlói rendszer fintech áfa API pénztárgép átalányadó devizás számlázás ügyfélszolgálat online fizetés GDPR bankszámlaszám webshop létrehozás adóváltozás kiva 2023 adózás tender pályázati kiírás napkollektor napelem napelem pályázat napelem-pályáza pályázati feltételek shopify patreon etsy tao költségcsökkentés digitalizáció övtj bevételi összeghatár digitális névjegykártya változások munkajog mtk. munka törvénykönyve áremelés beszállítás beszállító minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár egyéni vállalkozás adószámos magánszemély briefly meska ügyfélkapu ányk hipa Általános Nyomtatványkitöltő Programot kereskedelmi és iparkamara szabadúszó vállalkozó iparűzési adó számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó adótörvény adókártya adóazonosító jel adóazonosító ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház weboldal digitalizálás adókonferencia adózás 2023