Billingo.hu A Billingo online számlázó blogja. Gyors és élvezetes elektronikus számlázás.
Blog / NAV / NAV-bekötés & Online Számla he…
NAV - 2019.02.28. - 3 p. olvasás

NAV-bekötés & Online Számla helyzetjelentés 2019, avagy hogyan haladj a korral

Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség mára megszokott velejárójává vált a vállalkozások mindennapjainak. Viszont az Online Számla rendszer tavaly nyári indulása korántsem volt zökkenőmentes, ezért most ránéztünk, hogy néhány hónappal később, 2019 elején mi a helyzet a NAV-bekötés háza táján. Már mutatjuk is a legfontosabb tudnivalókat, változásokat és azt is, miként spórolhatsz meg rengeteg időt és kerülheted el a plusz adminisztrációs terheket.

NAV-bekötés & Online Számla helyzetjelentés 2019, avagy hogyan haladj a korral

Online Számla helyzetjelentés – túl a húszmillión

Tavaly szeptemberi adatok szerint a NAV-bekötés indulása után alig 3 hónappal már 10 millió számla érkezett be az adóhivatalhoz. Ez a szám 2019 januárjában már 28 millióra rúgott, volt tehát miből dolgoznia az adóhatóságnak.

Az Online Számla rendszerén át beküldött számlák adatait egyéb információkkal is összevetik, hogy minél nagyobb eséllyel szűrjék ki a gyanús vállalatokat. Merthogy a cél végső soron a gazdaság fehérítése és a tisztességes cégek munkájának könnyítése.

A NAV tájékoztatása szerint akadtak is látványos eltérések, így több olyan számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózó is fennakadt a vizsgálatok és a kockázatelemzés során, akik nem teljesítették az adatszolgáltatási kötelezettségüket.

Sokat fejlődött az Online Számla rendszere és még nincs vége

A gazdaság hosszabb távú fehéredése mellett természetesen akadnak sokkal aktuálisabb témák is, amelyek jobban foglalkoztatják a vállalatokat. A legfontosabb kérdések közé tartozik például, hogy sikerült-e:

  • orvosolni az Online Számla rendszerével kapcsolatos kezdeti problémákat,
  • illetve gyorsabbá és egyszerűbbé tenni az adatszolgáltatás folyamatát.

Ahogyan arról nemrég a Billingo blogon is beszámoltunk, az Online Számla rendszere jelentős finomhangoláson esett át. A 2019 január végén kiadott komolyabb javítási csomag számos korábbi hibát orvosolt és természetesen új fejlesztések is érkeztek szép számmal.

Így mára sokkal kényelmesebbé, gyorsabbá vált az online számlaadat-szolgáltatás folyamata és a felület is jobban igazodik a felhasználók igényeihez. A jövőben pedig további újítások várhatók, hiszen a NAV a hatékonyságnövelés érdekében a 2019-es esztendőre is kitűzte céljául az informatikai rendszerek fejlesztését.

Kösd össze programodat az Online Számlával és automatizáld az adatszolgáltatást

A fejlesztések ellenére azonban az adminisztrációs teher marad, a NAV-bekötéssel járó kötelezettségeket szerencsére Te is sokkal könnyebbé varázsolhatod. Például azzal, hogy megkíméled magadat a fölösleges plusz munkától egy olyan számlázó programmal, amely összekötve az Online Számla rendszerével automatikusan letudja helyetted az adatszolgáltatást.

Természetesen mindehhez nem muszáj a NAV által kiadott számlázó programot használnod, akad más opció. Itt van például a Billingo, amely nemcsak az online számlaadat szolgáltatás terheit veszi majd le a válladról, hanem forradalmasítja céged számlázását és segít automatizálni az időrabló feladatokat. Ha szereted a modern, gördülékeny és hatékony megoldásokat, akkor a következő 15 előnyt például biztosan imádni fogod »

További útmutatók és tippek a NAV-bekötéshez & Online Számla rendszerhez

Szeretnél elmélyülni a NAV-bekötés világában vagy csak szimplán akad még néhány kérdésed az Online Számlával kapcsolatban? Ne aggódj, hiszen alább összegyűjtöttünk még pár igen hasznos infót és linket.

  • Téged is egyre gyakrabban érint az online számlaadat-szolgáltatás, de a kézi számlák miatt rengeteg időt veszítesz? 7 nagyon jó oka is van, hogy miért kéne lecserélned őket »
  • Jó lenne automatizálni a NAV-bekötést, de ehhez még hiányzik a Billingo regisztrációd? Akkor pótold gyorsan, íme az útmutató »
  • Gyorsan és hibák nélkül szeretnéd összekötni számlázódat az Online Számla rendszerével? Itt egy újabb útmutató az összes fontos lépéssel »
  • Nem találtad meg, amit kerestél? Szerencsére összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket, amelyek felmerültek a témában. És persze a válaszokat is megmutatjuk »

Fedezd fel a villámgyors és szuperkényelmes számlázást élményét, Billingózz egy hónapig teljesen ingyen kötöttségek nélkül »

Címkék

Blog cikk értesítő

Blog cikk értesítő

Iratkozz fel, ha szeretnél tudni a számlázással kapcsolatos legfrissebb hírekről és érdekelnek az akciók.

Back to Top