ÚJDONSÁG: Módosító számlát is létrehozhatsz a Billingódban

Billingo hírek 2021.02.03. - 2 p. olvasás

Veled is előfordult már, hogy a számla kiállítását követően vetted észre, hogy valamit elírtál, rajta hagytál vagy éppen lehagytál a számládról? A Billingóval mostantól pillanatok alatt készíthetsz módosító számlát. Gyere, nézzük meg, hogyan működik és mire kell figyelned!

Módosító számla

Mire való a módosító számla?

A módosító számlát akkor érdemes készítened, ha egy számla kiállítását követően vetted észre, hogy a számlát hibásan vagy hiányosan állítottál ki. A hatályos jogszabályok szerint az eredeti bizonylat tartalma utólag nem módosítható, módosító számlával viszont a hiba korrigálható.

A módosító számla nagy előnye, hogy nem kell stornózni és/vagy visszakérni az eredeti számlát a vevőtől, hanem elég mellé készíteni egy kiegészítő, ún. módosító számlát.

Fontos!
A módosító számlán mindig szerepel az eredeti számla sorszáma és tételei is mínuszos előjellel. Ha a tételeket nem szeretnéd módosítani, akkor ezeket újra hozzá kell adnod a tételekhez.

Erre azért van szükség, mert az eredeti számla és a módosító számla csak együtt érvényes. Mindkettőt át kell adnod a vevőnek. A módosító számla végösszege pozitív és negatív is lehet. A fizetendő végösszeget pedig minden esetben a két számla együttes értéke adja. Ha tehát a módosító számla a fizetendő összeget nem érintette, módosító számla végösszege értelemszerűen 0.

 A módosító számlán több adatot is módosíthatsz:

  • fizetési határidő
  • fizetési mód
  • “Számla nem igényel pénzügyi teljesítést” felirat feltüntetése
  • tételek
  • megjegyzések

Nem változtatható adatok:

  • teljesítés dátuma
  • partneradatok
  • a partner adószáma

Utóbbit a NAV számlaadat-szolgáltatási kötelezettség indokolja. Ha ezeket az adatokat szeretnéd módosítani, akkor a számlát mindenképpen stornózni kell, majd újra létrehozni, immáron a helyes adatokkal.  

Így készíts pillanatok alatt módosító számlát

1. Kattints a módosítandó számla műveleti gombjára és válaszd a Módosító számla funkciót.

Módosító számla

2. A ceruza ikonra kattintva módosítsd a szükséges adatokat.

Módosító számla

3. Ha a tételeket a változtatás nem érintette, mert pl. a fizetési határidőt vagy a megjegyzést módosítottad, akkor ne felejtsd el a tételeket újra hozzáadni a módosító számlához. Ha mindent jól csináltál, a módosító számla fizetendő végösszege 0 Ft.

Módosító számla

4. Ha új tételt adsz hozzá a listához, akkor ellenőrizd, hogy a végösszeg, csak az új tételt tartalmazza. Ez a fentiek miatt pozitív és negatív is lehet.

Módosító számla

5. Ha minden stimmel, a szokásos módon, a Mentés gombra kattintva hozd létre a bizonylatot. Az módosító számlád a Számlalistában új tételként jelenik meg.

Módosító számla

Még egy jó hír!
A Módosító számla funkciót a Billingo KATA, Master és Innovátor csomagokba extra felár nélkül használhatod. Legközelebb stornózás előtt próbáld ki!

Nincs még Billingo fiókod? 
Regisztrálj egyet


Hasonló cikkek a kategóriában

Fizetésemelés

Fizetésemelésekkel járhat az AI használata

Billingo hírek 2023.09.26. - 6 p. olvasás

A mesterséges intelligencia vállalati használata élénk érdeklődés kereszttüzében áll. Az biztos, hogy az AI munkaerőpiaci pozíciója dinamikusan változik, amit n...

Mol campus

A MOL Campus Visitor Centere mögött is ott a Billingo

Billingo hírek 2023.09.21. - 4 p. olvasás

A Billingo a nagyok ligájában is játszik! Több nagyvállalat mellett Billingo számlát ad a MOL Campus is, ha a kilátóteraszáról csodálod meg Budapestet. Nemcsak ...

Toborzás

Itt a szeptember, és még nincs meg minden embered?

Billingo hírek 2023.09.11. - 3 p. olvasás

A vállalati kultúrában a nyári pihenést az őszi pörgősebb szakasz váltja fel a munkavállaló és -hely keresés szempontjából. Az utolsó üzleti negyedévben nincs i...

billingo fejlesztések

Kóstoltad már a legfrissebb fejlesztéseket?

Billingo hírek 2023.09.06. - 7 p. olvasás

Vadiúj toborzó szolgáltatás, fokozott biztonság jellemzi a nyári Billingo termést, és újra automatikus a számlázás a Shopify-ban. A nyár folyamán még biztonságo...

toborzás

Ne költs százezreket toborzásra!

Billingo hírek 2023.09.04. - 4 p. olvasás

Az egyszerre olcsó és hatékony toborzás létezik. Napok alatt megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb jelentkezőket, miközben nem égetsz el több százezer forinto...

munkaerőtoborzás

Munkaerőkeresés: az automatikus jelöltgyűjtés a nyerő!

Billingo hírek 2023.08.28. - 5 p. olvasás

Óriási veszteség a vállalkozásodnak, ha nem a megfelelő kollégákat gyűjtöd egy ernyő alá. A betanítással eltöltött munkaórák mind időt és pénzt emésztenek fel, ...

Back to Top