Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / Velünk történt / “Mélyen hiszünk benne, hogy eg…
Velünk történt - 2022.11.16. - 5 p. olvasás

“Mélyen hiszünk benne, hogy egy magabiztos nőnél nincs erősebb”

Szokták hangoztatni azt az elcsépelt mondatot, hogy a stílus maga az ember. Ezt egy magasabb, követhetőbb szintre helyezi a YURKOV Stílustanácsadó Szalon alapítója, Kovács Orsolya nemzetközi stílusszakértő. Egy nő, akiből természetes magabiztosság áramlik, és ítélkezés nélkül segít hölgyeket és urakat egyaránt az önismeret stílusos útján. Mert bizony a megjelenés a vállalkozók és a magánélet esetében is egy kommunikációs forma, néha talán több annál. Hogy hogyan fejezhetjük ki magunkat jól az öltözködésünkkel, és hogyan legyünk jól a bőrünkben és ruhánkban, illetve mi az, amit valójában egyedülálló módon kiépített a szakmában, arról Orsival beszélgettünk egy rendkívül inspirálót.

Stílustanácsadás

Személyiség alapú stílustanácsadás - ezt nem sokszor hallani. Mesélnél kicsit bővebben erről?

A stílusunk sokkal hangosabb, mint a mondandónk, és sokan nem is sejtik, de rengeteget mesél rólunk: megjelenünk, és szavak nélkül máris elmondjuk, hogy mennyit merünk magunkból megmutatni, milyen a viszonyunk a nőiességünkhöz, milyen a személyiségünk. A stílusunkból nem hagyható ki a személyiségünk, ebből épül fel, ebből táplálkozik, és sajnos sok esetben ezt nyomjuk el.

A megjelenésünk pedig messze túlmutat a sportos, sportosan-elegáns, elegáns hármasán, hiszen az alaptermészetünk adja az alapját. Van egy sajátos módszertanunk erre: a stílusprofil, aminek a felépítése egy rendszereken átívelő módszertan, és ez a színeinkből, fazonjainkból, a vásárlási szokásainkból építkezik, és jut el az egyéniségünkön és életstílusunkon alapuló stílusprofil-archetípusokhoz. Ezért személyiség-alapú a mi stílustanácsadásunk.

A kommunikációtokból árad a holisztikus szemlélet és az önszeretet fontossága. Hogyan lehet összekötni az önismeretet a stílustanácsadással?

A mi definíciónk a stílusról: a megrendíthetetlen magabiztosság. A “szeresd önmagad” a világ egyik legfrusztrálóbb mondata szerintünk, hiszen sokan nem ezzel a rutinnal nőttünk fel, összehasonlítjuk magunkat a felénk áramló, filterezett világgal, és valahogy sosem tudunk nyertesen kijönni belőle. Mi nők még azért is hibáztatjuk magunkat, mert nem tudjuk megszeretni a saját testünket. A mi utunk mégis ide vezet.

A megoldásunk: a lehető legtöbb információt megtudni saját magadról. Megismerni minden porcikádat, megismerni a reakcióid miértjét, a gondolkodásmódod mechanizmusát, azt, hogy mi a legjobb érzés neked kívül és belül. A megismeréssel közelebb kerülsz magadhoz, és amikor közelebb kerülünk valakihez, sokkal jobban megszeretjük. Így lesz ez veled is, önmagaddal. Amit tanítunk, az egy új látásmód, ahogy érdemes magad nézni, és ahogy érdemes magaddal jobban megismerkedni. Mélyen hiszünk benne, hogy egy magabiztos nőnél nincs erősebb.

Nem csak hölgyeknek adtok tanácsot, ami szerintem fantasztikus. Nagy az érdeklődés irányotokba az urak részéről is?

Férfiak a kezdetektől érkeznek hozzánk, de ők csak csendben, egyénileg akarnak magunkról tanulni.Elképesztően inspiráló egyébként velük dolgozni, mert aki hozzánk érkezik, őszinte az érdeklődése és a tanulási vágya, így döbbenetes sikersztorik születnek a férfiakkal való tanácsadások után.

Hogyan látod ma Magyarországon a vállalkozó nők helyzetét?

