Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / KATA / ÚJDONSÁG: Módosító számlát is …
KATA - 2021.02.03. - 2 p. olvasás

ÚJDONSÁG: Módosító számlát is létrehozhatsz a Billingódban

Veled is előfordult már, hogy a számla kiállítását követően vetted észre, hogy valamit elírtál, rajta hagytál vagy éppen lehagytál a számládról? A Billingóval mostantól pillanatok alatt készíthetsz módosító számlát. Gyere, nézzük meg, hogyan működik és mire kell figyelned!

Módosító számla

Mire való a módosító számla?

A módosító számlát akkor érdemes készítened, ha egy számla kiállítását követően vetted észre, hogy a számlát hibásan vagy hiányosan állítottál ki. A hatályos jogszabályok szerint az eredeti bizonylat tartalma utólag nem módosítható, módosító számlával viszont a hiba korrigálható.

A módosító számla nagy előnye, hogy nem kell stornózni és/vagy visszakérni az eredeti számlát a vevőtől, hanem elég mellé készíteni egy kiegészítő, ún. módosító számlát.

Fontos!
A módosító számlán mindig szerepel az eredeti számla sorszáma és tételei is mínuszos előjellel. Ha a tételeket nem szeretnéd módosítani, akkor ezeket újra hozzá kell adnod a tételekhez.

Erre azért van szükség, mert az eredeti számla és a módosító számla csak együtt érvényes. Mindkettőt át kell adnod a vevőnek. A módosító számla végösszege pozitív és negatív is lehet. A fizetendő végösszeget pedig minden esetben a két számla együttes értéke adja. Ha tehát a módosító számla a fizetendő összeget nem érintette, módosító számla végösszege értelemszerűen 0.

 A módosító számlán több adatot is módosíthatsz:

  • fizetési határidő
  • fizetési mód
  • “Számla nem igényel pénzügyi teljesítést” felirat feltüntetése
  • tételek
  • megjegyzések

Nem változtatható adatok:

  • teljesítés dátuma
  • partneradatok
  • a partner adószáma

Utóbbit a NAV számlaadat-szolgáltatási kötelezettség indokolja. Ha ezeket az adatokat szeretnéd módosítani, akkor a számlát mindenképpen stornózni kell, majd újra létrehozni, immáron a helyes adatokkal.  

Így készíts pillanatok alatt módosító számlát

1. Kattints a módosítandó számla műveleti gombjára és válaszd a Módosító számla funkciót.

Módosító számla

2. A ceruza ikonra kattintva módosítsd a szükséges adatokat.

Módosító számla

3. Ha a tételeket a változtatás nem érintette, mert pl. a fizetési határidőt vagy a megjegyzést módosítottad, akkor ne felejtsd el a tételeket újra hozzáadni a módosító számlához. Ha mindent jól csináltál, a módosító számla fizetendő végösszege 0 Ft.

Módosító számla

4. Ha új tételt adsz hozzá a listához, akkor ellenőrizd, hogy a végösszeg, csak az új tételt tartalmazza. Ez a fentiek miatt pozitív és negatív is lehet.

Módosító számla

5. Ha minden stimmel, a szokásos módon, a Mentés gombra kattintva hozd létre a bizonylatot. Az módosító számlád a Számlalistában új tételként jelenik meg.

Módosító számla

Még egy jó hír!
A Módosító számla funkciót a Billingo KATA, Master és Innovátor csomagokba extra felár nélkül használhatod. Legközelebb stornózás előtt próbáld ki!

Nincs még Billingo fiókod? 
Regisztrálj egyet


Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top
online számlázás vállalkozás NAV nav online számla KATA adózás könyvelés webáruház kéziszámla marketing integráció koronavírus szakértői cikk számlasablon biztonság számlázó program váltás pályázat digitális archiválás átalányadó Billingo ajánlói rendszer fintech áfa pénztárgép API ügyfélszolgálat devizás számlázás online fizetés GDPR kiva bankszámlaszám adóváltozás 2023 adózás tao webshop létrehozás digitalizáció övtj napelem-pályáza napelem pályázat napelem napkollektor pályázati kiírás tender pályázati feltételek shopify patreon etsy weboldal digitalizálás költségcsökkentés egyéni vállalkozás hipa biztosítás egészségbiztosítás vállalati egészségbiztosítás adathalászat kiégés burnout számla kelte számla teljesítés fordított áfa fordított adózás teszor teáor prémium magyar állampapír infláció inflációkövetés inflációkövető PMÁP befektetés helyi iparűzési adó iparűzési adó adókártya adóazonosító jel adóazonosító őstermelő őstermelők őstermelő adózás kiegészítő őstermelői tevékenység ingatlan bérbeadás vállalkozóként ingatlan bérbeadás lakás kiadás katásként átalányadózó lakáskiadás kiadó ház adókonferencia adózás 2023 adótörvény digitális névjegykártya beszállító beszállítás áremelés munka törvénykönyve mtk. munkajog változások minimálbér garantált bérminimum teljesítménybér szocho 30 év alatti anyák kedvezménye adómentes adóalap összeghatár