Eltekintve a mostani körülményektől még mindig azt mondom, hogy most nagyobb lehetőségeink vannak, mint valaha. Folyamatos tanulással, szenvedéllyel, kitartással, női finomsággal elképesztően sokat tudunk tenni a gazdasági környezetünkért IS!

Te hogy vagy most a bőrödben?

Most sokkal jobban, mint, 10 éve, amikor karrier, magánélet és anyagi biztonság nélkül elindítottam a YURKOV-ot. El sem hiszem, hogy a vállalkozásom mennyi helyre repített el (HongKong-tól San Fransisco-ig), és mennyit adott nem csak nekem, sok-sok ezer nőnek. Végtelenül hálás vagyok az elmúlt 10 évért.

Adódott már nehézséged abból, hogy nőként vagy vállalkozó?

Kifejezetten a női vállalkozói létem miatt soha nem adódott nehézségem a YURKOV építése alatt, de azt hiszem, ez a látásmódom miatt van, ami 18 éves koromban alakult ki. Akkor már dolgoztam Édesapám mellett értékesítőként, és egy vezérigazgatóval tárgyaltunk. Ez a vezérigazgató pedig nem vett rólam tudomást a tárgyalás során, pedig csak én válaszoltam a kérdéseire. Amikor már az utcán voltunk, elsírtam magam, rettenetesen rosszul esett, hogy ennyire semmibe vett. Ekkor azt mondta édesapám, első üzleti mentorom: “nem elég, hogy fiatal vagy, még nő is. Ezt senki nem tudja, de elmondom neked: ez óriási erő. Nem kerülsz többet ilyen helyzetbe, ha a legjobb vagy a szakmádban.” Ennek szellemében dolgozom.

Mit csinálsz, ha nehéz helyzetben vagy? Van valami rituáléd, tevékenységed, amit ilyenkor csinálsz?

8 éve buddhista gyakorló vagyok, leírhatatlan eszközök vannak a kezemben. Ezt egyébként tanítani fogom vállalkozó nőknek 2023-ban, Career Yoga Method név alatt.

Mi volt az 3 legnagyobb segítség, amivel el tudtál indulni a vállalkozásodban?

Egy általam mélyen tisztelt üzletember azt mondta: “csak csináld! És 3 évig, bármi történik is, ne hagyd abba!” A következő mondatot az Ország Orra, Zólyomi Zsolt mondta nekem: “Orsó (így hív, imádom!), ha elérhetetlen vagy, mindenki akarni fog.” Ezt egyébként az árazásra értette. A harmadik mondat egy ókori görög mondás (Herakleitoszhoz kötik): A kezdet több, mint az egész fele. Tehát elkezdeni valamit nem csupán az első lépés, hanem egyszer csak a dolgok kellős közepén találod magad. Szóval csak el kell kezdeni, nem abbahagyni, és egy picit elérhetetlennek kell lenni.

Kik azok az emberek, akik téged inspirálnak?

Kreatív ember vagyok, engem egy idegen is inspirál: egy mozdulat, egy gesztus, egy nézés. Vadidegenekből elképzelhetetlenül sokat inspirálódom. Nézem az embereket, és tanulok tőlük. Egyébként pedig vannak olyan vállalkozók, akiktől tanulok: Wolf Gábor a Marketing Commandótól, Vas Timi Consulting, a Marketing Amazing, Pirner Alma és a kollegáim.

Milyen tevékenységekkel tudod inspirálni te saját magad?

A Buddhista Főiskolára járok, minden egyes ott töltött óra, és a tanulmányokkal töltött idő kikapcsol és feltölt, illetve vidéken lakom, egy elképesztően gyönyörű, békés környezetben, otthon, családi körben is nagyon ki tudok kapcsolni.

Mit jelent számodra a siker?

Megrendíthetetlen nyugalmat.

Mi a vállalkozásod motorja?

A YURKOV alapmissziója az első érzés, amitől elindult a vállalkozás: elmondani minél több embernek, micsoda erő rejlik ebben az egészben. Hogy a megjelenés több, mint egy ruha. Hogy a stílusod minden mozdulatodban benne van.

Van tanácsod vállalkozó nők számára?

Mit is mondhatnék: ha elkezded, teljes szívvel add bele magad, higgy magadban és NE HAGYD ABBA, LEGALÁBB 3 ÉVIG. :)

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár